Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Aardappelen

Aardappelen zijn voedzaam en gezond. We eten steeds minder aardappelen, maar we hopen je uit te kunnen dagen om vaker aardappelen op het menu te zetten.

Echte Kartoffelsalat: aardappelsalade volgens ouderwets recept

Aan deze kartoffelsalat komt geen mayonaise, room of yoghurt te pas. Het is wel heel vol van smaak. Dat komt omdat het spekvet de basis van de saus vormt. Kartoffelsalat serveer je bij een mooie schnitzel, maar kan ook prima bij de barbecue. Wil je gasten imponeren met smaak een eenvoud? Serveer dan deze kartoffelsalat

Peru eert de aardappel tijdens ‘Día de la Papa’

Nog een week en dan staat de zuidelijk gelegen Peruaanse stad Cusco geheel in het teken van de ‘papa’; de aardappel. Met meer dan 3.200 verschillende soorten aardappelen is Peru dé bestemming voor aardappelliefhebbers en winnen ze het qua diversiteit en aantallen ‘by far’ van ons eigen ‘aardappellandje’.
Lees verder...

Soesjes van aardappel en pastinaak

In plaats van aardappelkroketjes kun je deze soesjes van aardappel en pastinaak proberen. Sensationeel lekker en met deze uitleg kun jij ze ook maken. We hebben een duidelijke foto instructie geplaatst. Serveer de soesjes van aardappel en pastinaak als bijgerecht net als aardappelkroketjes.

Tiroler Gröstl: comfort food uit de bergen

Tiroler Gröstl is een makkelijk en smakelijk hartverwarmend gerecht uit Tirol, dat oorspronkelijk van restjes werd gemaakt. Zó lekker, dat het een zelfstandig gerecht werd. Deze Tiroler Gröstl is heerlijk tijdens je wintersportvakantie, maar je kunt Tiroler Gröstl ook doordeweeks serveren na een dag hard werken.

Aardappelchips uit de oven

Zelf chips maken is echt te simpel voor woorden. Maar er is nog een voordeel. Lees het in dit bijzonder eenvoudige recept voor aardappelchips uit de oven. Varieer met verschillende aardappelsoorten en -kleuren. Aardappelchips uit de oven zijn echt een gezonde keuze! Daar hebben wij geen vinkje voor nodig.

Aardappelpoffertjes met zuurkool uit Zuid-Tirol ( Erdäpflblattlan )

Aardappelpoffertjes (de naam zegt het al) zijn poffertjes gemaakt van een aardappeldeeg. Een gerecht uit Zuid Tirol dat heerlijk is met zuurkool. Vleesliefhebbers serveren er een braadworst bij. Dit doet je helemaal denken aan de wintersportvakantie, maar aardappelpoffertjes zijn ook heerlijk als winters hoofdgerecht.

Aardappelen met uiendoop; Simpel en smakelijk

Aardappelen met uiendoop - Uiendoop, velen zullen er nog nooit van gehoord hebben. Uiendoop is een gerecht dat bestaat uit gestoofde uien en gekookte aardappelen. In dit gerecht is de ui de grote ster. Er zit zoveel ui in dat het een hoofdgroente is. Want je komt met dit gerecht gelijk aan je dagelijkse 200 gram groente. Aardappelen met uiendoop Bijgerecht voor 4 personen 1 kg aardappelen…
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More