Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Asperges recepten & inspiratie

Asperges

Pittige groene asperges met ei

Van dit aspergerecht kom je al helemaal in de paassferen. Je proeft het voorjaar in dit top recept. Kort voor pasen opent het aspergeseizoen dit jaar. Hebben jullie er al zin in?

Klassieke asperges met een twist

Klassieke asperges met een twist - Traditiegetrouw serveren we gekookte asperges met een mooie ham en hardgekookt ei. Ik geef deze traditionele bereiding een kleine twist. Super lekker en heel gemakkelijk! Aspergeseizoen Asperges worden ook wel het witte goud genoemd. Het is een groente met een lange culinaire historie. Asperges zijn verkrijgbaar…

Kervelsoep met dragon en Hollandse garnalen

Kervelsoep met dragon en Hollandse garnalen Kervel en dragon, twee prachtige groene kruiden die niet in de supermarkt liggen. Uit het feit dat je ze daar niet kopen kunt, kan je afleiden dat er in Nederland niet zo vaak mee gekookt wordt. Heb je zelf geen kruidentuintje dan moet je naar een groenteboer om ze aan te schaffen en dan zit je waarschijnlijk meteen aan grote bossen vast. Want de…
Lees verder...

Dragonkip met kervelboter en asperges

Dragonkip met kervelboter en asperges - Ik heb door de bank genomen niet zoveel op met typisch Hollandse maaltijden, maar geïnspireerd door een dinertje buitenshuis heb ik thuis een keer ‘hoen’ met asperges geserveerd. Een hoen is een kip, maar dan eentje van onberispelijke afkomst. Je kunt wel stellen dat dit een ‘Neerlands trots’ maaltijd is…

Asperge bitterballen – Vol romige asperge ragout

Asperges lenen zich uitstekend voor het maken van een romige en smaakvolle ragout. Heerlijk in bladerdeeg, op een broodje of geserveerd bij pasta, rijst en op een pannenkoek. Diezelfde asperge ragout leent zicht ook heel goed om deze bitterballen zelf te maken. Deze heerlijk romige bitterballen serveer je bij een mooi glas wijn als borrelhapje,…

Asperges met zeebaarsfilet en lamsoor

Asperges met zeebaarsfilet en lamsoor - Het asperge seizoen werd dit jaar geopend onder de titel: Proef de Lente aan Zee. Daar moest ik wat mee doen, vond ik. Daarom bij deze een recept voor asperges met vis en zeegroente. Zeebaarsfilet is een ideaal visje om mee te werken. Smakelijk, snel klaar, wat wil je nog meer. Een zeegroente die er een beetje uitziet als dikke spinaziebladeren; lamsoor…
Lees verder...

Gekarameliseerde witte asperges

Gekarameliseerde witte asperges - Witte asperges, gekookt eitje, botersaus en ham, daarmee start ik jaarlijks het aspergeseizoen. Ik ben bepaald niet van het traditionele koken, maar als het om asperges gaat doe ik wel aan die traditie. Dus eerst asperges recht-toe-recht-aan eten uit respect voor het witte goud en dan pas een beetje spelen met…

Het aspergeseizoen is weer geopend

Het aspergeseizoen is weer geopend - Elk jaar wordt op de tweede donderdag van april het officiële aspergeseizoen geopend. Dit jaar was de grote opening in het mooie Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Dat was de ideale locatie voor het thema Proef de lente aan zee! Bovendien werd er op 10 april de nieuwe ambassadeur voor de koningin der…

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven.

Dit heerlijke hapje mocht ik onlangs ergens proeven en ik was er meteen aan verkocht. De heerlijke frisse smaak van de sinaasappel en de druiven samen met de asperges maakten het  tot een smakelijke combinatie Je kunt het serveren als salade, maar ook als cocktail in glazen. Ingrediënten voor 4 personen 1 kilo (witte) asperges 200 gram gerookte kipfilet 2 sinaasappels 20 witte…
Lees verder...

Lentewok met asperges, peultjes, lente ui & kip

Lentewok met asperges, peultjes, lente ui & kip - Dit is zo`n recept dat in de aspergetijd voor de nodige afwisseling kan zorgen. Omdat de asperges nu volop verkrijgbaar zijn maak ik er elke week weer iets anders mee, naast de vaste items die regelmatig terugkomen. Toen ik peultjes zag liggen dacht ik weer aan deze heerlijk combinatie. De…

Asperges (witte en/of groene) met ham & pasta

Ook in de Italiaanse keuken komen asperges regelmatig voor. Samen met pasta is dit voor velen een heerlijk gerecht. Ik heb deze keer een combinatie van witte en groene asperges gebruikt. Je kunt ook alleen witte gebruiken maar dan ziet het geheel er een beetje bleek uit. Het is niet zo dat met alleen witte asperges de smaak minder is, maar het oog wil tenslotte ook wat. Heb je alleen groene tot je…
Lees verder...

Aspergetaart met “het witte goud”

Jarenlang heb ik zelf asperges in mijn tuin gehad. Daardoor heb ik ook al op heel veel verschillende manieren gerechten met asperges gemaakt. Dit is een recept uit de begintijd. Het is door de jaren heen een beetje veranderd en verfijnd. Als de aspergetijd weer is aangebroken eten we dit bijna elke week. Het is in mijn gezin het meest favoriete…

Salade met gewokte asperges en gerookte zalm.

De combinatie asperges met zalm is een veelvoorkomend duo. Het klinkt heel simpel en dat is het in feite ook maar door de asperges in roomboter te wokken krijg je toch weer een hele andere smaak. Heerlijk romig en met een knapperige bite. Je kunt hier gewoon een zak gemengde sla voor gebruiken. IJsbergsla, rucola of veldsla zijn ook prima…

Geschilde asperges zijn een trend

Wij Nederlanders werken zo hard! We hebben niet eens meer tijd om een asperge te schillen. Oeps, wat moeten we nou. Minder hard gaan werken, of gewoon geschilde asperges kopen? De laatste natuurlijk, want de baas, daar doen we alles voor. Misschien hebben we andere belangrijke zaken, maar toch is het jammer dat er zoveel aandacht besteed wordt aan goed voedsel, kwaliteit van leven, en dat we niet…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer