Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Antipasto recepten & inspiratie

Antipasto

Carpaccio, de echte!

Carpaccio, de echte! Je echt. Carpaccio van ossenhaas. Met slechts een paar goede en verse ingrediënten serveer jij dit meesterwerk. Met trots geserveerd en met smaak geconsumeerd.

Bruschetta met Herderham, tomaat en zuivelspread

De bruschetta is wat mij betreft één van de meest leuke voorgerechtjes. Hoe simpel maak je een bruschetta met verse lekkernijen van het seizoen. Echt alles kun je naar eigen smaak aanpassen. Kies voor verse ingrediënten, niet te veel vet, wel veel smaak! De kleur van je ingrediënten is ook van belang. Het oog wil tenslotte ook wat. De hier beschreven bruschetta heb ik gemaakt met herderham. Een…
Lees verder...

Gegrilde groene asperges met Parmaham

Gegrilde groene asperges met Parmaham Als ik heel eerlijk ben, eet ik het liefste witte asperges. Ze zijn sappiger, hebben meer smaak en zijn bijzonderder, omdat hun seizoen maar kort is. Dat laatste maakt groene asperges nu weer aantrekkelijker: zij zijn gedurende een veel langere periode verkrijgbaar. Groene asperges zijn wat vlakker van smaak…

Courgettebeignets

Een geweldig Italiaans voorgerechtje dat je kunt serveren met een tomatensaus. 100 gram zelfrijzend bakmeel 2 eieren, losgeklopt 1/2 dl. melk 300 gram courgette 2 eetlepels verse tijm 1 eetlepel olie zout en peper Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk de losgeklopte…

Auberginerolletjes

Plakken aubergine, gebakken in knoflookolie, gevuld met pesto en mozzarella. Een verrukkelijk voorgerechtje dat je helemaal in Italiaanse sferen brengt.

Knoflook bruschetta met verse basilicum en mozzarella

Knoflook bruschetta met verse basilicum en mozzarella - Dit eenvoudig recept moet je verder niet te veel aan toevoegen. De eenvoud en de kracht die de ingrediënten in zich hebben geven al meer dan voldoende smaak. Bruschetta vind zijn oorsprong in midden Italië, en heeft zijn naam te danken aan het Latijnse woord “bruscare” dat “op kolen roosteren“ betekent. Het bestaat dan ook uit gegrild…
Lees verder...

Anti pasti met een mix van kastanjechampignons en paddestoelen

Het weer is herfstig! Regenbuitjes, vallende bladeren en vroege schemer. Bij uitstek geschikt voor dit recept. Het is een antipasti met kastanjechampignons en gemengde paddestoelen.... Dit is een ideale combinatie bij boerenbrood, biefstuk, of in combinatie met andere antipasti. 5 eetlepels extra vierge olijfolie zout (naar smaak) 1 bakje…

Italiaanse Auberginesalade

Een voorgerecht dat bekend is in het Italiaanse Sicilië. Lekker pittig door de zoetzure saus en de selderij. Hiermee zet je snel een eenvoudig een culinair voorgerechtje op tafel bij een pastamaaltijd.

Cantaloupe meloen met Parmaham en Mozzarella

Gebruik voor dit verrukkelijke voorgerechtje eens de cantaloupe meloen. Daarmee verwen je je tafelgenoten pas echt. Het oranje vruchtvlees maakt je gerechtje kleurrijk en dit smaakt totaal anders als de bekende Galia meloen. Heb je echt lef? Combineer dan de galia meloen eens met de cantaloupe meloen.
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer