Zeeuwse bolussen; zoet en plakkerig lekker
De traditionele Zeeuwse bolussen kun je thuis ook makkelijk zelf maken. Ontdek hier het recept voor deze typisch Zeeuwse lekkernij.
De traditionele Zeeuwse bolussen kun je thuis ook makkelijk zelf maken. Ontdek hier het recept voor deze typisch Zeeuwse lekkernij.
Smeuïge mini-quiches gevuld met ragoutachtige vullingen worden op een feestje altijd bijzonder gewaardeerd. Met ons basisrecept voor hartige taartbodem kun je alle kanten op en is het ook voor jou weggelegd om je gasten te verwennen met je eigen creatie.
Een bruschetta is een gegrild broodje die je kunt belegen met wat jij lekker vindt. Hier vind je drie heerlijke variaties met zalm, tomaatjes en rode druif.
Het koffiebroodje kennen we allemaal maar de koffiebroodjes met amandelspijs zijn een stuk minder bekend. In Frankrijk zie je ze vaak in croissants vorm.
Mini omeletjes uit een cupcakevorm met verschillende verse vullingen van vlees, groenten en kaas. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.
Een brunch? Een High-Tea? Of gewoon een verrassing in de lunchtrommel? Deze hartige muffins met een Italiaans tintje zijn gegarandeerd een succes.
Een lekker zoet brood, gevuld met gedroogde vruchten en noten. Het brood is gevormd in een vlecht omdat een vlechtbrood echt veel gezelliger staat op tafel. Dit vlechtbrood met gedroogd fruit is een feest op iedere ontbijt-, lunch- of brunchtafel.
Tarte au sucre toute simple á la fleur d 'oranger. Een hele mond vol voor een heel eenvoudig maar erg lekker stukje gebak dat wij maar suikerkoeken noemen.
In Italië is deze taart een echt traditioneel paasdessert en hoewel ik me een stukje na mijn paasdiner zou kunnen voorstellen vind ik het eerder een lekkernij om met Pasen bij de koffie of eventueel bij een brunch te serveren.
Krentenbollen, ze zijn zo lekker bij het ontbijt, de brunch, lunch of soms zelfs gewoon als lekkere snack tussendoor. Zelf maken is en blijft natuurlijk het leukste en zeker het lekkerste. Zelf maken heeft natuurlijk als bijkomend voordeel dat je net even een iets andere draai kunt geven aan je ...
Groenteterrine met ei; met dit kleurrijke gerecht breng je een lofzang op de lente. Fris, zeer smakelijk, mooi om te zien en ook nog eens gezond om te eten. Verrassend simpel ook om te maken!
Crumpets zijn heerlijke in de pan gebakken, hoge, ronde broodjes met een knapperige bodem en een sponsachtige bovenkant. Een geweldige Engelse uitvinding! Je eet ze met het ontbijt of bij een high tea.
Kaneelbroodjes met rozijnen voor je paasbrunch of high tea. Snel, makkelijk en vooral erg lekker. Serveer ze warm, de heerlijke geur zorgt voor blije gezichten.
Eggs Benedict is het ultieme Amerikaanse eiergerecht voor het ontbijt, de brunch of lunch. Gepocheerde eieren met ham en Hollandaisesaus op een muffin. Met stap-voor-stap instructies, ook voor dummies!
In veel recepten kom je van die mooie Franse vaktermen tegen. “En cocotte” is er ook zo’n eentje. Vaak refereren deze termen naar een techniek, bereidingswijze, garnituur of in dit geval een object, namelijk een cocotte. Een cocotte is een aardewerken schaaltje dat vuurbestendig is. Dit schaaltje wordt vaak gebruikt ...
Paasnestje van kataifideeg met kwarteleitjes en zalm - Jammer genoeg had ik geen tijd om dit receptje eerder te maken zodat het nog met onze Paasspecial mee kon doen. Aan de andere kant; we hebben nog even voor het daadwerkelijk Pasen is, dus ik vond dat ik het toch nog wel ...
Mimosa, een bubblelicious cocktail Ja, ik heb toch al de naam de ‘alcoholiste’ van Lekker Tafelen te zijn en ontkennen helpt geen zier; dat doen alle alcoholisten, dus eh… Alle gekheid op een stokje; we proberen je wat ideeën aan de hand te doen voor een feestelijke dis. Dáár mag ...
Broodhaantjes voor (Palm)Pasen bakken Een Palmpasen haantje, ook wel haantjepik genoemd, wordt gemaakt van brooddeeg en meestal bovenop een palmpaasstok bevestigd. Het is een oude traditie die voornamelijk in Nederland en Duitsland wordt nageleefd. Nog steeds gaan kinderen met een Palmpasenkruis, in een optocht, zingend langs de deuren. Veel kinderen ...
Gegrilde prei met saffraandressing en mimosa van ei Als je aan mensen vraagt welke kleur zij associëren met Pasen dan zullen de meeste antwoorden met ‘geel’. Voor mij geldt dat ook; zodra ik de paaskriebels voel opkomen, moet ik tenminste één gerechtje maken met iets geels erin. Waarschijnlijk ben ik ...
Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.
Check het recept of lees de infoBen je een kaas- en een aardappelliefhebber? Dan moet je echt de aardappelgratin met Romero en knoflook eens proeven. Té lekker!
Check het recept of lees de infoMet wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers