Tag: Groente – Bospeen

Dronken worteltjes

Dronken worteltjes - Dronken worteltjes maak je ongeveer op de zelfde wijze als geglaceerde wortels; heel eenvoudig dus. Alleen gebruik je nu tequila in plaats van water om de worteltjes dronken te voeren. Je kunt hier eigenlijk alle wortelsoorten voor gebruiken, dus bospeen, waspeen of winterwortel. Ik koos deze keer ...

Zoetzure rauwkostsalade

Zoetzure rauwkostsalade. Als je een snel bijgerechtje op tafel wilt toveren, is een zoetzure rauwkostsalade ideaal. Gezond, gemakkelijk én lekker! Zoetzure rauwkost is heerlijk bij een broodje falafel of een salade met noodles. In dit recept worden wortels en komkommer gebruikt, maar je kunt gemakkelijk variëren met bijvoorbeeld fijngesneden rode ui ...

Bospeen

Bospeen is een heerlijke lente- en zomergroente. De verse bossen zijn dan wel het hele jaar door verkrijgbaar. Van mei tot en met half november is de Hollandse bospeen verkrijgbaar. Daar omheen worden ze vooral geïmporteerd uit Spanje. Verse bospeen heeft frisgroen en stevig loof. De worteltjes moeten knakken wanneer ...

Bospeen op smaak uit de oven

Hoe je verse bospeen in de oven bereidt. Dat smaakt naar meer. Erg lekker bij vis, kip of kalkoen. 500 gram bospeen, geschraapt 1/2 theelepel komijnzaad 1 handje verse tijmblaadjes boter 1 glas witte wijn zout en peper Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een kleine ovenschaal met ...

Vers geroosterde Italiaanse ovengroenten

Met de groenten die je in een ratatouillepakket zou doen kun je een verrukkelijke zomerse ovenschotel samenstellen. Erg makkelijk, iedereen kan dit maken en qua smaak een absoluut toppertje. 1/2 bos bospeen 2 middelgrote uien 3 kleine rode aardappelen 1 courgette 1 rode paprika 150 gram paddenstoelen (die jij lekker ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten