Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Asperges recepten & inspiratie

Asperges

Geschilde asperges zijn een trend

Wij Nederlanders werken zo hard! We hebben niet eens meer tijd om een asperge te schillen. Oeps, wat moeten we nou. Minder hard gaan werken, of gewoon geschilde asperges kopen? De laatste natuurlijk, want de baas, daar doen we alles voor. Misschien hebben we andere belangrijke zaken, maar toch is het jammer dat er zoveel aandacht besteed wordt aan goed voedsel, kwaliteit van leven, en dat we niet…
Lees verder...

Asperges in 6 stappen lekker koken

Asperges koken is toch niet zo moeilijk? Klopt, maar lees eens verder: Deze week stond iemand te kijken bij een aantal kisten Hollandse asperges. Ze twijfelde. Ik probeerde haar te overtuigen, maar ze twijfelde, ik vertelde dat ze al goedkoper werden, maar ze twijfelde. Toen kwam het hoge woord er uit. Daar heb je toch zo'n speciale pan voor nodig?…

Mediterrane Lamsbout op de bbq

Verwen je zelf of anderen eens deze prachtige lente.Dit recept evenaart de overheerlijke mediterrane kookkunsten van onze zuidelijke buren! Waan je op vakantie in je eigen achtertuintje als je geniet van deze boterzachte lamsbout.Eenvoudig klaar te maken met basis ingrediënten.

10 Aspergefeiten uitgelicht

In de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werden asperges omschreven als geneeskrachtig. Tegenwoordig vinden we ze vooral lekker. Toch zijn asperges ook erg gezond. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen. Het Vitamine Informatie Bureau zette samen met het Nederlands asperge centrum de meest opvallende feiten over de asperge op een rij. 1. Asperges zijn goed voor het hele lijf…
Lees verder...

Gebakken varkenshaas met asperges en tuinkruidenjus

Gebakken varkenshaas met asperges en tuinkruidenjus. Ze zijn er weer! Heerlijke verse witte asperges dus zolang het seizoen duurt genieten we ervan. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Deze variatie kwam ik vorig jaar tegen en wel net tegen het einde van het seizoen. Ik had een boekje gewonnen met een receptenwedstrijd en daar stond dit…

Soepje? Lekker anders!

Soep kan altijd zegt men wel. En ja hoor, als voorgerechtje voor een drie gangen diner, maar ook als lekker tussendoortje of stevige lunch. Wordt het nu weer zo'n pakje poeder met een beetje water of doen we origineel en lekker anders, lekker vers? Hier drie inspirerende recepten.

Asperge ham risotto; een sprankelend voorjaar

Met het keukenraam open een risotto roeren. Ja, roeren want van risotto krijg je een lamme arm. Maar als je dan gaat zitten voor jou eigen risotto ben je die lamme arm heel snel vergeten. Om het voorjaar te vieren een risotto van groene asperges met ham.

Braadslede of aspergepan

Discussies van culifreaks laten we altijd maar een beetje achterwege. Tenslotte houden wij van no nonsens koken. Moet je dan wel een aspergepan in huis hebben of niet?

Asperges voorbereiden

Of je er nu een soep van maakt, of een mooie gratin, asperges goed schoonmaken is de absolute basis voor een lekker gerecht. Het schillen en het verwijderen van de houtige onderkantjes is essentieel voor een optimaal resultaat.
Lees verder...

Vijf eenvoudige voorafjes met Hollandse asperges

De Hollandse asperge is razend populair. Toch wordt er meer over gesproken en geschreven als dat ze gegeten worden. Zet de asperge eens vaker op tafel. Ook als voorafje kun je de asperge serveren. Met deze smakelijke tips heb je weer voldoende inspiratie om er in het korte seizoen langer van te genieten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer