Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Nagerecht

Op zoek naar een mooi en lekker nagerecht om jouw diner af te sluiten? Dan hebben we je veel te bieden. Maak een nagerecht waar echte passie in zit. Speel met smaken en ontdek eigen recepten. Voeg vers fruit van het seizoen toe aan je nagerecht. Zorg vooral ook voor RIJP fruit in je nagerecht. Tafel lekker.

Upside down rabarber taart

Rabarber taart, upside down. Omdat je de cake omdraait kun je de rabarber mooi zien en is de koek absoluut niet droog. De rabarber taart is een lekkere seizoenstaart om in het voorjaar op tafel te zetten. Zo'n rabarber taart kan als nagerecht, maar is ook heerlijk bij een high tea of op een brunch tafel.

Rabarber aardbeien compote met schuim

Een heerlijk ouderwets gerecht met een moderne twist. Mijn moeder maakte deze rabarber aardbeien compote met schuim al. De rabarber-compote kennen we allemaal wel, doe er verse aardbeien bij en maak er zo'n prachtige schuimkop op. Zo maak je van de bekende compote een heerlijk dessert.

Panna cotta van yoghurt

Panna cotta is gekookte room. In deze versie vervang ik een deel van de room door yoghurt. Het maakt de panna cotta frisser en het bespaard veel calorieën. Panna cotta van yoghurt is vooral in de zomermaanden een traktatie.

Honing tijm ijs; geraffineerd!

Honing Tijm ijs; verras jezelf en je gasten eens op deze heerlijke smaakcombinatie van honing en tijm. Dit honing-tijm ijs is snel gemaakt maar belangrijker nog, het is echt een dessert met veel smaak. Dit is je gasten echt verrassen met een zomers nagerecht.

Rabarberparfait met amarettistukjes en pistachenoten

Wil jij je etentje met iets speciaals afsluiten ?? Kies dan voor deze rabarberparfait, deze koude lekkernij zal geen van je gasten koud laten. Een parfait wordt net als roomijs in de vriezer bewaard, het is een heerlijk zachte ijssoort. Het verschil zit hem in het feit dat je parfait zonder ijsmachine kan bereiden.

Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

Gebakken rijstepap is een heerlijk warm dessert. Vul de gebakken rijstepap met fruit uit het seizoen; cranberries en appels voor een winters dessert, frambozen een pruimen voor een beetje zomer in je gebakken rijstepap.

Dronken mandarijntjes op een krokant bedje

Mandarijntjes gemarineerd in een siroop met Grand-marnier geserveerd met een heerlijk krokant koekje. Dronken mandarijntjes zijn heerlijk als dessert met een bolletje ijs. Maar serveer ook eens dronken mandarijntjes bij de pudding of met bijvoorbeeld een panna cotta.

Chocolademousse

Deze fluweelzachte chocolademousse met een volle pure smaak is een ware traktatie voor de echte chocolade liefhebber. Chocolademousse op klassieke wijze met slechts drie ingrediënten. Serveer met vers fruit. Liefhebbers kunnen ook een likeur aan de chocolademousse toevoegen. Volg de instructies - Gegarandeerd succes!

Zoete ravioli met noten en gedroogde abrikozen

Zoete ravioli die gegeten wordt als dessert, eens iets heel anders dan de alom bekende ravioli. Gemaakt van een zoet deeg en gevuld met een heerlijk, zoete vulling van noten en gedroogde abrikoos. Om het af te maken wordt de zoete ravioli geserveerd in een warme vanillesaus.

Salzburger nockerln

Salzburger nockerln is een recept uit het Oostenrijkse Salzburg. Mijn vader wilde vroeger altijd daar een Salzburger nockerln gaan eten. Dat feestje is altijd blijven bestaan. In deze Salzburger nockerln moet echt een stroh rum verwerkt zijn met 80% alcohol.