Recepten om zelf te makenOnderwerp "avocado"

Terug naar homepage


Avocado en Zoete aardappel van Colette Dike

“Avocado” en “Zoete aardappel” van Colette Dike van Fooddeco.nl. Twee boeken waarin food en styling op een prachtige manier samenkomen.

Lees Meer

Amuse van zalm, garnalen en avocadomousse

Wil je een keer echt goed voor de dag komen bij je gasten? Serveer dan deze amuse van zalm, garnalen en avocadomousse. Met gemarineerde rammenas.

Lees Meer

Fruitige guacamole; Maak een feest van je borreltafel

Knapperige tortilla chips en deze fruitige guacamole zijn een hit op de borreltafel. De basis blijft avocado maar we voegen er nog wat extra vers fruit toe.

Lees Meer

Mango-avocado salade met Shiso purple cress

Deze mango-avocado salade krijgt pit door het gebruik van Shiso purple cress. Het heeft de smaak van komijn en je kunt het op meerdere manieren gebruiken.

Lees Meer

Avocado smoothie, heerlijk smakelijk

Avocado smoothie met mango of kiwi of eentje met spinazie en bleekselderij, De avocado is een vrucht die het perfect doet in smoothies.

Lees Meer

Salade van Salanova en gegrilde Sweet Palermo

Met mooie ingrediënten maak je een mooie salade. Dan kan anders dan inspiratieloos een zak sla leegschudden. Salade van Salanova (kluitsla) bijvoorbeeld.

Lees Meer

Sandwich gegrilde groenten met courgette spread

Beetgare groentes met een lichte rooksmaak doen het heerlijk op een sandwich gegrilde groenten, zeker in combinatie met een courgette spread.

Lees Meer

Broodje gezond; de avocado sandwich

De definitie van een broodje gezond verschilt nogal. Dit broodje voldoet in ieder geval aan onze definitie van gezond. Echt brood, zeekraal, avocado en kaas

Lees Meer

Sandwich geitenkaas spread

Als beleg voor deze sandwich geitenkaas spread heb ik gekozen voor zelf gekweekte spinazie, kruiden en sla uit de tuin, nog veel lekkerder!

Lees Meer

Ovenfriet van meiraap met een avocadodip

Ook voor kinderen is groente eten een feest. Met meiraapjes ( een echte voorjaarsgroente) maak je deze heerlijke frieten. Avocado dip erbij en feesten maar. Hoezo niet gezond?

Lees Meer

Aardappelsalade met avocado

Deze aardappelsalade met avocado is niet alleen een feestje om te eten maar het feest begint al bij het maken van deze salade. Want werken met heerlijke verse ingrediënten, die dan ook nog eens zulke prachtige frisse kleuren hebben, dat brengt toch direct het zonnetje in je keuken.

Lees Meer

Boerenkoolsalade; Trend uit New York

In plaats van aardappelen, worst, mosterd en augurken kun je ook hele andere dingen met boerenkool doen. Probeer deze Boerenkoolsalade in New York style.

Lees Meer

Krokant cupje met avocado en zalm

Krokant cupje met avocado en zalm We willen toch allemaal wel eens wat anders op de borreltafel, lekkere hapjes in plaats van chips, nootjes of bittergarnituur. Ik maakte voor een gezellig samenzijn met vrienden deze krokante cupjes gevuld met een

Lees Meer

Avocado “cheesecake” anders maar lekker

Avocado “cheesecake” anders maar lekker – Op een zomerse middag vind ik niks zo lekker als een avocado in tweeën splitsen, pit eruit en de avocado in blokjes verdelen. Met een beetje olijfolie, citroensap en wat peper uit de pepermolen, heerlijk

Lees Meer

Poke met rauwe zalm, avocado en glasnoedels

Poke met rauwe zalm, avocado en glasnoedels is een heerlijk koud voor- of lunchgerecht uit Hawaï met Japanse smaken. Een hit in de VS en dat zal wat ons betreft hier net zo worden.

Lees Meer

Salade met avocado, ontbijtspek, granaatappelpitjes en meer

Een verse huisgemaakte salade van kropsla (retrosla) en niet uit een zakje. KROPsla hoef je alleen even te plukken en met deze mooie verse ingrediënten zet je ook in no-time iets lekkers op tafel.

Lees Meer

Courgette rolletjes met avocado puree en kappertjes

Courgette rolletjes met avocado puree en kappertjes, puurheid troef – De avond starten met een lekker en fris hapje. En dan nog gebruik maken van verse, gezonde en pure ingrediënten zoals ik het graag heb! De avocado is hiervoor een echt

Lees Meer

Avocadocrème met Hollandse garnalen en een Parmezaankoekje

Onlangs ontving ik heerlijke Hollandse garnalen om een lekker recept mee te bedenken. En bijzondere garnalen; het zijn in Nederland machinaal gepelde garnalen. Hierdoor worden ze niet naar lage loon landen verscheept om daar handmatig gepeld te worden. Dit houd

Lees Meer

Rainbow salad; een kleurrijk bordje gezond

Rainbow salad is een kleurrijk bordje gezond met alle kleuren van de regenboog vertegenwoordigd. Om eindeloos mee te variëren. En de heerlijke saus met honing-geitenkaas maakt het helemaal af.

Lees Meer