Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zure haring zoals ze dat in Zweden doen

Zelfgemaakte Zweedse zure haring

Dit gerecht wordt in Zweden traditioneel met Sint Jan, op 24 juni, gegeten. Je kunt hem echter het hele jaar klaarmaken, zolang verse haring te krijgen is. En anders dan de naam doet vermoeden, is de haring niet écht zuur, eerder kruidig.

Zure haring

nodig voor 4 personen:

  • 4 verse (liefst Hollandse nieuwe) haringen
  • 1/2 dl. azijn
  • 1 dl. water
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el. suiker
  • 1 tl. peperkorrels
  • 1 tl. korianderzaadjes
  • 3 kruidnagels

Snijd de haringen in stukjes, verwijder de staart en probeer ook met een pincet zoveel mogelijk kleine graatjes te verwijderen. Doe ze minstens 6 uur (iets meer mag ook, maar niet té lang, dan valt de haring uit elkaar) in de marinade van de overige ingrediënten. Zorg dat ze goed onder staat en zet ze zo lang in de ijskast.

Lekker bij een Zweedse aardappelsalade!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.