Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Gebak

Ontdek gebak niet bij de bakker in de vitrine, maar gewoon op Lekker Tafelen. Want je verjaardag wordt echt zoveel mooier als je je eigen gebak serveert. Daar zit jouw liefde en passie in, en met zulk gebak kun je heel veel feestjes vieren. Je gasten komen steeds weer terug voor jouw gebak. Echt!

Brownie met salted caramel – Huisgemaakt

Brownie met salted caramel is even een ander recept dan de vele brownie recepten die in omloop zijn. Brownie met salted caramel bakken is echter niet moeilijker! Je moet ze een keer maken maar eet ze wel met mate.

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien

Heerlijk licht en luchtig gebak met verse aardbeien. Maak zelf een heerlijk luchtig beslag (ook wel bienestich), bakken, doorsnijden en vullen met geklopte slagroom en verse Hollandse aardbeien. Makkelijk en een absolute traktatie.

Aardbeien taartjes; Genieten van het voorjaar

De Lambada is één van de lekkerste aardbeien die we kennen. Een vroeg ras met een perfecte, zoete aardbeiensmaak. Te lekker om in een jam te verwerken. Je eet ze gewoon zo uit het handje om het ultieme lentegevoel te beleven. Maar ook deze taartjes maken dat gevoel helemaal in je los.

Soezen bakken; met een vulling van advocaat-room

Soezen bakken is een leuke bezigheid. In één keer meer soezen bakken en invriezen is handig. Zo heb je altijd wat te pakken voor een dessert of iets lekkers bij de koffie of thee. Het leuke van soezen bakken is dat je ze zoet kan vullen met ijs, slagroom of banketbakkersroom, maar ook een hartige vulling kan prima.

Gebakjes maken van chocolade en pomelo

Zelf gebakjes maken is makkelijk mits je een goed recept voor handen hebt. Bovendien is gebakjes maken vaak veel origineler dan gebakjes kopen. Het is leuk om de seizoenen erin te verwerken. Wat dacht je van gebakjes maken met pomelo? Echt winters, maar toch fris en zo lekker dat je ze allemaal lekker zelf opeet.

Apfelstrudel van filodeeg

Het recept voor apfelstrudel van filodeeg. Dit recept brengt heerlijke winterse herinneringen naar boven. Het doet denken aan de wintersport vakantie en bij een apfelstrudel hoort natuurlijk warme chocolademelk. De apfelstrudel zelf serveren we met vanillesaus en daarmee is deze ook geschikt als dessert.