Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Pannenkoeken

Pannenkoeken bakken is super eenvoudig. Iedereen kan het! We gebruiken dan geen mixen of flessen die je alleen maar even hoeft te schudden, maar we maken zelf een pannenkoekbeslag voor de allerlekkerste pannenkoeken. Oh en ook pannenkoeken kunnen heel origineel zijn als jij maar durft te variëren

Spinazie pannenkoeken met gebakken groente

Bij pannenkoeken denken we al snel aan zoet. Ontdek ook eens de hartige versie. Spinazie pannenkoeken bijvoorbeeld. Naast dat deze spinazie pannenkoeken echt heel lekker zijn is het ook dé manier om meer groenten te eten. Serveer ze bij een brunch, als snel hoofdgerecht met een salade of als voorgerecht.

Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen)

Voor een waanzinnig pannenkoeken feest heb je eerst een basis nodig. Ons pannenkoeken beslag kom niet uit een fles of pakje, maar gewoon uit de voorraadkast. Een zelf samengesteld pannenkoeken beslag is in alle opzichten voordeliger. En het maken van zo'n pannenkoeken beslag is echt een fluitje van een cent.

Cottage cheese pannenkoekjes

Gezond en lekker. Dat zijn deze cottage cheese pannenkoekjes. Zo zet je de Dutch pancakes eens heel anders op tafel. Serveer de cottage cheese pannenkoekjes met verse ingrediënten naar keuze als ontbijt- of lunchgerecht. Ik maakte de cottage cheese pannenkoekjes met een tomaten/avocado salsa.

Hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes

Doe eens gek en bak deze hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes. Eens iets heel anders dan de bekende pannenkoeken met jam, stroop of spek. Goed gevuld met groente maakt dit tot een gezonde en goed vullende lunch.