Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Bijgerecht

Een bijgerecht is simpel toch? Gewoon een pot of blik leegschudden en even opwarmen. Oké dan hebben we nog veel uit te leggen. Want een bijgerecht kun je natuurlijk ook lekker zelf maken. Bovendien moet je bijgerecht mooi in balans zijn met je hoofdgerecht. Voor welk bijgerecht kies jij vandaag?

Aardappels koken; stap voor stap instructie

Aardappels koken doen we allemaal. Toch zijn er altijd nog heel veel vragen over de beste manier om aardappels te koken. Want hoe basic ook, aardappels koken is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. We leggen alle ins en outs uit in dit artikel over aardappels koken.

Rösti van aardappel

Rösti is eigenlijk een ontbijtgerecht. Wij serveren het als bijgerecht. Wanneer je de basis van het rösti maken onder de knie hebt gaat er een hele wereld voor je open. Voeg mooie smaken toe aan jouw huisgemaakte rösti en zet een verrassend aardappelgerecht op tafel.

Raapsteeltjes uit de wok

Verse raapstelen geven je dat heerlijke voorjaarsgevoel. Ze worden vaak als stamppot of als salade geserveerd. Je kunt er ook prima een soep van maken, maar in dit recept deel ik met jullie raapsteeltjes uit de wok. Een heerlijk, vers bijgerecht voor de eerste lentedagen. Lekker met een stukje vis of vlees en rijst. 

Lekkere pittige Indische eieren

Wie lust er nou geen eitje? Deze Indische eieren zijn lekker pittig en een perfecte aanvulling bij een rijsttafel. Maar deze pittige Indische eieren zijn ook heerlijk zomaar als lekkere snack.

Zoetzure rode bietjes

Rode bietjes zijn wat aards van smaak en niet iedereen houdt hiervan. In dit recept voor zoetzure rode bietjes vind je de oplossing om bietjes een smaakboost te geven. Zoetzure rode bietjes vallen veel sneller in de smaak. Bovendien kun je dit ook prima bewaren en/of invriezen.

Soesjes van aardappel en pastinaak

In plaats van aardappelkroketjes kun je deze soesjes van aardappel en pastinaak proberen. Sensationeel lekker en met deze uitleg kun jij ze ook maken. We hebben een duidelijke foto instructie geplaatst. Serveer de soesjes van aardappel en pastinaak als bijgerecht net als aardappelkroketjes.

Rode kool met balsamico en appel

Ben je de potten rode kool ook zo zat? Maak dan eens rode kool met balsamico en appel. De potten rode kool wil je daarna echt niet meer. Dit zou je nieuwe basisrecept voor rode kool kunnen worden. Als je het eenmaal geprobeerd hebt komt deze rode kool met balsamico en appel vast nog een keertje vaker op tafel.

Uienconfituur; Zelfgemaakte lekkernij bij wild, paté of vlees

Door een uienconfituur zelf te maken kun je er je eigen smaak aan geven. Heerlijk bij wild. paté of vlees. Het is fascinerend om van een alledaags ingrediënten als uien een uienconfituur te maken. Dit zou je altijd in huis moeten hebben en zo'n zelfgemaakte uienconfituur is ook nog eens heel leuk om cadeau te geven.