Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Hoofdgerecht met vis

In een hoofdgerecht met vis wil je natuurlijk de beste vis verwerken. Die kwaliteit proef je terug op je bord. Maak je een hoofdgerecht met vis voor je gasten? Kom dan niet met geïmporteerde tilapia of pangasius maar ga voor Nederlandse vis van een echte visspecialist.

Vispannetje met asperges

In dit vispannetje met asperges tref je vis, groenten en aardappel. Niet moeilijk maar bijzonder smaakvol. Een all-in-one visgerecht zou je dit vispannetje met asperges kunnen noemen.

Kabeljauwhaasje in frisse en romige skyr-saus

Wat is een kabeljauwhaasje? Nou... dat is echt een delicatesse. Het is de kabeljauwfilet uit de bovenzijde van de vis en deze is volledig graatloos. Bereid een kabeljauwhaasje op de juiste wijze en iedere visliefhebber likt er zijn vingers bij af. In dit recept doen we dat met een skyr-saus en wat specerijen.

Pasta met daslookpesto en warm gerookte zalm

Door te kiezen voor verse, smaakvolle ingrediënten, til je een relatief eenvoudig pasta gerecht naar een heel ander niveau. Pasta met daslookpesto is daar een top voorbeeld van. Gecombineerd met een stukje warm gerookte zalm is dit een echt feestelijke maaltijd.

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

De homemade variant op de standaard visgratin uit de diepvries van de supermarkt. Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto is een vers, gezond en ook nog eens heel erg lekker visgerecht. Het staat binnen een half uur op tafel. Je hebt dan wel een actief half uurtje in de keuken.

Rode poon filet met groenten en rode pesto

Rode poon serveer ik graag gefileerd, ja je leest het goed, met volop verse groenten en aardappelen. Ontdek dit heerlijke visje ook. Rode poon filet met groenten en rode pesto is heerlijk op een doordeweekse avond. Even wat werk, maar dan serveer je ook echt iets lekkers.

Vispannetje van poon en wijting

Een vispannetje van poon en wijting is een heel makkelijk recept dat je met aardappelpuree serveert. Lekker gezond met de toch altijd wat onbekendere vis uit onze eigen Noordzee. Dit vispannetje van poon en wijting is een topper voor doordeweeks maar kun je ook prima serveren als je vrienden komen eten.

Vispannetje

Een vispannetje waarin alle smaak uit de vis gebruikt wordt. Verschillende soorten vis, verse groenten en een heerlijke saus maken dit vispannetje compleet. Dit vispannetje is geen snelklaar gerecht. Je moet hier even de tijd voor nemen, maar je tafelgenoten worden hier echt enthousiast van.

Kabeljauw met verse groenten en kerriesaus

Lokale vis eten is duurzaam en gezond. Serveer eens kabeljauw met verse groenten. Deze ovenschotel van kabeljauw met verse groenten en kerriesaus is een heerlijk variant die ook jij kunt maken. Het is een visgerecht dat je echt met trots op tafel zet. Gezond, lokaal en (niet te vergeten) heel erg lekker.