Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Cake

Cake, wij gaan voor de roombotercake. Jij ook? Of haal je een cake bij de bakker? Daar is natuulijk niets op tegen, maar in deze rubriek willen we je graag een beetje liefde voor echte cake bijbrengen. Want zelfgebakken cake is een feest en met de bijgevoegde tips kan je cake niet mislukken!

Rabarber aardbeien muffins

Rabarber aardbeien muffins zijn heerlijke luchtige, frisse muffins, zacht in de mond en met een smeuïg kruimellaagje. Altijd lekker!

Marmercake met advocaat

Ik kan je vertellen: deze marmercake met advocaat was zo lekker dat hij in no time tot de laatste kruimel verorberd is. Een echte aanrader dus! Een prachtige cake van vanille en chocolade met een flinke scheut advocaat en wie deze voor Pasen maakt kan deze rijkelijk bestrooien met paaseitjes.

Tulband met dulche de leche en walnoten

Dat wordt gegarandeerd smullen met deze tulband met dulche de leche en walnoten. De karamel en de noten zijn een oude maar vertrouwde combinatie en zorgen er samen voor dat deze cake eigenlijk altijd een hit is.

Mini tulband van yoghurt met ananas en chocoladeglazuur

Oh mensen... dit is feest! Mini tulband, gemaakt van een Grieks yoghurt deeg met ananas en afgewerkt met poedersuiker en een glazuur van witte chocolade. De mini tulband vormpjes zijn gewoon verkrijgbaar bij de Action en een schaal vol mini tulband is gegarandeerd een traktatie voor je familie, vrienden of gasten.

Pandancake; een heerlijke uitdaging

Deze pandancake heeft voor wat uitdaging gezorgd, uiteindelijk is het een recept geworden welke eigenlijk niet mis kan gaan. De, van oorsprong Indische, pandancake is superzacht en dankt zijn groene kleur aan het extract van Pandan-bladeren.

Red velvet cupcakes met een verrassend ingrediënt

De red velvet cupcakes zijn bekend om hun fluweelachtige structuur en hun rode kleur. Wij gebruiken alleen geen kleurstof om deze red velvet cupcakes zo rood te krijgen. Hier lees je hoe. En binnenkort serveer jij ook "gezonde" red velvet cupcakes waarvan je gasten zich beste eens af kunnen vragen hoe je dat doet.

Pina colada cake

De bekende cocktail van ananassap, kokosmelk en witte rum. Een heerlijke combinatie die ik besloot te verwerken in een cake. De Pina colada cake.

Spekkoek; een echt Indische lekkernij

Spekkoek is een echte Indische lekkernij welke gebakken wordt in laagjes. Door deze laagjes heeft het uiterlijk wat weg van spek, vandaar de naam spekkoek. Spekkoek kennen we in een licht en donker gekleurde variant maar ook een variant met laagjes met een groene kleur, deze groene kleur is te danken aan het gebruik van pandan.

Chai tea cake in tulbandvorm

In deze Chai tea cake wordt de heerlijke kruidenmelange Chai tea gebruikt. Deze melange bestaat uit onder andere kardemom, anijs, peper, gember en kaneel. Warme smaken die de cake een heerlijke twist geven.

Polenta-amandelcake met pistache en citrus

Maismeel wordt veel gebruikt voor polenta, maar je kan er ook de lekkerste cakes mee bakken. Deze Polenta-amandelcake is daarvan het bewijs. Een rijke cake met de verfijnde smaken van amandelen, honing en citrusvruchten.

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven

Simpel en lekker, dat is deze hartige cake. Hartige muffins zien we wel vaker maar ook een cake kun je prima vullen met hartige ingrediënten. Serveer een hartige cake als ontbijt- of lunchgerecht. Je kunt natuurlijk ook een mooie plak hartige cake bij de borrel serveren.

Stroopwafelcake met koffie en karamel

Ben je weer helemaal klaar met de goede voornemens van januari? Dan is deze stroopwafelcake de manier om dat aan iedereen te laten weten. Super ongezond, maar ooooo zo'n feest. Met een verrukkelijke Dulche de leche natuurlijk ook uit eigen keuken.

Klassiek cakebeslag

Door alle cakevarianten die er tegenwoordig beschikbaar zijn zou je de basis bijna vergeten. Een klassiek cakebeslag noemen we ook wel 4x4 beslag omdat er van alle 4 de delen (ingrediënten) evenveel in zit. Een klassiek cakebeslag is een absolute basis voor in jouw kookschriftje.

Cake Clementine, met mandarijntjes

In de wintermaanden zijn er volop mandarijntjes. Die worden meestal zo opgepeuzeld, maar heb je ook al eens bedacht om er een cake mee te bakken? Deze Cake Clementine, met mandarijntjes is heerlijk bij de koffie, maar kan bijvoorbeeld ook met een bolletje ijs als dessert op tafel gezet worden.

Citroen courgette cake

Voor deze citroen courgette cake wordt ook wel de benaming brood gebruikt. Het suikerlaagje maakt het verschil. Met heb je een cake, zonder een brood.