Kalfsbouillon
Een lekkere kalfsbouillon? Die trek je zelf. Het kost je een paar uurtjes, maar dan heb je ook de allerlekkerste basis voor soep en saus!
.--
Een lekkere kalfsbouillon? Die trek je zelf. Het kost je een paar uurtjes, maar dan heb je ook de allerlekkerste basis voor soep en saus!
De lekkerste kippenbouillon maak je zelf! Natuurlijk als basis voor kippensoep, maar zeker ook voor andere gerechten waar bouillon in gaat!
Een groentebouillon maken, er is eigenlijk geen excuus om het niet zelf te doen. Het recept is simpel en geeft veel smaak en voldoening.
De bouillon die je gebruikt voor het pocheren van vis, zeevruchten et cetera heet court-bouillon. En die maak je heel makkelijk, gewoon zelf!
Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste dingen voor je eigen visbouillon.
Bouillon, fond glacé, veelgebruikte termen, maar wat is het eigenlijk, en hoe kun je ze zelf maken? Inclusief recepten en heel veel tips.
Bouillon clarifiëren is het zuiveren van een bouillon voor bijv. een heldere soep. Na het clarifiëren noemen we het een consommé.
Het is heerlijk om zelf runderbouillon te maken. De smaak van homemade runderbouillon is niet te vergelijken met die van een bouillontablet!
Hier vind je lekkerste voorgerechten met vlees en geven we praktische tips hoe je een voorgerecht kiest, serveert en bereidt.
Check het recept of lees de infoBij vlees, bij vis en ook bij een risotto. Gegratineerde witlof past erbij. En met dit makkelijke recept maak je een extra verfijnde variant.
Check het recept of lees de infoEen rijk deeg door royaal gebruik van boter en eieren. Briochedeeg is multi-inzetbaar voor zowel zoete als hartige baksels.
Check het recept of lees de info
Reacties van onze lezers