Recepten om zelf te maken



Onderwerp "chocola"

Terug naar homepage


Chocolademousse; Heerlijk klassiek met een scheutje likeur

Deze fluweelzachte chocolademousse met een volle pure smaak is een ware traktatie voor de echte chocolade liefhebber. Chocolademousse op klassieke wijze

Lees Meer

Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Met een zak vol hazelnoten in huis zelf mijn hazelnootpasta maken. Dat werd een aangename verrassing op mijn boterham, zo lekker at ik hem nog niet eerder.

Lees Meer

Sinaasappel bavaroise taart

Sinaasappel bavaroise taart. Vraag me niet waarom, maar bij de maand December horen voor mij toch ook altijd wel sinaasappelen, of dit nu komt door die ene regel ik het alom bekende Sinterklaasliedje (“Appeltjes van Oranje”) of gewoon omdat de geur

Lees Meer

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

Het recept voor een Chocolade-schuimtaart met limoen curd die je met ieder feestje graag op tafel zet. Chocolade met de heerlijke frisse tonen van limoen!

Lees Meer

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Een echte winterse tulband die, bestrooid met poedersuiker, ook een echt heerlijke winterse uitstraling heeft. Tulband met cranberry’s voor de feestdagen

Lees Meer

Zoenen bij de thee; Intens genieten van pure liefde

Zoenen bij de thee; Intens genieten van pure liefde Wat wij al jaren Negerzoenen noemden mag niet meer. Fabrikant Buys noemt het nu officieel Zoenen. Maar wat nou als je ze zelf maakt? We zijn reuze benieuwd welke naam jullie

Lees Meer

Super makkelijke chocolademousse zonder ei

Zo makkelijk en snel hebt u nog nooit chocolade mousse gemaakt! Dit recept bevat daarnaast ook geen rauwe eieren en de smaak is door de keuze van chocolade heel goed aan te passen bij andere onderdelen van het door u gewenste gerecht.

Lees Meer

Echt chocoladeproeven. Iedereen kan het!

Echt chocoladeproeven. Iedereen kan het! U kent het vast wel. Het is rond vier uur ’s middags en de zin in chocolade is bijna niet meer te weerstaan. Snel een reep uit de kast gegrist, stukje afgebroken en dan maar

Lees Meer

Chocolade onder de kerstboom

Chocolade en de kerstboom. Twee items, die niets te maken hebben met de geboorte van Christus. Toch zijn ze beide niet meer weg te denken bij het vieren van kerst. Dit deed bij mij als gepassioneerd chocoladeschrijver de vraag rijzen,

Lees Meer

Chocoladefondue

Een leuk toetje om uw diner mee af te sluiten is een chocoladefondue. Niet alleen is het lekker en niet moeilijk, het is ook nog eens gezellig om met z’n allen allerlei heerlijkheden te bedekken met chocolade en hiervan te smullen.

Lees Meer

Tropische luxe voor de feestdagen

Zo gewoon als de chocoladeletter met sinterklaas en de kerstkransjes met kerst voor ons zijn, zo onbekend is het waar al dit heerlijks vandaan komt. De hoogste tijd dus om u mee te nemen naar de oorsprong van chocolade, naar de tropische oorden, waar cacao zich het beste thuis voelt.

Lees Meer

De smaak van chocolade

De smaak van chocolade en de herkomst van de cacao, wat hebben ze met elkaar te maken? Een informatief artikel wat iedere chocolade eter zou moeten lezen.

Lees Meer

Chocolade op reis door Europa

In deze aflevering zal ik nog een aantal sterke verhalen over chocolade delen. Ik hoop dat je er onder het genot van een lekkere stukje van dit bruine goud van kan gaan genieten.

Lees Meer

Chocolade-walnoten kruimelmuffins

Helaas is de zomervakantie (alweer) voorbij. Na lekker op vakantie geweest te zijn gaan we weer naar school of aan het werk. Het is even wennen om vroeg op te staan, want na al die uurtjes uitslapen is dat best

Lees Meer

Pesche ripiene, gevulde perziken

Pesche ripiene, gevulde perziken volgens Italiaanse receptuur. Zoals ik al eerder schreef, het recept voor Pesche Ripiene, gevulde perziken komt oorspronkelijk uit Piemonte, Italië. In de loop der tijd zijn er allerlei variaties op het recept bedacht, maar altijd draait

Lees Meer

Slagroom truffels

Slagroom truffels. Wat hadden we een zin in een heerlijke chocolade truffel in de winkel betaal je toch redelijk wat voor een mooie gevulde truffel, terwijl de chocolade truffels met slagroom van binnen zo makkelijk te maken zijn. Als je

Lees Meer

Mexicaanse chocoladetruffels met chilipeper

Het klinkt misschien vreemd, chili in een chocoladetruffel, maar peper en chocolade worden vaker gecombineerd in de Mexicaanse keuken. De sauzen of gerechten die er mee gemaakt worden, mole poblano en mole negro zijn hier beroemde voorbeelden van. Met de

Lees Meer

No Bake Bananen toffee taart met bastogne bodem

Deze taart heet oorspronkelijk bananoffee taart en  is zo gemakkelijk te maken, je moet alleen wel even geduld hebben. De taart is zo lekker dat als je hem eenmaal hebt gemaakt, je hem vast vaker gaat maken. Dit taartje kun je

Lees Meer

Peer in chocoladesaus

Rijpe, zachte peren op de fruitschaal die binnen een dag of twee écht op moeten zijn? Dat betekent een feesttoetje bij ons thuis. Peer schillen en snijden, chocolade smelten – en eten maar. Zo gedaan, dus ook geschikt voor op

Lees Meer