Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Hoofdgerechten met vlees

Zoek je recepten voor hoofdgerechten met vlees? Die hebben we volop voor je. Vergeet dan de pakjes vlees uit de supermarkt. Ook als er Black Angus op staat!!! Laat je adviseren door een echte slager. Want de kwaliteit maakt of breekt het resultaat. Onze hoofdgerechten met vlees zijn dan ook puur en vol smaak.

Steak Tartare; Een doe-het-zelf gerecht

Een steak tartare is eigenlijk niets meer dan een doe-het-zelf pakketje van rauw vlees, een eitje en wat frutsels erom heen. Beetje zuur, beetje pit en husselen maar op je bord. Steak tartare is dus helemaal niet zo moeilijk en deze klassieker mag best wat vaker op tafel.

Lamsköfte met een muntsausje

Een de traditionele lamsköfte met een muntsaus. Gegaard in de oven, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen de lamsköfte een minuut of 5 in een grillpan te leggen. Serveer een salade bij de lamsköfte en laat de frisse muntsaus als dressing daarin terugkomen.

Kipfilet met champignons

Kipfilet met champignons en Provençaalse kruiden, een gerecht dat prima past bij een zomerse avond. Simpel, snel en toch vol smaak. Serveer dit gerecht met rijst. Kipfilet met champignons staat echt in een handomdraai op tafel en iedereen is er dol op.

Varkenshaas spiesjes met paprika

Koop een mooie kwaliteit varkenshaas en met een paar mooie toevoegingen maak je er heel eenvoudig een verrukkelijke maaltijd van. Doe het zelf en serveer iets anders dan de buurvrouw. Deze varkenshaas spiesjes met paprika kunnen bij de borrel, maar ook als hoofdgerecht of op de barbecue.

Lamsschouder uit de oven

Een hele lamsschouder uit de oven is een echte lekkernij voor het voorjaar. De lamsschouder uit de oven kan zo op tafel. Het ultieme sharing diner met je vrienden of familie. De lamsschouder uit de oven is veel smaak voor een leuke prijs, zeker als je het over lamsvlees hebt.

Kip in het pannetje met parmaham, bonen en tomaatjes

Kip in het pannetje is voedzaam, snel en smaakvol tegelijkertijd. Met dit gerecht zet je in zeer korte tijd iets lekkers op tafel. In dit gerecht zit de geweldige combi van witte bonen en salie verwerkt. Die salie ruikt verrukkelijk als je kip in het pannetje maakt. Voor meer smaak maakt je gebruik van gedroogde bonen.

Geurende lamsrack uit de oven

Heb je het voorjaar in je bol? Maak dan eens deze heerlijk geurende lamsrack uit de oven. Erg makkelijk te bereiden, en voor dit recept heb je nauwelijks ingrediënten nodig. Ga voor puur en serveer lamsrack uit de oven in het weekend of als je gasten krijgt.