Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Bijgerecht met aardappel

Rösti van aardappel

Rösti is eigenlijk een ontbijtgerecht maar wij serveren het als bijgerecht. Het is super eenvoudig zelf te maken en je kunt er zelf heerlijk mee variëren.

Patat bakken; De beste frieten maak je zelf

Patat bakken is niet moeilijk, maar gebruik wel het juiste recept. Met dit recept kun je perfecte patat bakken. Zacht van binnen, krokant van buiten. De kunst van patat bakken zit in de juiste aardappel, het juiste vet, het koude water en de twee afbak temperaturen. Met deze tips kun jij ook de lekkerste patat bakken.
Lees verder...

Soesjes van aardappel en pastinaak

In plaats van aardappelkroketjes kun je deze soesjes van aardappel en pastinaak proberen. Sensationeel lekker en met deze uitleg kun jij ze ook maken. We hebben een duidelijke foto instructie geplaatst. Serveer de soesjes van aardappel en pastinaak als bijgerecht net als aardappelkroketjes.
Lees verder...

Romige aardappelgratin met ricotta en gruyere

Ben je even uitgekeken op gekookte en gebakken aardappeltjes? Dan is deze gratin een verrukkelijk alternatief. Een gerecht wat makkelijk voor te bereiden is, en een feest op tafel als je eters krijgt. De gratin kun je perfect combineren met een salade, of een seizoensgroente naar keuze. 1 kilo vastkokende aardappelen 250 gram ricotta 200…

Spaanse tortilla met groene kruiden

Spaanse tortilla met groene kruiden Het ‘Spaanse’ in de titel is om duidelijk te maken dat ik het deze keer niet over de Mexicaanse tortilla heb. De twee hebben namelijk niets met elkaar gemeen, behalve dan dat woord tortilla is afgeleid van het Latijnse torte en ‘ronde taart’ betekent. In Spanje is een tortilla een omelet en de aardappelomelet…

Aardappeltjes uit de oven met gember, koenjit, knoflook en nootmuskaat

Aardappeltjes uit de oven met gember, koenjit, knoflook en nootmuskaat Het is leuk om als een van de eersten een kookboek in je handen te mogen houden en er iets over te schrijven. Ik kreeg het kersverse kookboek “bandeet” via de uitgever: “Literair productiehuis Wintertuin”.  Om er voor Lekker Tafelen iets meer dan slechts een “promo” over te kunnen schrijven, maakte ik een drietal recepten uit…
Lees verder...

Ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen

Ook dit lekkere bijgerecht past helemaal bij het seizoen, najaar. Het misstaat ook niet met de feestdagen zoals kerst. Momenteel zijn de mooiste paddenstoelenmelanges te koop. Lekker bij varkenshaas, rood vlees als biefstuk, ribeye, entrecote, rosbief en uiteraard bij wild. 500 gram krieltjes in de schil 1 ui, in halve ringen grof…

Italiaanse aardappelpuree met knoflook, truffelolie en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat…