Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Wijn

Graham’s Port; het nummer 1 portmerk van de wereld

Port heb je in veel verschillende soorten en stijlen: van frisse, fruitrijke ruby’s tot heel oude, gerijpte tawny’s. En alle stijlen daar tussenin. Vandaag op de proeftafel vier ports in twee stijlen van het porthuis Graham’s, een van de meest bekende en gelauwerde portproducenten.

Rosé; Hoe wordt rosé gemaakt?

Rosé is er in veel verschillende smaken en kleuren. Van lichtzoet tot beendroog, van bijna wit tot donkerroze. Hoe zijn die verschillende rosé stijlen ontstaan? In dit artikel (een onderdeel van onze online wijncursus) vertellen we je echt alles over het ontstaan van rosé. Oh en rosé hoeft echt niet alleen in de zomer!

Port; Wat is het en welke soorten zijn er?

Port is er in veel soorten: Ruby, Tawny, Vintage, Colheita... Hoe komt het dat ze zo verschillend zijn? En is een port ook echt 10 jaar oud als er '10 years' op het etiket staat? Port wordt gemaakt in de Douro-vallei, in het noorden van Portugal. In dit artikel lees je echt alle basics over port.

Rode wijn; Hoe wordt rode wijn gemaakt?

Een zeer informatief artikel over het maken van rode wijn. In dit deel van de online wijncursus nemen we een kijkje achter de schermen bij de wijnboer en ontdekken alle facetten van het ontstaan van rode wijn. Wist je bijvoorbeeld dat er een verschil bestaat tussen uitlekwijn en perswijn? Je leest het allemaal hier.

Saint Amour, Beaujolais met liefde geschonken

Saint Amour is een Beaujolais. Licht, bijna teder met aroma's van kersenfruit, blauwe besies, pioenrozen en een lichte kruidigheid. Saint Amour van Domaine Lassagne is vol, rond en fluweelzacht. Een verleider en daarmee een ideale wijn voor Valentijnsdag!

Witte wijn; Hoe wordt witte wijn gemaakt?

In les 4 van onze online wijncursus vertellen we je precies hoe witte wijn gemaakt wordt. Je ontdekt feiten over witte wijn die je mogelijk nog helemaal niet wist. Dit artikel over het maken van witte wijn is leerzaam en boeiend om te lezen. Bekijk ook onze andere lessen in deze gratis online wijncursus.

Wijnbouw in de wereld

Wijnbouw in de wereld - Er wordt wijn gemaakt van Bordeaux tot Californië, van Canada tot Nieuw-Zeeland, van Chili tot Australië en in nog veel meer landen. Hoe zit die wijnwereld in elkaar? Wijnbouw in de wereld gaan we in les 3 van de online wijncursus bekijken.

De geschiedenis van wijn

Stap in en volg de online wijncursus op Lekker Tafelen. In les 2 van ‘Meer leren over Wijn’ gaan we in vogelvlucht door de geschiedenis van wijn heen. Want we moeten natuurlijk wel even weten waar de basis ligt. Wijn van vroeger tot de wijnen zoals we die nu kennen.

WijnSpijs Wandeling, het lekkerste uitje op de zondag!

Elke zondagmiddag wordt er ergens in Nederland minstens één georganiseerd: zo’n heerlijke culinaire WijnSpijs Wandeling. Dat is een middagje genieten met een grote G van mooie wijn-spijs combinaties in je favoriete steden in restaurants waar met passie wordt gekookt. Superleuk én lekker!

Meer leren over wijn; Hoe wordt wijn nu eigenlijk gemaakt?

Wil jij eigenlijk ook best eens iets meer leren over wijn? Maar wil je (nog) niet naar een ‘echte’ wijncursus? Wil je liever eerst eens lekker lezen over wijn? Volg dan nu de online wijncursus. We beginnen met ‘Meer weten of leren over wijn’ natuurlijk bij de basis. Want… hoe wordt wijn nu eigenlijk gemaakt?

Welke wijn bij kaasfondue?

Hmmm….. lekker én gezellig op een koude winteravond: Kaasfondue! Er zijn veel varianten op dit thema en net zoveel soorten lekkere wijn bij kaasfondue. Vanavond gaan we voor de originele Zwitserse Kaasfondue.

Korting op wijncursussen voor lezers van Lekker Tafelen

Op Lekker Tafelen vind je volop recepten met een passend wijnadvies. Maar wil je zelf wat meer weten over wijn? Neem dan eens een kijkje bij de online wijncursus van Lekker Tafelen of ga naar een van de vele wijncursussen of workshops bij Het Wijninstituut. Lezers van Lekker Tafelen krijgen maar liefst 10% korting*!