Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Vegetarische recepten

Een verzameling vegetarische recepten. Niet voor de diehard vegetariër, maar voor mensen die gasten krijgen en vegetarische recepten zoeken voor die ene gast aan tafel (en dat worden er steeds meer) die alleen vegetarisch eet. Ook bij die vegetariër steel je de show met één van deze vegetarische recepten.

Mac and cheese: Favoriete klassieker

De echte Mac and Cheese. Alle elementen in dit gerecht zorgen ervoor dat je elke hap weer naar een volgende verlangt. Maak nu de bekende Engelse Mac and Cheese lekker zelf. En ook hiermee kun je volop variëren. Kies voor vegetarisch of neem er een stukje vlees of vis bij. En voeg verse groenten naar keuze toe.

Zelfgemaakte groenteburgers

Voor wie zin heeft in een broodje burger zonder vlees. De zelfgemaakte groenteburgers zijn een lekkernij en helemaal niet zo moeilijk om te maken.

Pizza met courgette

Bak eens pizza met courgette. Kinderen vinden het prachtig om deze pizza te maken. Zet op tafel in de kindervakantie. Geniet tijdens het eten van deze pizza met courgette dubbel als je ziet hoe de kinderen moeiteloos een portie groenten naar binnen werken.

Lasagne van wortel

Deze lasagne van wortel is een heerlijk vegetarisch alternatief voor de alom bekende lasagne met tomatensaus. Zoals de naam doet vermoeden vormen wortels de basis van deze lasagne. Lasagne van wortel is verrassend anders en verrassend lekker, zo at je je wortels vast nog niet eerder.

Couscous met pompoen en halloumi | Lekker vegetarisch

Hou je van avontuurlijk eten? Zet dan deze schotel van Couscous met pompoen en halloumi eens op tafel. Een gezonde- en vegetarische maaltijd. Het recept bewijst dat vegetarisch eten helemaal niet saai hoeft te zijn. Krijg je gasten? Deze couscous met pompoen en halloumi kun je ze met trots voorzetten.

Schorsenerengratin; Winter asperges of Keukenmeidenverdriet

Probeer met de 'vergeten groente' schorseneren, eens deze heerlijke romige schorsenerengratin met aardappel. Zo heb je meteen je groente én je aardappel in één gerecht smakelijk gemaakt. Voor een schorsenerengratin zal echt iedereen graag aan tafel schuiven en je hebt zelf een makkelijke dag.