Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zuurkool plaattaart: eenvoud op zijn best

Zuurkool plaattaart is een platte zuurkooltaart die je zó in elkaar flanst en waarmee je een heerlijke en prachtige, gezonde warme lunch in een handomdraai op tafel tovert.

0 602

Zuurkool plaattaart: eenvoud op z’n best – Zuurkool is een omstreden voedingsmiddel, ik weet het. Je hebt liefhebbers en haters. Maar ik begrijp het niet. Er zijn weinig groenten die ik zo lekker en veelzijdig vind als zuurkool! Het bevat weinig calorieën, enorm veel vitamine C en voedingsvezels. Bovendien is het lang houdbaar en kun je het dus altijd achter de hand houden voor onverwachte gelegenheden. What’s there not to like?!


Spontaan

Ken je dat? Dat die lievelingsoom uit Canada of een verloren gewaande vriend van de middelbare school belt of hij morgen langs mag komen voor de lunch? Dan wil je iets lekkers op tafel zetten, waar je niet veel energie in hoeft te steken, want je besteed je kostbare tijd natuurlijk liever aan bijkletsen. Dan biedt dit gerechtje uitkomst! Mits je natuurlijk van zuurkool houdt, want daar zijn de meningen nog steeds over verdeeld…

Bereiding van de zuurkool plaattaart

Nodig voor een lunchgerecht voor 4 personen:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el  (grove) mosterd
  • 200 gram zuurkool
  • 150 gram spekreepjes

Bak de spekjes uit in een koekenpan. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden celsius.

Rol de plak bladerdeeg (rond of rechthoekig maakt niet uit) uit op een bakplaat die je bekleed hebt met een vel bakpapier. Snijdt op ongeveer anderhalve centimeter uit de rand met een scherp mesje een inkeping in het deeg, helemaal langs de rand(en). Dit zorgt ervoor dat de rand, als je hem niet belegt, mooi omhoog komt tijdens het bakken.

Meng de crème fraîche met de mosterd en verspreidt het mengsel over het deeg. Verdeel daar overheen de zuurkool en ten slotte de spekjes. Meer is het niet!

Schuif 20 minuten in de oven. Serveer warm.

Tip

Als lunchgerecht is hij geschikt voor vier mensen, maar met een goedgevulde salade kan deze zuurkool plaattaart ook prima als snelle maaltijd dienen voor twee personen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer