Recepten om zelf te makenKookboeken

Terug naar homepage

De confituurbijbel van Madam Confituur

Ben je gek op fruit en vind je het nog leuker om er een lekkere jam, gelei of chutney van te maken ? Dan is deze confituurbijbel een absolute must-have.

Lees Meer

Pure Italiaanse keuken, Franz Conde en Roberto Payer

Gerechten die gemaakt worden in een restaurant, zullen over het algemeen net even anders zijn dan de gemiddelde Italiaan thuis op tafel zet. In dit kookboek vind je een mix hiervan.

Lees Meer

Nel, van-kop-tot-kont-chef, voor de pure liefhebber

Het is een kookboek voor de liefhebber, de kok die verder wil kijken dan de healthy salade en die net zoals Nel alles, of in ieder geval zoveel mogelijk, wil gebruiken van wat de natuur geeft.

Lees Meer

Review: Meer brood uit eigen oven – Door Levine van Doorne

Er zijn van die boeken waar je extra graag voor gaat zitten. Meer brood uit eigen oven van Levine van Doorne is er zoéén. Een musthave voor thuisbakkers!

Lees Meer

De Grote Kleyn, Culinair Compendium; Onno Kleyn

Er is een nieuwe bijbel uit. Een culinaire, wel te verstaan. Ik ben blij met dit boek en ik ga zeker doen wat de Grote Kleyn adviseert: ‘Graas erin, snoep, snuffel, smikkel.’

Lees Meer

Foodless: een praktisch kookboek voor mensen met voedselallergieën

Carlijn Bröring schreef het boek Foodless voor mensen met voedselallergieën. Een basisboek met eenvoudig te maken gerechten.

Lees Meer

Keukenkastje; Leer omgaan met een basisvoorraad

Een review van het boek Keukenkastje. Geschreven door Eve O’Sullivan en Rosie Reynolds. Het boek leert je om te variëren vanuit een basisvoorraad.

Lees Meer

Pannenkoeken & Crêpes: Christelle Huet-Gomez

Het kookboekje Pannenkoeken & Crêpes inspireert om een alledaagse keukenbasic eens helemaal anders te doen. Een uitgave van Christelle Huet-Gomez.

Lees Meer

Review: Stadskookboek Rotterdam, herziene 2e editie

Een stadskookboek dat je natuurlijk kan gebruiken om zelf te koken, maar je vooral laat zien waar er in Rotterdam voor jou gekookt wordt. Echt een boek voor Rotterdammers en voor bezoekers die Rotterdam een warm hart toedragen.

Lees Meer

De mijn is het beste – hét stoofvleeskookboek

De mijn is het beste — hét stoofvleeskookboek zet aan tot experimenteren met gerechten die je zelf misschien al jarenlang anders maakt.

Lees Meer

Lasagne; Zo kan het ook! Een kookboekje voor de lasagneliefhebber

Lasagne is een boekje om op een makkelijke manier eens iets anders op tafel te zetten. Geen gekke ingrediënten waar je lang naar moet zoeken.

Lees Meer

Kookschool Klassiek; Het grote handboek voor iedere (hobby)chef

Kookschool Klassiek is een kookboek voor hobbychefs die graag volgens de klassieke keuken werken. Alles from scratch. Heel helder en overzichtelijk.

Lees Meer

Gezondigen – Het hoeft niet altijd volgens het boekje

Gezondigen, het nieuwe kookboek van Kim Waninge, Rianne van Vulpen en Judith van Rijt, houdt een mooie middenweg tussen gezond eten en een keertje zondigen.

Lees Meer

Gone Fishing van Mikkel Karstad – vis voor iedereen

Hebben jullie het boek van Mikkel Karstad “Gone Fishing” al ontdekt? Een boek vol mooie visrecepten. Met bekende, maar ook minder bekende vissoorten.

Lees Meer

Review: Passie voor thee

Een boek vol informatie, maar zo geschreven dat het leest als een leuk verhaal. Mooie foto’s, grappige tekeningen en heel veel leuke weetjes. Een boek om bij een mooie pot Darjeeling open te slaan.

Lees Meer

Het VERSE knoflook kook- leesboek van Arjan Biesheuvel

Dit kookboek is eigenlijk gemaakt uit frustratie over de onwetendheid rond verse knoflook. Hopelijk helpt dit kookboek je om verse knoflook te ontdekken.

Lees Meer

Zilt Zoet Zeeland, review

Het prachtige ‘Zilt zoet Zeeland’ is, tussen het geweld van de stapels kookboeken die op de markt komen, een welkome uitschieter.

Lees Meer

Van Tajine tot Havermout, review

Van Tajine tot Havermout is een leuk en inspirerend boek in een mooie uitvoering. Heel maakbare recepten met die lekkere Marokkaanse touch.

Lees Meer

Mijn Arabische keuken van Mounir Toub, review

Mijn Arabische keuken heeft een handige onderverdeling en geeft uitleg over gebruikte kruiden en specerijen. Alleen het leeslintje mist.

Lees Meer