Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Champignons

Champignons doen ons denken aan de herfst, maar ze zijn natuurlijk jaarrond verkrijgbaar. Hier ontdek je wat je met champignons kunt, maar ook hoe champignons groeien en nog veel meer tips en recepten.

Aardappelschotel op z’n lekkerst

Talloze diepvrieszakjes met de naam "aardappelschotel" verlaten diverse winkels in de tassen van mensen die op zoek zijn naar snel gemak. In dit gerecht willen we je graag laten zien dat snel gemak ook lekker vers kan. De smaak, de kleuren, de versheid inspireren om deze aardappelschotel snel op je favorietenlijstje te plaatsen. 600 gram…

Risotto met kip en champignons

Het is begin januari. De goede voornemens vliegen je om de oren. Detoxen, geen suiker meer, geen gluten of andere hulpstoffen. Ik doe daar nooit aan mee. Want voor je het weet is het maandag 19 januari en black Monday. Dan krijgen we trek in alle dingen die we drie weken daarvoor hebben afgezworen. Ben ik nu helemaal voornemenloos. Welnee. Ik ga meer gebruik maken van wat ik aan verse waar in huis…
Lees verder...

Quiche met vegetarische balletjes, champignons en prei

Quiche met vegetarische balletjes, champignons en prei; Hoofdgerecht voor 4 personen Deeg: 150 g boter 300 g bloem 2 eieren mespuntje zout Vulling: 2 a 3 preien ½ doosje champignons, klein gesneden 1 pakje vegetarische balletjes, klein gesneden 4 eieren 200 ml Alpro soya cuisine zout versgemalen peper…

Kaasfondue met alleen Hollandse kaas

We houden van Holland en eten van dichtbij is helemaal hot! Natuurlijk ga jij eens kijken bij de boer of neem je een dagje uit naar de kaasmarkt in Alkmaar. Neem dan gelijk even onderstaande kaassoorten mee en haal bij de bakker om de hoek wat knapperig gebakken stokbrood. Je houdt er een echte Hollandse avond aan over. Kaasfondue met alleen…

Tortellini met champignons, pesto en rucola

Tortellini met champignons, pesto en rucola. Verse pasta uit het koelvak is een goed alternatief als je zelf geen tijd of zin hebt om zelf pasta te maken. Ze hebben tegenwoordig een heel scala aan soorten al dan niet gevuld. Mijn oog viel deze keer op tortellini met een kaas/walnotenvulling. Ik heb daarbij gekozen voor een extra topping van rucola, parmezaanse kaas, en pijnboompitten. De rucola…
Lees verder...

Provençaalse champignons met entrecôte en kruidenboter

Provençaalse champignons met entrecote en kruidenboter. Dit gebakken champignon mengsel op Provençaalse wijze smaakt echt goddelijk bij je entrecote (of biefstuk). Zo kun je hem in sommige bistro’s die de Franse keuken voeren ook krijgen eventueel met een beetje port- of rode wijnsaus er bij. Dit is een feesthap barstensvol smaak en lekker op de…

Soepje? Lekker anders!

Soep kan altijd zegt men wel. En ja hoor, als voorgerechtje voor een drie gangen diner, maar ook als lekker tussendoortje of stevige lunch. Wordt het nu weer zo'n pakje poeder met een beetje water of doen we origineel en lekker anders, lekker vers? Hier drie inspirerende recepten.

Ontdek de vijfde smaak in eigen keuken met champignons

Vergeet alles wat er gezegd en geschreven is over de vier basissmaken zoet, zout, zuur en bitter. Er is een vijfde smaak – umami genaamd – die door steeds meer internationale chef-koks aan hun gerechten wordt toegevoegd. De onbetwiste koning van umami is de champignon. Door deze groente aan hartige gerechten toe te voegen, wordt de smaakbeleving intenser én langduriger. Umami is een Japans…
Lees verder...

Heerlijk malse Boeuf Stroganoff met Penne

Boeuf Stroganoff is een runderschotel die oorspronkelijk uit het oostblok komt, daar in het najaar en in de winter veel gegeten wordt, maar hier steeds meer aan populariteit wint. Er zijn zelfs restaurants waar je het krijgen kunt. Het zijn knapperige reepjes mager rundvlees in een heerlijk romige saus en smaakt ietswat pittig. Je word er in elk…

Provencaalse runderstoofschotel, Topper voor herfst en winter

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen,…

Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om eens te maken want hier kan een heel gezin van smullen. Niet te moeilijk éénpansgerecht uit de wok, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat. Met heerlijke malse sucadelapjes kun je heel veel meer doen dan alleen Hachee of ‘draadjesvlees’ stoven. Mogelijkheden te over om toe te passen en er lekker mee te…
Lees verder...

Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus

Dit vleesgerecht is eigenlijk een klassieker, maar desondanks dat feit blijft het altijd lekker. Zelfs de allerkleinsten smullen hier van. Als je op de zondagen of straks met kerst toch lekker wilt tafelen zonder al te veel werk in de keuken dan is dit vleesgerecht met de saus een uitstekend alternatief. Heerlijk met een glas mooie volle rode wijn.…

Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (British Pie)

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de…

Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsay en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsay was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het…
Lees verder...

Balletje gehakt: Lekker thuis komen uit de kou.

Doe mij maar een balletje. Dat hoor je altijd roepen als de deksels aan tafel van de pannen gaan. Een verrukkelijk balletje gehakt, huisgemaakt, warm en met smaak. Hoe maak je nou die ouderwetse gehaktbal, en wat kun je doen om daar je eigen persoonlijke smaak aan mee te geven?

Anti pasti met een mix van kastanjechampignons en paddestoelen

Het weer is herfstig! Regenbuitjes, vallende bladeren en vroege schemer. Bij uitstek geschikt voor dit recept. Het is een antipasti met kastanjechampignons en gemengde paddestoelen.... Dit is een ideale combinatie bij boerenbrood, biefstuk, of in combinatie met andere antipasti. 5 eetlepels extra vierge olijfolie zout (naar smaak) 1 bakje kastanjechampignons 1 bakje gemengde paddenstoelen…
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More