Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Soep

Raapstelensoep met zeebaars

Wij krijgen altijd een heerlijk voorjaarsgevoel van verse raapsteeltjes. Je maakt er bijvoorbeeld deze heerlijke en snelle raapstelensoep mee. Wij doen er stukjes zeebaars in, maar je kunt de raapstelensoep helemaal naar je eigen hand zetten. We delen dan ook diverse mogelijkheden om deze raapstelensoep te pimpen.

Zoete aardappelsoep

Een verrukkelijke soep voor als de winter bijna voorbij is en jij de zomer al in je hoofd hebt. Een echt seizoensgerecht dus. We brengen de zoete aardappelsoep op smaak met vers geperste sinaasappelsap. De zoete aardappelsoep staat zo op tafel en maakt je echt helemaal gelukkig. Puur, vers en heel smaakvol.

Boerenkoolsoep

Het maken van deze boerenkoolsoep kost je maar een half uurtje en daarmee zet je echt een gezonde maaltijd op tafel. Boerenkoolsoep is zo'n beetje de light variant van de stamppot. Boerenkool is echt heel gezond en laat dat nou het absolute basisingrediënt voor deze heerlijke boerenkoolsoep zijn. Tafel lekker!

Peterseliewortel soep

Peterseliewortel soep; we maken een lekker soepje met deze vergeten groente die steeds vaker weer terug te vinden is in de schappen van de groenteman. Peterseliewortel soep is echt heerlijk met een stukje hartig brood.

Goulashsoep; De klassieker met runderrookworst

Klassiek Goulashsoep bomvol verse ingrediënten. Geen pakjes, zakjes of blikken maar het recept van echte goulashsoep met plezier gemaakt, met smaak gegeten! Goulashsoep doet met altijd denken aan de wintersport. Haal dat gevoel ook lekker in huis. Maar deze maaltijdsoep is ook heerlijk na een stevige wandeling.

Erwtensoep uit eigen keuken!

Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf. Maak dan wel in één keer een grote pan erwtensoep. Want voor een echte, huisgemaakte erwtensoep loopt iedereen warm. Jouw pan snert is dus zo leeg. En... erwtensoep kun je prima invriezen!

Soep van venkel, biet en pompoen; Spicy met een zoete tegenhanger

Deze heerlijke soep van venkel, biet en pompoen heeft een prachtig, diep rode kleur en een warme rijke smaak. Zonder moeite krijg je je benodigde portie groenten binnen. Dit is groentesoep 2.0. Vers geroosterde groenten, heerlijke specerijen en wat croutons voor een krokantje. Serveer met huisgemaakt aardappelbrood.

Romige citroensoep met rijst

Bij citroenen denk je niet direct aan soep, toch moet je dit recept zeker eens proberen. Deze citroensoep is fris, verwarmend en bovenal bijzonder lekker.

Maaltijdsoep met witte kool

Een goed gevulde maaltijdsoep met witte kool en als extra smaakmaker kummel, een in Nederland relatief onbekend specerij die je echt eens moet proberen.

Mexicaanse limoensoep

Dat de Mexicaanse keuken meer is dan taco's bewijst deze Mexicaanse limoensoep. Friszuur door de limoen, verwarmend door de overige ingrediënten.

Champignonsoep; romig en pittig tegelijk

Champignonsoep met een twist. Door het koude weer van de afgelopen tijd hadden we toch zin in soep. Zware winterkost hoeft niet meer dus besloot ik om weer eens heerlijke verse champignonsoep te maken. Die doet het altijd wel en lust iedereen. Makkelijk te maken en lekker romig.