Mayonaise zelf maken – kies voor smaak
Echt, het is niet moeilijk: mayonaise zelf maken. We helpen je stap-voor-stap met twee basisrecepten. Eén voor met de hand en één met de mixer. Vlug klaar!
Echt, het is niet moeilijk: mayonaise zelf maken. We helpen je stap-voor-stap met twee basisrecepten. Eén voor met de hand en één met de mixer. Vlug klaar!
Barbecuesaus zelf maken is een garantie voor Lekker Tafelen. Vergeet de tubes, flesjes en pakjes en geniet van smaakvolle sauzen uit eigen keuken.
Als de tomaten op z'n best zijn is het heerlijk om deze pittige Tomatenchutney te maken. Zo profiteer je langer van de oogst!
Huisgemaakte sauzen zijn zoveel lekkerder dan die uit pakjes en flesjes. Mensen die zelf hun chilisaus maken kunnen dan ook applaus van hun gasten rekenen.
Chimichurri is heerlijk bij een gegrild stukje vlees geserveerd met een salade en aardappeltjes. Op tafel bij de barbecue is het een eyecatcher waar iedereen volop gebruik van zal maken.
Deze makkelijke rode uienchutney met rode port smaakt voortreffelijk bij een kaasplankje, maar ook bij een bal gehakt. Genoeg voor een heleboel potjes!
Een snel en eenvoudig recept voor zelfgemaakte pindasaus. Heerijk bij de saté, maar je kunt de pindasaus natuurlijk ook gebruiken om te dippen.
Zelfgemaakte tomatenketchup van verse tomaten is misschien even een klusje. Het voordeel? Je kunt het recept aan je eigen smaak aanpassen.
Een verrassende barbecuesaus met een mooie smaakcombinatie. Deze zoet-zure saus is perfect voor een barbecueparty en serveer je bij vis of kip.
Basilicumolie. Vaak wordt basilicum gebruikt om er pesto van te maken, maar je kunt er ook deze frisse basilicumolie van maken met citroensap en -zest.
Deze heerlijke, pittige mayonaise maakt ieder gerecht meteen Mexicaans! Of je het nou op een sandwich smeert of bij patat, kip of vis serveert…. Ik heb standaard een voorraad in huis van de blikjes chipotle in adobosaus, want de typische smaak van dit product komt in meer dan één van ...
We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...
Lees verderWil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...
Lees verderDe klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...
Lees verderBen jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers