Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Champignons recepten & inspiratie

Champignons

Champignons doen ons denken aan de herfst, maar ze zijn natuurlijk jaarrond verkrijgbaar. Hier ontdek je wat je met champignons kunt, maar ook hoe champignons groeien en nog veel meer tips en recepten.

Anti pasti met een mix van kastanjechampignons en paddestoelen

Het weer is herfstig! Regenbuitjes, vallende bladeren en vroege schemer. Bij uitstek geschikt voor dit recept. Het is een antipasti met kastanjechampignons en gemengde paddestoelen.... Dit is een ideale combinatie bij boerenbrood, biefstuk, of in combinatie met andere antipasti. 5 eetlepels extra vierge olijfolie zout (naar smaak) 1 bakje kastanjechampignons 1 bakje gemengde paddenstoelen…
Lees verder...

Asperge ham risotto; een sprankelend voorjaar

Met het keukenraam open een risotto roeren. Ja, roeren want van risotto krijg je een lamme arm. Maar als je dan gaat zitten voor jou eigen risotto ben je die lamme arm heel snel vergeten. Om het voorjaar te vieren een risotto van groene asperges met ham.

Marinade voor T-Bone Steak

Lang niet alle steaks hebben een marinade nodig. Geef mij maar een sappige steak rechtstreeks van de houtskool grill, heerlijk die echte pure "houtskool smaak". Maar lang niet alle steaks zijn hier voor geschikt. Sommige steaks zijn namelijk wat droger of vaster, wat ook al snel het geval is als ze ingevroren zijn geweest. Om deze steaks…

Biefstuk met champignons en pasta

Een klassieker in de Belgische keuken! Eenvoudig te bereiden en elke keer weer een succes. Voor een kleurrijke presentatie kan gevarieerd worden met diverse soorten en kleuren pasta. Nodig voor 4 personen: 500 g witte champignons 4 biefstukken (ca 150 elk) 1 dl magere runderbouillon 1 el citroensap 2 el sojasaus 400 g Linguine pasta Zout Versgemalen peper *Linguine is een…
Lees verder...

Penne met sperziebonen, bacon en tijm

Pasta, we eten het allemaal wekelijks. Toch worden het vaak de bekende pakjes en zakjes. Waarom niet die prachtige pastasoorten eens combineren met lekker verse ingrediënten. Deze pasta is op en top vers en vooral.... bijzonder lekker.

Hapjesavond

Mam, Paul en Ria komen vanavond toch? Oh ja, dat is waar ook. Je kent het vast wel. Je krijgt gasten en wilt er toch een gezellige avond van maken. Daar hoort een hapje en een drankje bij. Die hapjes zet je in een handomdraai in elkaar. Niet elke avond hoeft een tapas avond te worden. Ook gewone Hollandse hapjes (waarom mogen het geen kaasblokjes…

Champignonragout op krokante toast

Opvallend genoeg staat de witte champignon niet in de groenten top 10. Ondanks dat wordt de champignon erg veel gebruikt in de Hollandse-, maar zeer zeker ook in andere keukens. Het prachtige product leent zich voor ontzettend veel bereidingen en de korte gaartijd helpt daar zeker bij. In dit gerecht voert de champignon de boventoon. Het gerecht is alledaags maar wordt helaas vaak uit een blik…
Lees verder...

Stamppotje van koolraap met andijvie, spek en champignons

Lekker stampen is helemaal Hollands. Als je dan eens goed naar dit gerecht kijkt zie je nog meer Hollands. In ieder geval een goede reden om weer eens op de fiets te stappen en een mooie koolraap bij de groenteman te gaan halen. Als je je sjaal daarbij vergeet haal je dat met de vitamientjes uit dit gerecht wel weer in.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer