Focaccia met olijven en rozemarijn of met tomaatjes
Zelf een focaccia maken is leuk en lekker. Probber deze focaccia met olijven of de focaccia met tomaten. Voel jezelf een "echte" Italiaan.
--
Zelf een focaccia maken is leuk en lekker. Probber deze focaccia met olijven of de focaccia met tomaten. Voel jezelf een "echte" Italiaan.
Focaccia is een Italiaans platbrood van oorsprong op stenen gebakken. Verrijkt met olijfolie en kruiden wat het een specifieke smaak geeft.
Heerlijk zacht en luchtig brood zonder gist dus snel gemaakt. Kwarkbrood is lekker als ontbijt, bij een kop koffie of bij de high tea.
Ontdek deze zoete en zachte broodjes met zoete aardappel eens. Het is even werk om te maken, maar ze zijn je tijd meer dan waard.
Dit bananenbrood met walnoten en rozijnen is het lekkerste bananenbrood wat er is. Gebruik echt rijpe bananen voor het beste resultaat.
Zelf Knäckebröd maken is leuk om te doen en bovendien kun je zelf lekker variëren. Vervang volkorenmeel ook eens door rogge- of speltmeel.
Gooi geen overrijpe bananen weg, je kunt ze perfect gebruiken voor dit bananenbrood met chocolade. Dit is een aanwinst voor het ontbijt.
Een duur broodje ei onderweg of een zelfgemaakt broodje gekookt ei dat goedkoper, maar ook veel lekkerder is. Ontdek onze tips.
Maak indruk met zelfgemaakte ricotta honing broodjes. Met dit recept tover je een schaal vol zalige broodjes op tafel.
Met dit recept voor soda brood zet je in 45 minuten een heerlijk vers brood op tafel. Met tips voor hartige en zoete vullingen.
Zelf je zachte broodjes bakken lijkt een heel karwei maar als je dit eenmaal eens gedaan hebt blijkt het niet zo moeilijk als het lijkt.
Hartig breekbrood met heerlijk draderige mozzarella. Een breekbrood voor bij de barbecue, bij een lekkere kom soep of voor op de borreltafel.
Aardappelbrood hoeft niet te rijzen en kan eigenlijk niet mislukken. Ideaal voor de haastige kok die toch zijn/haar eigen brood wil bakken.
Krombroodjes zijn een speciale Limburgse lekkernij, ook wel een halfvastenbroodjes genoemd. Ze worden slechts een keer per jaar gebakken en gegeten, namelijk op halfvasten. Dit is de vierde zondag in de Veertigdagentijd, een periode van bezinning in het christendom. Op deze zondag wordt gevierd dat de vastentijd halfweg is en ...
Dit tomatenbrood is een lekker luchtig brood versiert met gekleurde cherrytomaatjes. Heerlijk voor bij een warme kom soep of een lekker bord pasta.
Deze knoflookbroodjes zijn lekker, zien er leuk uit en zijn ook nog vrij snel te maken. Met deze tips zijn ze binnen slechts 1 uur klaar.
Een zacht broodje met zongedroogde tomaatjes en kruiden is een echte favoriet bij mij. Heerlijk bij de barbecue maar ook lekker op tafel met borrelhapjes.
Mexicaans maisbrood wordt gemaakt van een combinatie van (tarwe)bloem en maismeel waaraan verschillende Mexicaanse smaken worden toegevoegd.
Een broodje bapao, je kent het vast wel, dat gestoomde broodje die je bij de toko ziet liggen. Het recept voor deze broodjes is eigenlijk vrij simpel.
Monkey bread is in Amerika razend populair. Dit zoete plakkerige brood doet denken aan suikerbrood of bolussen. Voor af en toe bij het ontbijt.
Een lekker zoet brood, gevuld met gedroogde vruchten en noten. Het brood is gevormd in een vlecht omdat een vlechtbrood echt veel gezelliger staat op tafel. Dit vlechtbrood met gedroogd fruit is een feest op iedere ontbijt-, lunch- of brunchtafel.
Uit het boek “Meer brood uit eigen oven”Maakte ik deze heerlijk Marokkaanse sinaasappelbroodjes. Ze zijn heerlijk met een likje roomboter en goede jam.
Saffraanbroodjes gemaakt volgens het recept van de Zweedse “Saffron buns” De saffraan geeft de broodjes een mooie gele kleur en de licht kruidige smaak.
Vers gebakken broodjes, het ruikt zo lekker in huis en tegelijktijd staan ze zo gezellig op je ontbijttafel. Broodjes bakken is leuk en eigenlijk moet je het gewoon eens geprobeerd hebben.
De Duivekater kun je heel makkelijk zelf bakken. Dit streekproduct of streekbrood is lang niet overal meer verkrijgbaar maar hier op Lekker Tafelen een compleet en goed recept.
Georgisch kaasbrood is een rond brood, dat rijkelijk gevuld is met kaas. De kaas die er in hoort is de Soelgoeni, die een beetje lijkt op een sponsachtige feta. Hoogst lastig natuurlijk om hier te krijgen, maar met een mengsel van feta en mozzarella serveer je een heerlijk Georgisch kaasbrood!
Dit bijzondere brood zal zeker in de smaak vallen bij je gasten. Heerlijk om te eten, verrassend eenvoudig om te maken. Lekker breekbrood met spekjes en gedroogde tomaatjes.
Kokos chapati’s, platbrood uit Afrika Onze Xandra bakt haar broden bruin. Zij is flink op weg om een echte broodspecialiste te worden. Ik ben allesbehalve een broodspecialiste, maar ik vind het wel leuk om platbroden te bakken. Wat zijn platbroden? Nou het woord zegt het al, platte broden. Broodachtige baksels ...
Manakeesh met za’atar, Libanees platbrood Manakish, manaqish, manaeesh of manakeesh is het meervoud van man'ousheh, man’ouche of mankoushe, een Libanees platbrood. Een platbrood dat je een Libanese pizza zou kunnen noemen, hoewel het ook buiten Libanon volop gegeten wordt. Het deeg wordt uitgerold tot een ronde pizzavorm/pannenkoek. Sommige bakkers duwen het oppervlak van de “pizza” ...
Eerst ontdekte ik het recept voor de eenvoudig te maken socca, Franse pannenkoeken of platbrood van kikkererwtenmeel. Toen pas het recept voor Pudla besan, ook een recept voor platbrood met kikkererwtenmeel, maar dan uit India. Ook de Italianen maken een platbrood van kikkererwtenmeel. Dat heet farinata en het wordt op ...
Tafel lekker !!
De entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd is het perfecte vleesgerecht voor speciale gelegenheden. Makkelijk, snel en erg...