Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Koekjes

Zelf koekjes bakken kennen we allemaal. Je koopt een pak koekjesmix en knutselt en middagje in de keuken. Kijk dan even in de supermarkt. Origineler koekjes bakken? Dan zit je hier goed. Wij zijn dol op koekjes bakken, maar dan wel zonder die mixen. Dus…. koekjes bakken in eigen oven en verrassen aan de koffietafel.

Havermoutkoeken met kokos en ananas

Flinke havermoutkoeken met kokos en ananas. Deze smakelijke zelfgemaakte koeken stillen de lekkere trek op een verantwoorde manier. Ze zijn verrassend zacht en makkelijk te maken. Je hoeft niet te kneden, zoals bij gewone koeken en hebt ook geen vormpjes nodig.

Madeleines met pandan; een mooi groen koekje

De Madeleine is een bekend Frans koekje die in dit recept een mooi groen kleurtje meekrijgt door het gebruik van pandan. Serveer deze overheerlijke Madeleines met pandan bij de thee, de koffie of met wat vers fruit als dessert.

Jam koekjes

Zelf koekjes bakken is leuk, goedkoper, en lekkerder dan koekjes kopen. Het liefst gaan we natuurlijk voor de echte roomboterkoekjes. Probeer eens deze roomboterkoekjes gevuld met jam. Kinderen vinden het superleuk om deze jam koekjes te maken. Maak de jam koekjes, zoals wij, eens in hartjesvorm. Dat wordt gewaardeerd!

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Gezond bakken met zuidvruchten. Deze volkoren koeken kun je prima meegeven in de lunchtrommel als verantwoord tussendoortje. Zonder suiker! Deze volkoren koeken zitten barstens vol vezels. Niet alleen de havermout maar ook de gedroogde pruimen en abrikozen bevatten erg veel vezels.

Brosse koekjes bakken

Volgens de van Dale betekent "bros" makkelijk breekbaar. Volgens ons zijn deze brosse koekjes gewoon een traktatie. Gebakken in een cupcake vorm.