Manchego; Spaanse schapenkaas
Geef jij gerechten graag een Spaans tintje? Dat kan ook heel goed met kaas. Bijvoorbeeld met de Spaanse klassieker Manchego, uit La Mancha.
Geef jij gerechten graag een Spaans tintje? Dat kan ook heel goed met kaas. Bijvoorbeeld met de Spaanse klassieker Manchego, uit La Mancha.
Dit verrassende smeerseltje moet elke kaasliefhebber geproefd hebben. Cabrales crème met PX-stroop, pikant en hartig, en een beetje zoet!
Minstens net zo beroemd als zijn Franse broertje Roquefort is de blauwschimmel Gorgonzola. Lekker Tafelen vertelt over deze pittige Italiaan!
Je kent het vast uit de tiramisu, de Italiaanse mascarpone. Heerlijk romig en een beetje zoetig. Maar niet alleen lekker in zoete toetjes!
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Ben jij een kaas- en pizzaliefhebber? Dan is dit dé pizza voor jou, want er zitten vier kazen op deze klassieker. Pizza quattro formaggi!
Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!
Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?
Bloemkoolsoep is altijd een goed idee, maar met deze bloemkoolsoep met aardappel en Port salut zul je bonuspunten scoren bij je tafelgenoten!
Parmezaanse kaas of de goedkopere Grana Padano; wat is het verschil? En wist je dat er verschillende soorten Parmezaanse kaas zijn?
Ben jij ook zo gek op 'het witte goud'? Dan hebben we asperges in mimolette roomsaus voor je. Een must, zeker als je ook kaasliefhebber bent!
Witlofstamppot is niet de bekendste stamppot, maar als je voor witlofstamppot kiest moet je deze witlofstamppot met Blue Stilton proberen.
Serveer witlof eens met gehaktballetjes met feta in een heerlijke groene pepersaus. Hier smullen ook de kinderen van.
Quiche kan ook prima in de zomer en deze makkelijke Quiche met Parmezaanse kaas al helemaal. Heerlijk luchtig en vol heerlijke verse smaken.
De Croque-monsieur is nog lekkerder dan een tosti! De Franse croque-monsieur is een tosti met bechamelsaus en wordt gemaakt in de oven.
Sharing dinners, samen delen, we ontdekken het gelukkig ook in Nederland. Het is helemaal niet raar meer als je gewoon een aantal plankjes op tafel zet en iedereen daarvan snoept. Een beetje de oude worst en kaasplankjes van vroeger bij een verjaardag.
Raclette eten is gezellig, makkelijk en feestelijk tegelijk. Zo gebruik je de gourmetset ook weer eens voor wat anders. Heerlijk gesmolten kaas en in oneindig veel variaties. Raclette is natuurlijk machtig eten en daarmee extra geschikt voor de wintermaanden.
Smazeny syr is een soort Tsjechisch broodje kaassouffle, maar dan met gefrituurde kaas en (zelfgemaakte) tartaarsaus. Lekker om zelf te maken als warme lunch. Gefrituurde kaas bedenk je niet zou je zeggen. Maar de kaassoufflé kennen we allemaal. Ontdek gefrituurde kaas, je zult zien het werkt verslavend.
Een plankje met kaas en worst staat regelmatig op onze tafels. We geven je tips voor gezellige hapjes. Verzamel ze op een plankje en het feest is compleet.
Vrolijk Pasen?! Ook een gezellig borrelmoment mag niet ontbreken. Daar horen de lekkerste hapjes voor Pasen bij. Kijk hier voor inspiratie!
Check het recept of lees de infoRisotto, dat is toch echt een van de lekkerste soorten comfortfood uit de Italiaanse keuken. En risotto met drie kazen is dat zeker!
Check het recept of lees de infoEr liggen allerlei soorten eieren in de winkels. Scharrelei, vrije uitloopei, allerlei nummers... Zo kies je voor een verantwoord ei!
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers