--

Tag: Brood

Zachte broodjes bakken

Zelf je zachte broodjes bakken lijkt een heel karwei maar als je dit eenmaal eens gedaan hebt blijkt het niet zo moeilijk als het lijkt.

Bak zelf eens lekkere Limburgse krombroodjes

Krombroodjes zijn een speciale Limburgse lekkernij, ook wel een halfvastenbroodjes genoemd. Ze worden slechts een keer per jaar gebakken en gegeten, namelijk op halfvasten. Dit is de vierde zondag in de Veertigdagentijd, een periode van bezinning in het christendom. Op deze zondag wordt gevierd dat de vastentijd halfweg is en ...

Mexicaans maisbrood

Mexicaans maisbrood wordt gemaakt van een combinatie van (tarwe)bloem en maismeel waaraan verschillende Mexicaanse smaken worden toegevoegd.

Marokkaanse sinaasappelbroodjes

Uit het boek “Meer brood uit eigen oven”Maakte ik deze heerlijk Marokkaanse sinaasappelbroodjes. Ze zijn heerlijk met een likje roomboter en goede jam.

Zachte witte bolletjes, bak ze eens zelf

Vers gebakken broodjes, het ruikt zo lekker in huis en tegelijktijd staan ze zo gezellig op je ontbijttafel. Broodjes bakken is leuk en eigenlijk moet je het gewoon eens geprobeerd hebben.

Georgisch Kaasbrood

Georgisch kaasbrood is een rond brood, dat rijkelijk gevuld is met kaas. De kaas die er in hoort is de Soelgoeni, die een beetje lijkt op een sponsachtige feta. Hoogst lastig natuurlijk om hier te krijgen, maar met een mengsel van feta en mozzarella serveer je een heerlijk Georgisch kaasbrood!

Kokos chapati’s, platbrood uit Afrika

Kokos chapati’s, platbrood uit Afrika Onze Xandra bakt haar broden bruin. Zij is flink op weg om een echte broodspecialiste te worden. Ik ben allesbehalve een broodspecialiste, maar ik vind het wel leuk om platbroden te bakken. Wat zijn platbroden? Nou het woord zegt het al, platte broden. Broodachtige baksels ...

Manakeesh met za’atar, Libanees platbrood

Manakeesh met  za’atar, Libanees platbrood Manakish, manaqish, manaeesh of manakeesh is het meervoud van man'ousheh, man’ouche of mankoushe, een Libanees platbrood. Een platbrood dat je een Libanese pizza zou kunnen noemen, hoewel het ook buiten Libanon volop gegeten wordt. Het deeg wordt uitgerold tot een ronde pizzavorm/pannenkoek.  Sommige bakkers duwen het oppervlak van de “pizza” ...

Pudla besan, platbrood van kikkererwtenmeel

Eerst ontdekte ik het recept voor de eenvoudig te maken socca, Franse pannenkoeken of platbrood van kikkererwtenmeel. Toen pas het recept voor Pudla besan, ook een recept voor platbrood met kikkererwtenmeel, maar dan uit India. Ook de Italianen maken een platbrood van kikkererwtenmeel. Dat heet farinata en het wordt op ...

Pagina 1 van 2 1 2

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet. En als jij de recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten