Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Biefstuk recepten & inspiratie

Biefstuk

Even een biefstuk bakken? Waar ga je dan voor kiezen?

Even een biefstuk bakken? Waar ga je dan voor kiezen? - Even een biefstukje bakken. Dat gebeurt in vele Nederlandse huishoudens. Het populairste stukje vlees van een rund is nog altijd de biefstuk. Of we nu thuis eten, of buitenshuis, de biefstuk staat overal op het menu. Maar wat weet je eigenlijk van biefstuk? Heb je een biefstukje gekocht omdat…

Baguette tartar d’Anvers

De zomers in de Lage landen kunnen broeierig en benauwd zijn en het laatste wat je dan wilt is in een hete keuken een maaltijd bereiden. Wat je wilt is in de tuin zitten met een mooi glas witte wijn, de zon op je kop en een verfrissende maaltijd die binnen 10 minuten op tafel staat. Aangezien onze Zuiderburen een briljante eetcultuur hebben, heb ik dit receptje genomen als ultieme snack aan het…
Lees verder...

Provençaalse champignons met entrecôte en kruidenboter

Provençaalse champignons met entrecote en kruidenboter. Dit gebakken champignon mengsel op Provençaalse wijze smaakt echt goddelijk bij je entrecote (of biefstuk). Zo kun je hem in sommige bistro’s die de Franse keuken voeren ook krijgen eventueel met een beetje port- of rode wijnsaus er bij. Dit is een feesthap barstensvol smaak en lekker op de…

Franse Knoflook Steaks van de grill

Dit is een typisch zuid Frans recept voor mediterrane knoflook steaks. Heerlijk voor op de bbq of de grill, en super eenvoudig  te bereiden… met de Franse slag zeg maar.

Marinade voor T-Bone Steak

Lang niet alle steaks hebben een marinade nodig. Geef mij maar een sappige steak rechtstreeks van de houtskool grill, heerlijk die echte pure "houtskool smaak". Maar lang niet alle steaks zijn hier voor geschikt. Sommige steaks zijn namelijk wat droger of vaster, wat ook al snel het geval is als ze ingevroren zijn geweest. Om deze steaks…

Florentijnse biefstuk

Als liefhebber van steaks kun je de Florentijnse biefstuk niet missen. ‘Bistecca alla Fiorentina’ noemen de Italianen het. De biefstuk is geen biefstukje zoals wij die kennen maar een heuse T-bone steak. En dan geen kleintje maar

Biefstuk met champignons en pasta

Een klassieker in de Belgische keuken! Eenvoudig te bereiden en elke keer weer een succes. Voor een kleurrijke presentatie kan gevarieerd worden met diverse soorten en kleuren pasta. Nodig voor 4 personen: 500 g witte champignons 4 biefstukken (ca 150 elk) 1 dl magere runderbouillon 1 el citroensap 2 el sojasaus 400 g Linguine pasta Zout Versgemalen peper *Linguine is een…
Lees verder...

Spaghetti met rib eye steak

Hoe serveer jij je spaghetti vandaag? Wordt het weer de traditionele bolognese of kies je voor een variant met echt vlees? Deze spaghetti is misschien wat bewerkelijker, maar het resultaat mag er zijn en geeft zeker variatie op je menu.

De perfecte steak

Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je dé perfecte steak? Culinair journalist Marcus Polman ging op onderzoek uit. Hij sprak met ambachtelijke slagers, eco-boeren, chef-koks en andere culikenners. Hij keek letterlijk in de keuken van beroemde Parijse brasseries en de beste steakhouses van New York. En hij deed het nodige fysieke…

Lamssteaks van de barbecue

Lamsvlees is top voor je eerste lente-barbecue. Dat vind je niet in het standaardpakket van de slager of de supermarkt en als je even de tijd neemt voor deze receptuur kun je de rest van het vlees overslaan. Deze steaks met de salsa mag je gerust serveren als een hoofdgerecht en je steekt er je barbecue graag voor aan.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer