Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Aardappelen recepten & inspiratie

Aardappelen

Aardappelen zijn voedzaam en gezond. We eten steeds minder aardappelen, maar we hopen je uit te kunnen dagen om vaker aardappelen op het menu te zetten.

Italiaanse aardappelpuree met knoflook, truffelolie en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze…
Lees verder...

Aardappel-Ui schotel met rozemarijn

Aardappel, ui en rozemarijn. Dat klinkt toch saai? Niets is minder waar, deze schotel leent zich prima voor een doordeweekse dag. Je bent geen kapitaal kwijt en je eet hartstikke lekker. Liefhebbers leggen er een laagje camembert tussen.

Griekse aardappelschotel

Wil je nog even het zomergevoel vasthouden? Verras iedereen vanavond dan met deze heerlijke Griekse aardappelschotel. Geloof het of niet met onze Hollandse pieper maak je een superzonnig aardappelgerecht. Combineer het met de zalige Griekse gehaktballetjes en de tzatziki. Schenk er een mooi glas Retsina bij. Die geweldige Griekse wijn met zijn…

Gehaktballen met kruidenpuree

Een gehaktbal hoort thuis in de Hollandse keuken toch? Daar kun je heel ingewikkeld over doen, maar het is zo. Dan gaan we ook maar niet ingewikkeld doen over wat we erbij serveren. Dit recept is de eenvoud ten top maar o zo lekker.

Aardappelen bewaren

Het beste is om aardappelen te bewaren in een kartonnen doos of in een kist. In een plastic zak lopen de aardappelen namelijk snel uit als gevolg van broei. Aardappelen blijven het langst goed als ze bewaard worden in een koele, donkere en droge ruimte, bij voorkeur in een kelder(kast). Afgeraden wordt om aardappelen te bewaren in de koelkast, omdat ze bij een te lage temperatuur zoet worden.
Lees verder...

Krieltjes met knoflook en koriander

Overal koop je tegenwoordig voorgegaarde en gekruide krieltjes. Maar is dat nou echt jouw smaak? Probeer het eens zelf, het is verrassend simpel en echt lekker. Dat kun je een ander ook voorzetten.

Aardappelweetjes

Voeg aan het kookwater van de aardappelen een klontje margarine toe, dan zijn ze eerder gaar en koken ze niet over doe het zout er dan pas op het laatst bij. Om de smaak van oude aardappelen te verbeteren wordt wel eens een klein schepje suiker bij het kookwater toegevoegd. Het schillen van rimpelige aardappelen gaat een stuk beter als je ze van te voren even in koud water laat staan.…
Lees verder...

Gepofte aardappelen met bacon en zure room

Er wordt zoveel geschreven over de barbecue, en een absolute trend (tenminste in de pers) is het barbecueën zonder vlees. Wat ons betreft onzin, maar we roepen ook zeker niet dat het alleen maar vlees moet zijn. Net als met veel trends slaan we soms een beetje door. Een lekkere aardappel op je barbecue kan natuurlijk helemaal geen kwaad, en als je…

Primeuraardappelen

Primeuraardappelen of nieuwe aardappelen worden geoogst voor ze volledig rijp zijn. Je herkent ze aan de schil: deze komt los als je over de knol wrijft. Ze bewaren hooguit een week zonder smaakverlies. Nieuwe aardappelen zijn een echt seizoensproduct: je kan ze vinden van begin juni tot half augustus.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer