Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door rubriek

Voorgerecht

Asperge ragout met oesterzwammen en garnalen

Maak eens een asperge ragout. Dat is niet alleen lekker, dat is ook nog eens heel veelzijdig. Serveer de asperge ragout als voorgerecht of als lunch, maar ook als hoofdgerecht bij pasta, rijst of frieten. De zelfgemaakte asperge ragout is ook nog eens heel geschikt om in te vriezen.

Gevuld ei met gerookte paling

Wil je wat exclusiever voor de dag komen als je vrienden komen eten? Maak dan eens dit gevuld ei met gerookte paling. Een prachtig voorgerecht waarbij je de eierschaal vult met een mix van roerei en couscous, gegarneerd met heerlijke vis. Je gevuld ei met gerookte paling ziet er straks echt feestelijk uit!

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Een echt leuke variant op de klassieke carpaccio. Carpaccio van rookvlees en de mooie combinatie van pastinaak, peer en geitenkaas. Serveer de carpaccio van rookvlees als voorgerecht of met knapperig brood als lichte lunch. De carpaccio van rookvlees is een variant op de Italiaanse carpaccio maar met lokale producten.

Kipcocktail met ananas

Als voorgerecht bij een diner kun je deze kipcocktail met ananas en ras el hanout serveren. Vaak maken we een cocktail automatisch van garnalen. Dat kan natuurlijk maar een kipcocktail is dan eens verrassend anders. Deze kipcocktail maken we met ras el hanout, een heerlijk specerijenmengsel! Maar met kerrie kan het ook

Vitello Tonnato deluxe

Vitello Tonnato is een echte Italiaanse klassieker, deze keer maakte we hem iets moderner en speelser, met andere woorden een Vitello Tonnato deluxe.