Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Saus

Klassieke eiersaus voor asperges

Klassieke eiersaus voor asperges- varkenskoteletje en asperges met een ouderwetse eiersaus; beetje calorierijk dat wel, maar hoe vaak eet je asperges?

Jachtsaus

Deze jachtsaus is lekker vol van smaak en past perfect bij een mooi stukje wild of rundvlees. Verse paddenstoelen vormen het hoofdingrediënt van deze saus, nu kun je kiezen voor champignons maar probeer ook eens een mooie mix van verschillende paddenstoelen. Serveer jachtsaus bij wild of rundvlees.

Knoflooksaus; zelf maken is de lekkerste optie

Deze knoflooksaus is in een mum van tijd gemaakt en kun je helemaal naar eigen smaak aanpassen. Tijd om het bekende flesje in te ruilen voor je eigen versie. Kies voor een mildere variant bij visgerechten of een wat pittigere variant bij vlees. Zelfgemaakte knoflooksaus is lekkerder en echt heel simpel!

Rode wijnsaus

Een rode wijnsaus is echt simpel te maken, alleen moet je bij deze rode wijnsaus een klein beetje geduld hebben. Schrik niet, ik praat niet over uren, maar je moet de roux even de tijd geven om te kleuren en dat heeft een paar minuutjes nodig.

Uiensaus voor bij vlees of vis

Gerechten van vroeger zijn pure nostalgie!! De uiensaus is er daar één van. Een saus die je niet zo vaak meer ziet. Tijd om de originaliteit van deze saus weer te laten zien op de bordjes. Uiensaus behoort tot de bruine sauzen en is heerlijk bij o.a. biefstuk, varkenshaas, gebakken haring en gehaktbrood.

Stroganoff saus

Waarom moeite doen voor een goed stuk vlees als je er zo'n kant en klaar sausje bij serveert. Maak je eigen stroganoff saus voor optimale smaakbeleving.

Pastasaus van verse tomaten

Dit is geen sprookje, maar een makkelijk recept. Wij maken Pastasaus van verse tomaten en halen deze niet uit een pot. Super simpel, maar ook super lekker.