Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Cake

Cake, wij gaan voor de roombotercake. Jij ook? Of haal je een cake bij de bakker? Daar is natuulijk niets op tegen, maar in deze rubriek willen we je graag een beetje liefde voor echte cake bijbrengen. Want zelfgebakken cake is een feest en met de bijgevoegde tips kan je cake niet mislukken!

Spekkoek; een echt Indische lekkernij

Spekkoek is een echte Indische lekkernij welke gebakken wordt in laagjes. Door deze laagjes heeft het uiterlijk wat weg van spek, vandaar de naam spekkoek. Spekkoek kennen we in een licht en donker gekleurde variant maar ook een variant met laagjes met een groene kleur, deze groene kleur is te danken aan het gebruik van pandan.

Chai tea cake in tulbandvorm

In deze Chai tea cake wordt de heerlijke kruidenmelange Chai tea gebruikt. Deze melange bestaat uit onder andere kardemom, anijs, peper, gember en kaneel. Warme smaken die de cake een heerlijke twist geven.

Stroopwafelcake met koffie en karamel

Ben je weer helemaal klaar met de goede voornemens van januari? Dan is deze stroopwafelcake de manier om dat aan iedereen te laten weten. Super ongezond, maar ooooo zo'n feest. Met een verrukkelijke Dulche de leche natuurlijk ook uit eigen keuken.

Klassiek cakebeslag

Door alle cakevarianten die er tegenwoordig beschikbaar zijn zou je de basis bijna vergeten. Een klassiek cakebeslag noemen we ook wel 4x4 beslag omdat er van alle 4 de delen (ingrediënten) evenveel in zit. Een klassiek cakebeslag is een absolute basis voor in jouw kookschriftje.

Cake Clementine, met mandarijntjes

In de wintermaanden zijn er volop mandarijntjes. Die worden meestal zo opgepeuzeld, maar heb je ook al eens bedacht om er een cake mee te bakken? Deze Cake Clementine, met mandarijntjes is heerlijk bij de koffie, maar kan bijvoorbeeld ook met een bolletje ijs als dessert op tafel gezet worden.

Muffin met pistache en chocolade

Muffin’s worden normaliter gemaakt van bloem, maar gemalen noten kunnen heel goed gebruikt worden als vervanging van een deel van de bloem, in dit recept verving ik een deel van de bloem door gemalen pistache noten. De muffin met pistache en chocolade is heerlijk om warm te eten. De gesmolten chocolade zit dan middenin.