Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden
Aardappels poffen betekent smaak behouden. Maak eens dit recept voor gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden. Puur en lekker!
Aardappelen zijn voedzaam en gezond. We eten steeds minder aardappelen, maar we hopen je met deze aardappel recepten uit te kunnen dagen om vaker aardappelen op het menu te zetten.
Aardappels poffen betekent smaak behouden. Maak eens dit recept voor gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden. Puur en lekker!
Een kleurrijke vegetarische wokschotel met krieltjes en spinazie, tomaatjes en kikkererwten. Een ideaal eenpansgerecht voor doordeweeks.
De Opperdoezer Ronde is pure nostalgie. Deze aardappel wordt in het Noord-Hollandse plaatsje Opperdoes nog altijd met de hand gerooid.
Heb jij wel eens paarse aardappelpuree gezien? Dat klinkt eng of bizar, maar het kan. Zonder toevoeging van kleurstof of rode kool of zoiets!
Heerlijke smaken van deze tijd van het jaar vind je terug in de Aardappelschotel met bloedworst en appel. Verrassend en toch zo eenvoudig.
Kapsalon, de snackbar klassieker kan je gewoon zelf maken. Met verse friet natuurlijk. Misschien niet origineel, maar lekker is het wel!
Roseval aardappeltjes uit de oven worden extra krokant als je ze eerst kookt, kneust en dan pas in de oven zet. Serveer met jawel... aïoli.
Ze zijn de verbindende basis van veel warme maaltijden die in Nederland worden gegeten. Aardappelen, zijn het nu dikmakers of niet?
In plaats van aardappelkroketjes kun je ook eens deze soesjes van aardappel en pastinaak proberen. Sensationeel lekker!
Aardappelpoffertjes (de naam zegt het al) zijn poffertjes gemaakt van aardappeldeeg. Een gerecht uit Zuid Tirol dat heerlijk is met zuurkool.
Tiroler Gröstl is puur comfortfood uit Tirol, ontstaan door het koken met restjes. Aardappelen, Spek, Rosbief en Eieren. Tafel lekker !!
Witlofstamppot is niet de bekendste stamppot, maar als je voor witlofstamppot kiest moet je deze witlofstamppot met Blue Stilton proberen.
Patat bakken is niet moeilijk, maar gebruik het juiste recept. Met dit recept bak je perfecte friet. Zacht van binnen, krokant van buiten.
Aardappelbrood hoeft niet te rijzen en kan eigenlijk niet mislukken. Ideaal voor de haastige kok die toch zijn/haar eigen brood wil bakken.
Een heerlijk aardappelpannetje met koolrabi. Koolrabi is een seizoensgroente, is het seizoen voorbij,vervang hem dan door een andere seizoensgroente.
In aardappelteelt; de nieuwe oogst vertellen wij je over het telen van de aardappel en hoe dat in zijn werk gaat. De grootste eye-opener? Het vele handwerk!
Aardappelen met uiendoop -Â Uiendoop, velen zullen er nog nooit van gehoord hebben. Uiendoop is een gerecht dat bestaat uit gestoofde uien en gekookte aardappelen. In dit gerecht is de ui de grote ster. Er zit zoveel ui in dat het een hoofdgroente is. Want je komt met dit gerecht gelijk ...
Mama, hoe groeien patatjes? Bram Ladage geeft het antwoord tijdens de aardappeloogstdag 2015.In dit foto/sfeer verslag geven we je een kijkje op dit leuke event.
Wil je een keer lekker, eenvoudig en vegetarisch eten? Serveer dan deze aardappelschotel met tofu. Liefst met aardappelen van de nieuwe oogst.
In zelfgemaakte aardappelkroketjes proef je de zorg van de kok. Goede aardappelkroketjes zijn een absolute delicatesse voor de fijnproever!
Voor de herfst en winter is gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel een feestelijk bijgerecht op tafel. Serveer met vlees of vis.
Gebakken aardappelen, dat kan iedereen toch? Maar wij hebben het niet over diepvriesaardappelen. Lees dus toch even verder!
De klassieke Franse aardappelgratin met slagroom, knoflook en kaas heet ook wel Pommes Dauphinois. Een lekker en eenvoudig bijgerecht.
Pommes duchesse is een heerlijk én feestelijk aardappel garnituur waarmee je indruk maakt. Probeer pommes duchesse met dit eenvoudige recept.
Zeeuws spek wordt vaak op brood gegeten maar kan ook als vlees bij de maaltijd. Serveer Zeeuws spek uit de oven met witlof en aardappel.
Deze aardappelsalade met feta, tomaat en komkommer kun je als lunchgerecht serveren met een knapperig stukje ciabatta brood.
In de zomer makkelijk eten? Probeer deze aardappelsalade voor de BBQ of op de camping. Snel gemaakt en een succesnummer voor iedere tuinparty.
Je kunt deze kip ovenschotel met aardappel en tomaat makkelijk van tevoren maken en vlak voor het eten in de oven schuiven voor een krokante laagje bovenop.
Aardappels koken doen we allemaal. Toch zijn er altijd nog heel veel vragen over de beste manier om aardappels te koken. We leggen het hier uit.
Vers? Ja, we zijn er dol op. Deze aardappelsalade met avocado is vers en huisgemaakt. In een mum van tijd zet je hiermee echt iets lekkers op tafel. BBQ tip
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.Â
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties