Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Hapjes

Op menig feestje staan er hapjes op tafel. Toch staan we altijd versteld van het idee dat mensen hebben van lekkere hapjes. En daarom vind je bij ons andere hapjes recepten. Huisgemaakt, vol smaak en origineel. Niets ingewikkelds maar wel hapjes waar je gasten graag nog eens voor terugkomen. Ontdek deze hapjes recepten

Warme borrelhapjes met brie

Zoek je hapjes voor een verjaardag? Tover dan deze warme borrelhapjes met brie gewoon uit een muffinvorm. Snel gemaakt en een lekkernij op jouw feestje!

Quiche met graskaas

Serveer tijdens de borrel eens een quiche met graskaas. Een andere kaas kan natuurlijk ook. Je kunt de quiche ook als voorgerecht serveren met een salade.

Komkommer tonijn rolletjes

Voor een high tea of gezellige borrel: Komkommer tonijn rolletjes, weer eens wat anders dan de plakjes komkommer en de toastjes tonijn-salade.

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup

Gehaktballetjes zien we regelmatig op de borreltafel met een tomatensaus. Omdat je ze zoveel ziet worden ze soms zelfs als saai genoemd. Dat geldt zeker niet voor deze lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup. Dit is echt heel lekker en deze lamsgehaktballetjes zorgen opnieuw voor feest op de borreltafel.

Gevulde eieren + variaties

Gevulde eieren maakte oma altijd al. Het recept is door de tijd heen vele malen aangepast of verbeterd. Hobbykoks kunnen zich helemaal uitleven om ze op de mooiste manier te presenteren.

Wonton snacks; de Chinese bitterbal

Wonton snacks zijn een verrassende afwisseling op de borreltafel. Tussen de bitterballen en andere hapjes valt deze Chinese snack gelijk op, de wonton snacks zullen dan ook in een mum van tijd verslonden zijn.

De kipcorn maar dan van kalkoen; Snacken met plezier

De kipcorn maak je natuurlijk van kip. Helaas, ik maak de bekende kipcorn van kalkoen. Heerlijk bij frieten, maar ook bij de borrel. Door de kipcorn of kalkoencorn eerst op te laten stijven in de vriezer voorkom je dat de kalkoen droog wordt tijdens het frituren.