Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Barbecue sauzen recepten & inspiratie

Barbecue sauzen

Chimichurri; een Zuid Amerikaanse saus

Chimichurri is heerlijk bij een gegrild stukje vlees geserveerd met een salade en aardappeltjes. Op tafel bij de barbecue is het een eyecatcher waar iedereen volop gebruik van zal maken.

Rode uienchutney met rode port

Deze makkelijke rode uienchutney met rode port smaakt voortreffelijk bij een kaasplankje, maar ook bij een bal gehakt. Genoeg voor een heleboel potjes!

Pittige Tomatenchutney

Als de tomaten op z'n best zijn is het heerlijk om deze pittige Tomatenchutney te maken. Zo profiteer je langer van de oogst!

Chipotle mayonaise

Deze heerlijke, pittige mayonaise maakt ieder gerecht meteen Mexicaans! Of je het nou op een sandwich smeert of bij patat, kip of vis serveert…. Ik heb standaard een voorraad in huis van de blikjes chipotle in adobosaus, want de typische smaak van dit product komt in meer dan één van de door mij gemaakte recepten terug. Chipotle is de naam voor…

Tzatziki uit je eigen keuken

Tzatziki is een eenvoudige Griekse saus op yoghurtbasis, fris en pittig tegelijk door toevoeging van zowel komkommer als knoflook. Lekker Tafelen wist de hand te leggen op een authentiek Grieks recept dat al vele generaties mee gaat. Lekker als dip (mezze) of bijgerecht bij gegrild vlees.

Proeven: Drie huisgemaakte barbecue sauzen

Hier zie je hoe eenvoudig het is om zelf bbq saus te maken! Niet te vergelijken met saus uit een potje, want je proeft nu letterlijk de smaak-explosie van je eigen toegevoegde ingrediënten. Het lekkerste resultaat krijg je als de saus 2 dagen in de koelkast kan staan, zodat de verschillende smaken goed op elkaar inwerken.
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer