Zeeuwse bolussen; zoet en plakkerig lekker
De traditionele Zeeuwse bolussen kun je thuis ook makkelijk zelf maken. Ontdek hier het recept voor deze typisch Zeeuwse lekkernij.
De traditionele Zeeuwse bolussen kun je thuis ook makkelijk zelf maken. Ontdek hier het recept voor deze typisch Zeeuwse lekkernij.
Smeuïge mini-quiches gevuld met ragoutachtige vullingen worden op een feestje altijd bijzonder gewaardeerd. Met ons basisrecept voor hartige taartbodem kun je alle kanten op en is het ook voor jou weggelegd om je gasten te verwennen met je eigen creatie.
Een bruschetta is een gegrild broodje die je kunt belegen met wat jij lekker vindt. Hier vind je drie heerlijke variaties met zalm, tomaatjes en rode druif.
Het koffiebroodje kennen we allemaal maar de koffiebroodjes met amandelspijs zijn een stuk minder bekend. In Frankrijk zie je ze vaak in croissants vorm.
Mini omeletjes uit een cupcakevorm met verschillende verse vullingen van vlees, groenten en kaas. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.
Een brunch? Een High-Tea? Of gewoon een verrassing in de lunchtrommel? Deze hartige muffins met een Italiaans tintje zijn gegarandeerd een succes.
Een lekker zoet brood, gevuld met gedroogde vruchten en noten. Het brood is gevormd in een vlecht omdat een vlechtbrood echt veel gezelliger staat op tafel. Dit vlechtbrood met gedroogd fruit is een feest op iedere ontbijt-, lunch- of brunchtafel.
Tarte au sucre toute simple á la fleur d 'oranger. Een hele mond vol voor een heel eenvoudig maar erg lekker stukje gebak dat wij maar suikerkoeken noemen.
In Italië is deze taart een echt traditioneel paasdessert en hoewel ik me een stukje na mijn paasdiner zou kunnen voorstellen vind ik het eerder een lekkernij om met Pasen bij de koffie of eventueel bij een brunch te serveren.
Krentenbollen, ze zijn zo lekker bij het ontbijt, de brunch, lunch of soms zelfs gewoon als lekkere snack tussendoor. Zelf maken is en blijft natuurlijk het leukste en zeker het lekkerste. Zelf maken heeft natuurlijk als bijkomend voordeel dat je net even een iets andere draai kunt geven aan je ...
Groenteterrine met ei; met dit kleurrijke gerecht breng je een lofzang op de lente. Fris, zeer smakelijk, mooi om te zien en ook nog eens gezond om te eten. Verrassend simpel ook om te maken!
Crumpets zijn heerlijke in de pan gebakken, hoge, ronde broodjes met een knapperige bodem en een sponsachtige bovenkant. Een geweldige Engelse uitvinding! Je eet ze met het ontbijt of bij een high tea.
Kaneelbroodjes met rozijnen voor je paasbrunch of high tea. Snel, makkelijk en vooral erg lekker. Serveer ze warm, de heerlijke geur zorgt voor blije gezichten.
Eggs Benedict is het ultieme Amerikaanse eiergerecht voor het ontbijt, de brunch of lunch. Gepocheerde eieren met ham en Hollandaisesaus op een muffin. Met stap-voor-stap instructies, ook voor dummies!
In veel recepten kom je van die mooie Franse vaktermen tegen. “En cocotte” is er ook zo’n eentje. Vaak refereren deze termen naar een techniek, bereidingswijze, garnituur of in dit geval een object, namelijk een cocotte. Een cocotte is een aardewerken schaaltje dat vuurbestendig is. Dit schaaltje wordt vaak gebruikt ...
Mimosa, een bubblelicious cocktail Ja, ik heb toch al de naam de ‘alcoholiste’ van Lekker Tafelen te zijn en ontkennen helpt geen zier; dat doen alle alcoholisten, dus eh… Alle gekheid op een stokje; we proberen je wat ideeën aan de hand te doen voor een feestelijke dis. Dáár mag ...
Gele Meringue Walnoot Cake Een van de cakes waar ik van houd om te bakken voor Pasen is de Gele Meringue Walnoot Cake. De combinatie van walnoten en zoete meringue zorgt ervoor dat deze cake een absolute publiekstrekker is. Wanneer ik deze cake meeneem naar een feestje of bijeenkomst, is ...
Eierpotjes Bij een gezellige lunch of brunch past een gerechtje met ei. Oeufs en cocotte, oftewel eierpotjes zijn niet moeilijk om te maken en ze zien er feestelijk uit. Als je de basisbereiding eenmaal kent, kan er telkens een andere draai aan geven door te variëren met de ingrediënten. 2 eieren ...
Roemeense Paas Pastei De redactie van Lekker Tafelen vroeg ons of we misschien een echt Roemeens Paas recept wilden delen. Een cake misschien, dachten we, iets dat past bij de Nederlandse smaak... Want, wij eten weliswaar iets heel lekkers tijdens de paasdagen, een pastei, maar of dát recept nou door ...
De uienfamilie bestaat niet alleen uit uien. Naast uien zitten er veel meer smaakmakers in die familie. Lees hier alles over de uienfamilie.
Check het recept of lees de infoAls je met dit recept zelf chocoladebollen met slagroom gaat bakken, dan ga je ook voor de allerlekkerste, met volle room en echte chocolade.
Check het recept of lees de infoJe kunt karbonade bakken maar ook stoven of er reepjes van snijden. En het maakt best veel uit welke karbonade je koopt. Ontdek het hier.
Check het recept of lees de info
Reacties van onze lezers