Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Barbecue tips

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou, misschien kunnen wij je het tegendeel bewijzen. Eigenlijk is marineren het product aanpassen aan je eigen smaak. Natuurlijk zijn daarbij een aantal basis principes van…
Lees verder...

Vlees op de barbecue

Barbecuen is het op een ‘open’ vuur dichtschroeien en garen van vlees, meestal wordt gloeiend houtskool of briketten gebruikt. Tegenwoordig zijn er ook barbecues op gas.

Stijgende temperaturen: Klaar voor uitbundig grillen in de tuin

Heb je het weerbericht gezien? De komende dagen heb je alle kans om lekker te grillen in de tuin. De barbecue mag echt het middelpunt zijn. Of je nu kiest voor vlees, vis of verse groenten, de bbq is Lekker Tafelen in de tuin. Geen mooier moment om even heerlijk te ontspannen met je gezin, maar ook met vrienden of familie. Met een beetje liefde…

Cedarwood; Hout om je verse ingrediënt te verfijnen!

Laten we het nu eens niet over bloemkool hebben, maar over hout. Heb je nooit tijd en koop je altijd kant en klare producten? Dan kun je gerust wegklikken, want daarmee gaat dit verhaal niets worden. Ben je geïnteresseerd in smaak? Dan moet je zeker even verder lezen. In dit artikel willen we je meenemen in de heerlijke wereld met de naam Smaak! Hout Ja, we gaan aan de slag met hout. Koken op…
Lees verder...

Wat legt Nederland deze zomer op de BBQ?

Nog héél even wachten en dan kan het barbecueseizoen beginnen. Tijd om de BBQ weer uit de schuur te halen of een nieuwe aan te schaffen. Dan nu het belangrijkste: de lekkere hapjes op het rooster. Anno 2013 is barbecuen een culinaire aangelegenheid, waarbij je echt niet meer aan kan komen met een pipse supermarktworst en een verkoolde speklap. Wat…

Maak pizza’s met authentieke houtoven smaak in uw eigen tuin

Multifunctionele houtgestookte buitenkeuken: pizza-oven, barbecue, steengrill, wok en tuinhaard in één Eten dat op echt houtvuur bereid is, heeft een unieke smaak die we allemaal kennen van de pizza uit de pizzeria. Om ook thuis van deze authentieke smaak te kunnen genieten heeft Culina Flamma een houtgestookte buitenkeuken op de markt gebracht…

De nieuwste trends: Het BBQ seizoen kan beginnen!

Het is nog ijskoud buiten ondanks dat de zomertijd alweer is ingegaan, maar het barbecue seizoen kan beginnen! Dankzij deze prachtige nieuwe grill gereedschappen wordt je eerste grill party niet alleen een lust voor je buik, maar ook voor het oog. Met de “Caddy Grill Pro”  van Solis bijvoorbeeld. Kan jij om wat voor reden dan ook niet met kolen of gas grillen? Dan doe je dat toch…
Lees verder...

Barbecook Amica: op en top gezelligheid!

Het weer laat zich in Nederland niet voorspellen, ben je het ene moment aan het genieten van de stralende zon, het andere moment kan het omslaan tot een enorme plensbui. Weer of geen barbecueweer: met de Amica van Barbecook kan je ook binnen barbecueën.

Hardware voor de barbeque

Ken je dat? Is het eindelijk prachtig weer, de steaks heeft de vrouw vrijdagmiddag al gehaald en de buren zijn al uitgenodigd voor een borrel en een hapje. Vol goeie moed haal je je BBQ uitrusting te voorschijn en blijkt er het een en ander te missen!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More