Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Bakken

Zelf bakken is pure passie. Gebruik geen bakmixen, dat is alleen maar duur. Kies voor echte recepten. Wij bakken vaak en delen onze bakrecepten in deze rubriek. Bakken met de seizoenen in de hoofdrol. Cake, koekjes, taarten en nog veel meer. Ga jij ook weer echt zelf bakken?

Komkommer tonijn rolletjes

Voor een high tea of gezellige borrel: Komkommer tonijn rolletjes, weer eens wat anders dan de plakjes komkommer en de toastjes tonijn-salade.

Bosvruchten roomkaas plaatcake

Bosvruchten roomkaas plaatcake. Plaatcake, je kan er zo lekker mee variëren. Ik heb hem met bosvruchten gemaakt, maar je kan er allerlei soorten fruit voor

Arretjescake; lekker nostalgisch

Arretjescake, een heerlijke chocoladecake die je niet hoeft te bakken. Om gezellig met of voor de kinderen te maken tijdens de vakantie of voor feestdagen.

Havermoutkoeken met kokos en ananas

Flinke havermoutkoeken met kokos en ananas. Deze smakelijke zelfgemaakte koeken stillen de lekkere trek op een verantwoorde manier. Ze zijn verrassend zacht en makkelijk te maken. Je hoeft niet te kneden, zoals bij gewone koeken en hebt ook geen vormpjes nodig.

Rabarber aardbeien muffins

Rabarber aardbeien muffins zijn heerlijke luchtige, frisse muffins, zacht in de mond en met een smeuïg kruimellaagje. Altijd lekker!

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien

Heerlijk licht en luchtig gebak met verse aardbeien. Maak zelf een heerlijk luchtig beslag (ook wel bienestich), bakken, doorsnijden en vullen met geklopte slagroom en verse Hollandse aardbeien. Makkelijk en een absolute traktatie.

IJswafel bakjes met fris zomerfruit

Met behulp van een wafelijzer maak je deze leuke ijswafel bakjes in een handomdraai. Gevuld met een mascarpone mengsel en zomerfruit zijn deze ijswafel bakjes een ware traktatie!

Aardbeien taartjes; Genieten van het voorjaar

De Lambada is één van de lekkerste aardbeien die we kennen. Een vroeg ras met een perfecte, zoete aardbeiensmaak. Te lekker om in een jam te verwerken. Je eet ze gewoon zo uit het handje om het ultieme lentegevoel te beleven. Maar ook deze taartjes maken dat gevoel helemaal in je los.