Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Brood

Brood eet je dagelijks. Dan wil je weten wat je eet vinden wij en we gaan dan ook graag voor de beste kwaliteit. Ontdek onze broodrecepten. Dat zijn geen uitgebreide brood recepten maar vooral leuke recepten om tussendoor te maken. Van hartig tot zoet, haal het lekkerste brood uit je eigen oven.

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

Homemade Kaas uien stokbrood. Erg lekker bij de soep, lunch of bij de borrel. Als je de stokbroden niet te donker bakt zijn ze ideaal om in te vriezen. Een Kaas uien stokbrood uit eigen oven is natuurlijk heerlijk als je deze warm serveert.

Wentelteefjes maken

Wentelteefjes maken is leuk, lekker en ideaal om je restjes brood op te maken. het doet mij altijd een beetje denken aan mijn jeugd. Samen met mijn moeder wentelteefjes maken was een serieuze happening waar we allemaal naar uit keken. En echt..... wentelteefjes maken is zooo simpel.

Focaccia met olijven en rozemarijn of met tomaatjes

Zelf een focacciabrood maken is leuk en lekker. Veel is er niet voor nodig wat bloem, water, olie en een natuurlijk wat liefde en een beetje tijd. Neem het basisrecept en voeg er een vulling naar eigen smaak aan toe en zo kun je zelf vele soorten focaccia maken bijvoorbeeld deze focaccia met olijven.

Mexicaans maisbrood

Mexicaans maisbrood wordt gemaakt van een combinatie van (tarwe)bloem en maismeel waaraan verschillende Mexicaanse smaken en ingrediënten worden toegevoegd.

Zachte Zwitserse bolletjes bakken

Zachte Zwitserse bolletjes bakken - Wie ooit in Oostenrijk of Duitsland op vakantie is geweest, heeft vast wel eens een zak Milchbrötchen in de supermarkt gekocht. Dat zijn heerlijke langwerpige, zachte en romige broodjes. Zo lekker…. Aan het eind van iedere vakantie kopen we daar 2 zakken, een voor het laatste ontbijt en onderweg, en een voor thuis. Maar ik weet niet hoe het komt…...…

Marokkaanse sinaasappelbroodjes

Uit het boek “Meer brood uit eigen oven”Maakte ik deze heerlijk Marokkaanse sinaasappelbroodjes. Ze zijn heerlijk met een likje roomboter en goede jam.