Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Aubergine

Groente tempura van aubergine en paksoy

Wereldgerechten maak je lekker vers, zoals deze tempura van verse groenten. De echte Indiase groente tempura’s zijn heerlijk als snack of als bijgerecht bij een curry, rijstgerecht of met frietjes.

Zoete aardappelpizza met geroosterde aubergine

Deze gezonde pizza vind je niet in de diepvriesvakken van je supermarkt. Een zoete aardappelpizza moet je echt even zelf maken. Met dit snelle recept gaat jou dat ook zeker lukken. De zoete aardappelpizza beleggen we met verse, geroosterde aubergines en basilicum.

Gegrilde auberginerolletjes

Gegrilde auberginerolletjes met duxelle van portabella & geschaafde bloemkool Een super leuk recept voor wie dolgraag groenten eet of juist wat meer groenten wil eten. Dit recept is bovendien vrij van maar liefst 24 meest voorkomende allergenen en daardoor geschikt voor bijna iedereen met een voedselallergie! Serveer dit gerecht als…

Berenjenas, gefrituurde aubergine op Spaanse wijze

Berenjenas, gefrituurde aubergine op Spaanse wijze Aubergine heeft, als je er niks bijzonders mee doet, de neiging om een beetje zompig te worden. Dat zompige wordt niet gewaardeerd hier thuis. Anders is het als ik Berenjenas maak, gefrituurde aubergine op Spaanse wijze; daar is niks zompigs meer aan. We zijn er dol op en het is doodsimpel om te maken. Dit is alles wat je nodig hebt om…
Lees verder...

Aubergine kaviaar

Aubergine kaviaar Aubergine kaviaar -ik vind het een prachtige naam- is eigenlijk puree van aubergine. Je maakt het door aubergine te garen in de oven tot het vruchtvlees zacht is en tot  pulp geprakt kan worden. Uiteraard komen er ook nog lekkere verse kruiden aan het proces te pas.  “Kaviaar” verwijst naar de pitjes in het vruchtvlees van de…

Gegrilde auberginerolletjes gevuld met feta

Gegrilde aubergine met feta, een lekker Grieks hapje ! Maak op de barbecue buiten klaar, maar binnen met een grillpan kan ook. Pure Griekse smaken deze borrelhapjes of Griekse tapas. Ook leuk om neer te zetten als amuse als je Grieks wilt gaan tafelen. Niet lastig om te maken en hiermee scoor je geweldig. Je kan er ook een Grieks hapjes-plateau mee…

Italiaanse Auberginesalade

Een voorgerecht dat bekend is in het Italiaanse Sicilië. Lekker pittig door de zoetzure saus en de selderij. Hiermee zet je snel een eenvoudig een culinair voorgerechtje op tafel bij een pastamaaltijd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More