Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Aardappelen recepten & inspiratie

Aardappelen

Aardappelen zijn voedzaam en gezond. We eten steeds minder aardappelen, maar we hopen je uit te kunnen dagen om vaker aardappelen op het menu te zetten.

Kruidige aardappelsalade met gerookte makreel

Aardappelsalades worden vaak geserveerd als bijgerecht, maar deze aardappelsalade met lekker veel verse kruiden en gerookte makreel is een maaltijd op zich. Je kunt de ingrediënten gemakkelijk vervangen ter variatie. Gebruik bijvoorbeeld andere kruiden, vervang de mierikswortel door wat fijngehakte knoflook of kies voor gerookte zalm of forel in…

Noorse aardappelsalade met zalm

Een lekkere en snelle aardappelsalade met reepjes gerookte zalm of zalmsnippers. Heerlijk als bijgerecht voor bij de bbq maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht met bijvoorbeeld stokbrood of ciabatta en kruidenboter. 1 kilo krieltjes (in de schil) 4 eieren 1 rode ui 3 lente uitjes (in ringetjes) 1 bosje dille 1 eetlepel kappertjes…

Aardappelsalade voor bij de barbecue met een twist

Aardappelsalade voor bij de barbecue met een twist. Dit is echt een geweldig bijgerecht voor bij de barbecue of voor op een hete zomerse dag. Lekker met verse nieuwe aardappels, pittig door de knoflook en het pepertje en romig door de Griekse yoghurt. De ansjovis filetjes geven het nog eens een extra smaaksensatie. Als je dit hebt gemaakt zet hem dan even in de koelkast. Dan kan hij wat opstijven…
Lees verder...

Verse Griekse gebakken aardappels (met feta)

Griekse gebakken aardappels met feta zijn kruidige gebakken aardappels met nog wat meegebakken groentjes en met stukjes feta erover verkruimeld of in blokjes gesneden. Erg lekker als bijgerecht bij andere Griekse recepten, maar ook heerlijk bij een Hollands stukje vlees.

Heerlijke warme Mediterraanse aardappelsalade met veel smaak

Heerlijke warme Mediterraanse aardappelsalade met veel smaak. Een heerlijke warme aardappelsalade vol smaken. Ook koud heerlijk. Past prima gegrild en geroosterd vlees, bij barbecuegerechten en bij een stukje vis. Neem er in de lente eens een lekker lamskoteletje bij. Recept Aardappelsalade 250 gr (kastanje) champignons 1 rode paprika 3…

Italiaanse aardappelpuree met knoflook, truffelolie en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat…

Griekse aardappelschotel

Wil je nog even het zomergevoel vasthouden? Verras iedereen vanavond dan met deze heerlijke Griekse aardappelschotel. Geloof het of niet met onze Hollandse pieper maak je een superzonnig aardappelgerecht. Combineer het met de zalige Griekse gehaktballetjes en de tzatziki. Schenk er een mooi glas Retsina bij. Die geweldige Griekse wijn met zijn specifieke harssmaak past precies bij dit gerecht.…
Lees verder...

Romige aardappelsalade

Deze aardappelsalade is zo gemaakt en echt een favoriet bij de barbecue. Door de aardappelen eerst klein te snijden verkort je de kooktijd waardoor deze nog sneller op je barbecue buffet presenteert.

Aardappelsalade met bacon en kip

Een aardappelsalade hoeft zich zeker niet alleen te beperken tot de zomer. Aardappelsalades kunnen met de juiste ingrediënten ook prima een winters gerecht worden. Met bacon en veldsla maak je de aardappelsalade helemaal van dit seizoen.

Gehaktballen met kruidenpuree

Een gehaktbal hoort thuis in de Hollandse keuken toch? Daar kun je heel ingewikkeld over doen, maar het is zo. Dan gaan we ook maar niet ingewikkeld doen over wat we erbij serveren. Dit recept is de eenvoud ten top maar o zo lekker.

Karwij aardappeltjes uit de oven

Rozemarijn aardappeltjes zijn populairder dan ooit. Dit is een leuk alternatief voor de liefhebbers van deze oven aardappeltjes. 1 kilo kleine aardappelen ca. 1 eetlepel olie zout karwijzaad aluminiumfolie Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen goed, schil ze niet, halveer ze eventueel. Haal de aardappeltjes door een schaaltje olie, strooi er wat zout naar smaak…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer