Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Ontbijt en lunch

Muffin met bosbes en banaan

Niets mis met een boterham met kaas, maar ook bij het ontbijt kun je verrassen. Zet deze muffin met bosbes en banaan eens op de ontbijttafel. Ze zijn fruitig, voedzaam en verrassend tegelijkertijd. Je kunt de muffin met bosbes en banaan natuurlijk ook bij een high tea of als tussendoortje serveren.

Cottage cheese pannenkoekjes

Gezond en lekker. Dat zijn deze cottage cheese pannenkoekjes. Zo zet je de Dutch pancakes eens heel anders op tafel. Serveer de cottage cheese pannenkoekjes met verse ingrediënten naar keuze als ontbijt- of lunchgerecht. Ik maakte de cottage cheese pannenkoekjes met een tomaten/avocado salsa.

Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Met een zak vol hazelnoten in huis zelf hazelnootpasta maken. Dat werd een aangename verrassing op mijn boterham, zo lekker at ik hazelnootpasta nog niet eerder. Door gebruik te maken van kokosolie geef je er je eigen draai aan. De hazelnootpasta krijgt zo een heerlijk lichte kokossmaak.

Broccoli soufflé

Deze broccoli soufflé is een gerecht waar je u tegen zegt en stiekem ook nog eens erg handig om dat restje broccoli van gisteravond in te verwerken. Eet hem als lunch of met een broodje en/of salade erbij als hoofdgerecht. Schrik niet van het woord soufflé. Volg het recept en ook jouw soufflé wordt een succes.