Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Hoofdgerecht met vis

In een hoofdgerecht met vis wil je natuurlijk de beste vis verwerken. Die kwaliteit proef je terug op je bord. Maak je een hoofdgerecht met vis voor je gasten? Kom dan niet met geïmporteerde tilapia of pangasius maar ga voor Nederlandse vis van een echte visspecialist.

Forel pakketje uit de oven

Vind je een hele vis met kop en staart toch nog iets om een nachtje over te slapen, probeer het dan eerst met een kabeljauwfilet of een mooi stukje zeebaarsfilet. Komt die hele vis vanzelf wel een keer.

Vispannetje met asperges

In dit vispannetje met asperges tref je vis, groenten en aardappel. Niet moeilijk maar bijzonder smaakvol. Een all-in-one visgerecht zou je dit vispannetje met asperges kunnen noemen.

Kabeljauwhaasje in frisse en romige skyr-saus

Wat is een kabeljauwhaasje? Nou... dat is echt een delicatesse. Het is de kabeljauwfilet uit de bovenzijde van de vis en deze is volledig graatloos. Bereid een kabeljauwhaasje op de juiste wijze en iedere visliefhebber likt er zijn vingers bij af. In dit recept doen we dat met een skyr-saus en wat specerijen.

Pasta met daslookpesto en warm gerookte zalm

Door te kiezen voor verse, smaakvolle ingrediënten, til je een relatief eenvoudig pasta gerecht naar een heel ander niveau. Pasta met daslookpesto is daar een top voorbeeld van. Gecombineerd met een stukje warm gerookte zalm is dit een echt feestelijke maaltijd.