Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Bospeen

Dronken worteltjes

Dronken worteltjes - Dronken worteltjes maak je ongeveer op de zelfde wijze als geglaceerde wortels; heel eenvoudig dus. Alleen gebruik je nu tequila in plaats van water om de worteltjes dronken te voeren. Je kunt hier eigenlijk alle wortelsoorten voor gebruiken, dus bospeen, waspeen of winterwortel. Ik koos deze keer voor bospeen, want in de zomer…

Is er verschil tussen bospeen, wortels of waspeen

Is er verschil tussen bospeen, wortels of waspeen. Hoe zit dat met de winterwortel of winterpeen  en wat zijn trouwens oerpenen of oerwortels. Als je het heel precies wilt definiëren blijkt er een verschil in betekenis te bestaan tussen een peen of een wortel. Een peen kan ook de hele plant aanduiden, een wortel is een onderdeel van een plant.…

Zoetzure rauwkostsalade

Zoetzure rauwkostsalade. Als je een snel bijgerechtje op tafel wilt toveren, is een zoetzure rauwkostsalade ideaal. Gezond, gemakkelijk én lekker! Zoetzure rauwkost is heerlijk bij een broodje falafel of een salade met noodles. In dit recept worden wortels en komkommer gebruikt, maar je kunt gemakkelijk variëren met bijvoorbeeld fijngesneden rode ui of plakjes radijs. Als je van pittig houdt kun…
Lees verder...

Bospeen

Bospeen is een heerlijke lente- en zomergroente. De verse bossen zijn dan wel het hele jaar door verkrijgbaar. Van mei tot en met half november is de Hollandse bospeen verkrijgbaar. Daar omheen worden ze vooral geïmporteerd uit Spanje.

Wortelsalade met rozijnen

Is koken moeilijk? Dan gaan we vandaag maar een keertje niet koken. Deze rauwkost heb je in een mum van tijd op tafel en iedereen zal er van smullen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More