Recepten om zelf te makenOnderwerp "beleg"

Terug naar homepage


Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Met een zak vol hazelnoten in huis zelf mijn hazelnootpasta maken. Dat werd een aangename verrassing op mijn boterham, zo lekker at ik hem nog niet eerder.

Lees Meer

Jam maken is langer genieten van vers zomerfruit

Zelf jam maken is de manier om langer te genieten van vers zomerfruit. Varieer onbeperkt met fruit soorten en gebruik op brood, taarten en in desserts.

Lees Meer

Abrikozenjam met lavendel; De smaken van de Provence

Een Frans ontbijt met de beste broodsoorten kan niet zonder deze Abrikozenjam met lavendel. Heerlijke ingrediënten uit de Provence in één confiture.

Lees Meer

Kersenjam maken; een heerlijk, rustgevend klusje

Kersenjam maken; het is een heerlijk, rustgevend klusje. Je wist niet dat eigengemaakte jam zó makkelijk en lekker was! In stapjes uitgelegd, mét foto’s.

Lees Meer

Rabarberjam met frambozen en lavendel

Deze zachte rabarberjam met frambozen en lavendel komt uit het leuke boekje ‘Tuinieren is kinderspel’ van Francisca Laureijs en Hans Clauzing. Een aanrader!

Lees Meer

Zelf pindakaas maken met de blender

Lekker Tafelen testte de superblender Optimum 9200A van Froothie uit met het maken van pindakaas. Dat is een eitje met deze krachtpatser. En nog heel erg lekker ook.

Lees Meer

Jam maken; waardevolle knutsel minuutjes in de keuken

In 7 stappen maak je zelf heerlijke jam. Creativiteit en enthousiasme worden zeer gewaardeerd. Verander je ontbijt cracker of boterham tot een culinair hoogtepuntje!

Lees Meer

Zelfgemaakte pindakaas

Kijk eens op een willekeurig pot met pindakaas. Je zal je echt verbazen wat er allemaal in zit: pinda’s, plantaardige olie, dextrose (suiker) en zout. De meeste ingrediënten zijn echt niet nodig. Dit bracht mij op een idee, namelijk waarom

Lees Meer

Rode Bessen jam

Rode Bessen jam. Omdat het momenteel bessentijd is en de bessen met dit weer zo snel rijpen, moest ik weer iets bedenken om weer wat bessen te verwerken. 2 struiken in mijn tuin hangen vol met deze rode sappige parels die erom

Lees Meer