Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Brunchen recepten & inspiratie

Brunchen

Chocoladebrood met courgette

Chocoladebrood met courgette Het recept voor dit bijzondere chocoladebrood met courgette komt uit het boek 'Gezond bakken' van Amber Albeda. Het bevat geen suiker en bovendien minder gluten. Dit komt doordat er volkoren speltmeel in plaats van tarwe volkorenmeel gebruikt wordt. Je kunt natuurlijk ook andere meel of bloem soort nemen. De stukjes courgette maken dat het een sappig brood is en het…
Lees verder...

Paasnestje van kataifideeg met kwarteleitjes en zalm

Paasnestje van kataifideeg met kwarteleitjes en zalm - Jammer genoeg had ik geen tijd om dit receptje eerder te maken zodat het nog met onze Paasspecial mee kon doen. Aan de andere kant; we hebben nog even voor het daadwerkelijk Pasen is, dus ik vond dat ik het toch nog wel kon posten. Gewoon omdat het zo’n leukerdje is. Ik maakte de nestjes…

Mimosa, een bubblelicious cocktail

Mimosa, een bubblelicious cocktail Ja, ik heb toch al de naam de ‘alcoholiste’ van Lekker Tafelen te zijn en ontkennen helpt geen zier; dat doen alle alcoholisten, dus eh… Alle gekheid op een stokje; we proberen je wat ideeën aan de hand te doen voor een feestelijke dis. Dáár mag wat mij betreft een alcoholisch drankje bij. De ‘mimosa’! De mimosa…

Broodhaantjes voor (Palm)Pasen bakken

Broodhaantjes voor (Palm)Pasen bakken Een Palmpasen haantje, ook wel haantjepik genoemd, wordt gemaakt van brooddeeg en meestal bovenop een palmpaasstok bevestigd. Het is een oude traditie die voornamelijk in Nederland en Duitsland wordt nageleefd. Nog steeds gaan kinderen met een Palmpasenkruis, in een optocht, zingend langs de deuren. Veel kinderen maken op school een stok voor het…
Lees verder...

Gegrilde prei met saffraandressing en ei mimosa

Gegrilde prei met saffraandressing en mimosa van ei Als je aan mensen vraagt welke kleur zij associëren met Pasen dan zullen de meeste antwoorden met ‘geel’. Voor mij geldt dat ook; zodra ik de paaskriebels voel opkomen, moet ik tenminste één gerechtje maken met iets geels erin. Waarschijnlijk ben ik gewoon geconditioneerd geraakt door de…

Gele Meringue Walnoot Cake

Gele Meringue Walnoot Cake Een van de cakes waar ik van houd om te bakken voor Pasen is de Gele Meringue Walnoot Cake. De combinatie van walnoten en zoete meringue zorgt ervoor dat deze cake een absolute publiekstrekker is. Wanneer ik deze cake meeneem naar een feestje of bijeenkomst, is hij binnen enkele minuten verslonden. Wil je weten wat deze…

Eierpotjes

Eierpotjes Bij een gezellige lunch of brunch past een gerechtje met ei. Oeufs en cocotte, oftewel eierpotjes zijn niet moeilijk om te maken en ze zien er feestelijk uit. Als je de basisbereiding eenmaal kent, kan er telkens een andere draai aan geven door te variëren met de ingrediënten. 2 eieren 2-4 el crème fraîche (ik vind meer room altijd lekkerder) boter om in te vetten Verwarm de…
Lees verder...

Roemeense Paas Pastei

 Roemeense Paas Pastei De redactie van Lekker Tafelen vroeg ons of we misschien een echt Roemeens Paas recept wilden delen. Een cake misschien, dachten we, iets dat past bij de Nederlandse smaak... Want, wij eten weliswaar iets heel lekkers tijdens de paasdagen, een pastei, maar of dát recept nou door Nederlanders op prijs gesteld zou worden....…

Verse salade van aardbeien en geitenkaas

Een salade van aardbeien en geitenkaas. Aardbeien, Hollandse aardbeien staan symbool de zomer. Deze salade luidt voor ons het echte zomerseizoen in! Als het eindelijk eens warm is geworden. Als Nederland voelt als een vakantieland. Je zal merken dat de zoete aardbeien uitstekend combineren met de hartige kaas en met zwarte peper! Geen zomer…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer