Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Ontbijt en lunch

Sandwich met roomkaas en banaan

Banaan op een broodje is al een feestje op zich. Deze sandwich met roomkaas en banaan is dan een dubbel feestje. Heel simpel en makkelijk te maken en heerlijk om te eten. De sandwich met roomkaas en banaan is heerlijk bij het ontbijt. Echt een sandwich waarmee je laat zien dat je er een portie liefde in stopt.

Winterse fruitsalade op een bananenwafel

Extra vitamientjes kunnen we allemaal wel gebruiken, met deze winterse fruitsalade die we serveren op een bananenwafel krijg je extra vitaminen binnen. Maar naast de vitamientjes is deze bananenwafel met een winterse fruitsalade een echte traktatie voor jong en oud.

Muffin met bosbes en banaan

Niets mis met een boterham met kaas, maar ook bij het ontbijt kun je verrassen. Zet deze muffin met bosbes en banaan eens op de ontbijttafel. Ze zijn fruitig, voedzaam en verrassend tegelijkertijd. Je kunt de muffin met bosbes en banaan natuurlijk ook bij een high tea of als tussendoortje serveren.

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven

Simpel en lekker, dat is deze hartige cake. Hartige muffins zien we wel vaker maar ook een cake kun je prima vullen met hartige ingrediënten. Serveer een hartige cake als ontbijt- of lunchgerecht. Je kunt natuurlijk ook een mooie plak hartige cake bij de borrel serveren.

Cottage cheese pannenkoekjes

Gezond en lekker. Dat zijn deze cottage cheese pannenkoekjes. Zo zet je de Dutch pancakes eens heel anders op tafel. Serveer de cottage cheese pannenkoekjes met verse ingrediënten naar keuze als ontbijt- of lunchgerecht. Ik maakte de cottage cheese pannenkoekjes met een tomaten/avocado salsa.

Wentelteefje met banaan; een lekkere variatie

Het wentelteefje blijft altijd hot, maar vaak worden deze heel erg basic gemaakt. Een wentelteefje kan natuurlijk nog veel luxer, en gezonder. Probeer maar eens dit wentelteefje met banaan. Gebruik gerust rijpere bananen en je restjes oud brood. Je wentelteefje wordt er echt niet minder lekker om.

Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Met een zak vol hazelnoten in huis zelf hazelnootpasta maken. Dat werd een aangename verrassing op mijn boterham, zo lekker at ik hazelnootpasta nog niet eerder. Door gebruik te maken van kokosolie geef je er je eigen draai aan. De hazelnootpasta krijgt zo een heerlijk lichte kokossmaak.

Broccoli soufflé

Deze broccoli soufflé is een gerecht waar je u tegen zegt en stiekem ook nog eens erg handig om dat restje broccoli van gisteravond in te verwerken. Eet hem als lunch of met een broodje en/of salade erbij als hoofdgerecht. Schrik niet van het woord soufflé. Volg het recept en ook jouw soufflé wordt een succes.