Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zuurkool ovenschotel met ananas en rookspek

De zuurkool komt in deze tijd van het jaar wat vaker op tafel. Deze zuurkool ovenschotel met ananas en rookspek is een leuke variant. Probeer maar eens.

0 5.805

Zuurkool ovenschotel met ananas en rookspek – Neem voor deze heerlijke zuurkoolschotel eens géén zuurkoolspek maar een stuk lekker mager rookspek. Het spek kook je eerst een uurtje tot het gaar is. Je kunt dan het spek als het ware in plukjes trekken. Gooi het kookvocht niet weg want daar koken we eerst de zuurkool nog even kort in. Daarna uitgebakken spekjes en ananas erdoor en iedereen eet zijn vingers erbij op. Ik maak deze schotel vaak een dag van tevoren. Als ik dan thuis kom van mijn werk doe ik er lekker rulle aardappelpuree overheen en dan hup in de oven. Terwijl ik geniet van een goed glas wijn doet de oven het werk.

Zuurkool ovenschotel met ananas en rookspek
Zuurkool ovenschotel met ananas

  • Stuk mager rookspek
  • wat magere spek in reepjes
  • Blikje anasstukjes
  • Aardappelpuree (recept)
  • Pakje biologische wijnzuurkool

Doe het stuk mager rookspek in een pan en zorg dat het spek helemaal onder water staat. Breng het water aan de kook en laat het spek rustig een uurtje op staan met het deksel op de pan. Vis het spek uit de pan en laat afkoelen op een bord. Doe de zuurkool in het vocht van het spek en kook deze ca. 5 minuten. Doe de zuurkool in een vergiet en laat goed uitlekken. Bak ondertussen de spekreepjes bruin en bak op het laatste moment de stukjes ananas even mee. Bewaar het vocht van de ananas.

Bak daarna de uitgelekte zuurkool even heel kort mee. Trek met je vingers het afgekoelde rookspek in plukken en gooi het zwoerd weg. Doe het zuurkoolmengsel in een ovenschaal en roer de plukjes spek erdoor. Giet wat ananassap over het geheel. Dek af met aardappelpuree en zet de schotel 40
minuten in de oven op 200 graden. Eet smakelijk!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer