Zeeuwse bolussen; zoet en plakkerig lekker
De traditionele Zeeuwse bolussen kun je thuis ook makkelijk zelf maken. Ontdek hier het recept voor deze typisch Zeeuwse lekkernij.
De traditionele Zeeuwse bolussen kun je thuis ook makkelijk zelf maken. Ontdek hier het recept voor deze typisch Zeeuwse lekkernij.
Een bruschetta is een gegrild broodje die je kunt belegen met wat jij lekker vindt. Hier vind je drie heerlijke variaties met zalm, tomaatjes en rode druif.
Het koffiebroodje kennen we allemaal maar de koffiebroodjes met amandelspijs zijn een stuk minder bekend. In Frankrijk zie je ze vaak in croissants vorm.
Mini omeletjes uit een cupcakevorm met verschillende verse vullingen van vlees, groenten en kaas. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.
Een brunch? Een High-Tea? Of gewoon een verrassing in de lunchtrommel? Deze hartige muffins met een Italiaans tintje zijn gegarandeerd een succes.
Smeuïge mini-quiches gevuld met ragoutachtige vullingen worden op een feestje altijd bijzonder gewaardeerd. Met ons basisrecept voor hartige taartbodem kun je alle kanten op en is het ook voor jou weggelegd om je gasten te verwennen met je eigen creatie.
Prosecco is al jarenlang een populaire mousserende wijn die uit Veneto, Italië komt. Hij wordt gemaakt van de druif Glera, ook proseccodruif genoemd. Voor onze paasbrunch kiezen wij een Brut. En een bijzonder mooie!
Een lekker zoet brood, gevuld met gedroogde vruchten en noten. Het brood is gevormd in een vlecht omdat een vlechtbrood echt veel gezelliger staat op tafel. Dit vlechtbrood met gedroogd fruit is een feest op iedere ontbijt-, lunch- of brunchtafel.
Tarte au sucre toute simple á la fleur d 'oranger. Een hele mond vol voor een heel eenvoudig maar erg lekker stukje gebak dat wij maar suikerkoeken noemen.
In Italië is deze taart een echt traditioneel paasdessert en hoewel ik me een stukje na mijn paasdiner zou kunnen voorstellen vind ik het eerder een lekkernij om met Pasen bij de koffie of eventueel bij een brunch te serveren.
Krentenbollen, ze zijn zo lekker bij het ontbijt, de brunch, lunch of soms zelfs gewoon als lekkere snack tussendoor. Zelf maken is en blijft natuurlijk het leukste en zeker het lekkerste. Zelf maken heeft natuurlijk als bijkomend voordeel dat je net even een iets andere draai kunt geven aan je ...
Groenteterrine met ei; met dit kleurrijke gerecht breng je een lofzang op de lente. Fris, zeer smakelijk, mooi om te zien en ook nog eens gezond om te eten. Verrassend simpel ook om te maken!
Dit is echt een leuk broodje voor bij het Paas ontbijt of de brunch. In plaats van een eitje op een broodje, maken we broodjes waar het eitje inzit.
Crumpets zijn heerlijke in de pan gebakken, hoge, ronde broodjes met een knapperige bodem en een sponsachtige bovenkant. Een geweldige Engelse uitvinding! Je eet ze met het ontbijt of bij een high tea.
Kaneelbroodjes met rozijnen voor je paasbrunch of high tea. Snel, makkelijk en vooral erg lekker. Serveer ze warm, de heerlijke geur zorgt voor blije gezichten.
Eggs Benedict is het ultieme Amerikaanse eiergerecht voor het ontbijt, de brunch of lunch. Gepocheerde eieren met ham en Hollandaisesaus op een muffin. Met stap-voor-stap instructies, ook voor dummies!
In veel recepten kom je van die mooie Franse vaktermen tegen. “En cocotte” is er ook zo’n eentje. Vaak refereren deze termen naar een techniek, bereidingswijze, garnituur of in dit geval een object, namelijk een cocotte. Een cocotte is een aardewerken schaaltje dat vuurbestendig is. Dit schaaltje wordt vaak gebruikt ...
Chocoladebrood met courgette Het recept voor dit bijzondere chocoladebrood met courgette komt uit het boek 'Gezond bakken' van Amber Albeda. Het bevat geen suiker en bovendien minder gluten. Dit komt doordat er volkoren speltmeel in plaats van tarwe volkorenmeel gebruikt wordt. Je kunt natuurlijk ook andere meel of bloem soort nemen. De stukjes ...
Paasnestje van kataifideeg met kwarteleitjes en zalm - Jammer genoeg had ik geen tijd om dit receptje eerder te maken zodat het nog met onze Paasspecial mee kon doen. Aan de andere kant; we hebben nog even voor het daadwerkelijk Pasen is, dus ik vond dat ik het toch nog wel ...
Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.
Check het recept of lees de infoEieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.
Check het recept of lees de infoStamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!
Check het recept of lees de infoJij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers