Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Salade

Komkommersalade met dille

Komkommersalade kopen? Niet doen! Een zelfgemaakte komkommersalade is echt lekkerder. Dat bewijzen we graag met deze eenvoudige komkommersalade met dille. Lekker op een toastje, maar ook als bijgerecht of op een broodje gezond.

Vissalade

Een zelfgemaakte vissalade is echt een lekkernij. Maak het van restjes vis of koop het staartstuk van een vis naar keuze. Serveer deze huisgemaakte vissalade op een toastje, op een broodje of als (lunch) maaltijd met een groene salade van het seizoen.

Raapsteeltjes salade met graskaas

In deze raapsteeltjes salade gebruiken we graskaas. Dat kan pas later in het seizoen. Eet je de raapsteeltjes vroeg in het seizoen? Vervang de graskaas dan door jonge boerenkaas of een kaas die jij lekker vindt. Raapsteeltjes salade kun je serveren als bijgerecht, maar ook als lunch.

Salade van pompoen en feta

Niet iedereen kan de smaak van pompoen waarderen. Maar vaak is het ook angst voor het onbekende. Probeer dan deze salade van pompoen en feta eens.

Ham-prei salade met noten

De bekende ham-prei salade wordt meestal kant-en-klaar gekocht. Deze salade zelf maken is echter een klusje van niks. Je kunt er je eigen smaak aan geven.