Recepten om zelf te makenZilte wijn bij zilte groenten

Welke wijn is lekker bij zilte groenten als zeekraal, zeewier en lamsoren? Daar past natuurlijk een zilte wijn bij. Maar wat is eigenlijk een zilte wijn?

Lees Meer

Voordelige wijnen zoeken loont! Bekijk onze tips

Jouw favoriete wijn een beetje voordeliger inkopen? Met de hulp van kortingscodes vind je voordelige wijnen met kortingen tot wel 50%.

Lees Meer

Rosé, de ideale begeleider van veel gerechten

Voor elk moment van de dag en voor bij elk gerecht is wel een andere rosé te kiezen. Maar waar komen die verschillen in rosé vandaan?

Lees Meer

Chocolate in a Bottle: ‘Het beste uit twee werelden’

Chocolate in a Bottle is een mousserende wijn, gemaakt van chardonnay druiven, waaraan natuurlijke extracten van cacao en hazelnoot zijn toegevoegd.

Lees Meer

Olé, we gaan weer aan de rosé!

In Frankrijk drinkt met het hele jaar rosé. Wij Nederlanders doen dat alleen als het zonnetje schijnt.Olé, we gaan aan de Rosé uit de Provence

Lees Meer

RYPP: Rotterdams eerste wijnfestival

Van vrijdag 26 mei tot en met zondag 28 mei strijkt RYPP Wijnfestival neer op het dak van de Hofbogen in Rotterdam. Superleuke tip voor het weekend dus.

Lees Meer

Lentekriebels: Welke wijn drinken we bij asperges?

Lentekriebels: asperges & witte wijn – Het zonnetje laat zich weer zien, yes, de lente is begonnen! Welke wijn drinken we bij asperges in 2017?

Lees Meer

Saint Amour, Beaujolais met liefde geschonken

Saint Amour is een Beaujolais. Licht, bijna teder met aroma’s van kersenfruit, blauwe besies, pioenrozen en een lichte kruidigheid. Perfect voor Valentijn.

Lees Meer

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels

Weet je nooit voor welke bubbels je moet kiezen tijdens een feestje? Door het lezen van dit complete verhaal gaat er een (champagne)wereld voor je open!

Lees Meer

Een virtuele vlucht boven de Champagne

Champagne, een moeilijk jaar door hagel en regen. 30% minder oogst maar wel een goede kwaliteit. Bovendien een nieuwe champagne film en een champagne app.

Lees Meer

Wijnreis Duitsland – Een boeiende ervaring

Een mooi verslag van een tweedaagse wijnreis naar Duitsland. We bezoeken vijf producenten in drie wijnregio’s. Hier lees je onze ervaring.

Lees Meer

Gebottelde GSM een leuke cadeautip via Greetz.nl

Via Greetz.nl kun je ook wijnen versturen. Lees meer over de Grenache-Syrah-Mourverdre Réserve Duc de la Forêt of de Gebottelde GSM.

Lees Meer

Bourgondische Chablis; Welke wijn drink jij bij oesters?

Zowel oesters als Chablis hebben een frisse, minerale ziltigheid die perfect matcht. De wijn is rond en vol met frisse citrustonen en een lichte kruidigheid

Lees Meer

Rode wijn uit de Loire-streek, lekker chillen bij pulled pork!

Deze rode wijn uit de Loire-streek heeft een zoete kruidigheid en iets rokerig, waardoor die prima past bij pulled pork of een homemade pate

Lees Meer

Zomers rood; Welke rode wijn schenk jij bij de barbecue?

Een tropische zomer hebben we niet dit jaar, maar regelmatig halen we toch de barbecue tevoorschijn. Schenk er eens een Pinot Noir bij.

Lees Meer

Moscato d’Asti en Asti Spumante, bubbels uit Italië

Na een uitgebreid diner of een gezellige barbecue met vrienden nog iets zoets bij je dessert? Kies eens voor Moscato d’Asti of Asti Spumante!

Lees Meer

Sake bij sushi en sashimi

De één kiest voor een biertje, de ander voor een fris glas witte wijn, maar heb je wel eens sake geprobeerd bij je sushi?

Lees Meer

Chianti, een fiasco of een fles?

Tot zo’n 25 jaar geleden had Chianti niet zo’n beste naam. Inmiddels zijn er veel mooie Chianti’s te koop, mede door een nieuwe, strengere wijnwetgeving.

Lees Meer

Sangiovese, de wijn en de druif

De plek waar de sangiovese groeit is van wezenlijk belang voor de uiteindelijke wijn. Meer zon geeft meer suiker en uiteindelijk meer alcohol en rondheid.

Lees Meer