Recepten om zelf te makenOnderwerp "chocolade"

Terug naar homepage


Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Staat de koffie klaar? Want met slechts 9 ingrediënten zet jij in een mum van tijd deze prachtige aardbeientaart op tafel. Vier de zomer met deze lekkernij!

Lees Meer

Chocolate in a Bottle: ‘Het beste uit twee werelden’

Chocolate in a Bottle is een mousserende wijn, gemaakt van chardonnay druiven, waaraan natuurlijke extracten van cacao en hazelnoot zijn toegevoegd.

Lees Meer

Chocolademousse; Heerlijk klassiek met een scheutje likeur

Deze fluweelzachte chocolademousse met een volle pure smaak is een ware traktatie voor de echte chocolade liefhebber. Chocolademousse op klassieke wijze

Lees Meer

Valentijn: Verras je partner met een luchtje uit eigen keuken

De geur van zelfgebakken lekkernijen is de beste verrassing voor jouw Valentijn. Scoor met aandacht en liefde, het lekkere luchtje krijg je op de koop toe.

Lees Meer

Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Met een zak vol hazelnoten in huis zelf mijn hazelnootpasta maken. Dat werd een aangename verrassing op mijn boterham, zo lekker at ik hem nog niet eerder.

Lees Meer

Sinaasappel bavaroise taart

Sinaasappel bavaroise taart. Vraag me niet waarom, maar bij de maand December horen voor mij toch ook altijd wel sinaasappelen, of dit nu komt door die ene regel ik het alom bekende Sinterklaasliedje (“Appeltjes van Oranje”) of gewoon omdat de geur

Lees Meer

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren met de biologische perenlikeur van William Pouw uit Schalkwijk. Lokaal, duurzaam en feestelijk!

Lees Meer

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

Het recept voor een Chocolade-schuimtaart met limoen curd die je met ieder feestje graag op tafel zet. Chocolade met de heerlijke frisse tonen van limoen!

Lees Meer

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Een echte winterse tulband die, bestrooid met poedersuiker, ook een echt heerlijke winterse uitstraling heeft. Tulband met cranberry’s voor de feestdagen

Lees Meer

Eenvoudig een heerlijke chocoladerol maken

Deze chocoladerol gooit hoge ogen bij de buuf die op de koffie komt. Kijk eens naar de ingrediëntenlijst. Zo simpel, en met zo’n groots resultaat.

Lees Meer

Merveilleux; Een klassieker uit de Patisserie

Merveilleux; een bekend gebakje. Gemaakt met slechts 4 ingrediënten. 2 merinques met slagroom ertussen. Gerold in chocolade en gegarneerd met room en fruit.

Lees Meer

Chocolademelk, verwarmend lekker

Warme chocolademelk ken je al wel toch? Gecombineerd met warme specerijen als gember en cayennepeper worden de laatste maanden van het jaar extra warm en feestelijk

Lees Meer

Sint Rocky road

Oei, voor deze lekkernij komt Sinterklaas zelf misschien wel even op de thee. Bovendien vinden de kinderen het geweldig om te maken.

Lees Meer

Zelf chocolade letters maken – een heerlijke bezigheid

Zelf chocolade letters maken – een heerlijke bezigheid Houd je ook zo van die gespoten chocolade letters? Heerlijk romig en zacht van structuur. Je kunt ze zelf maken, het is een werk waar je je vingers bij aflikt. Erg leuk om

Lees Meer

Chocoladetruffels in vele variaties

Deze chocoladetruffels zijn heerlijk om te maken en verbluffend eenvoudig. Heerlijk voor bij een feestelijk moment.

Lees Meer

Brownie met witte chocolade stukken

Zelfgebakken brownie met witte chocolade. Heerlijk bij de koffie maar ook leuk om cadeau te geven. Bak ze niet te lang dan blijven ze een beetje klef.

Lees Meer

Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten

Zet het herfstgevoel echt op tafel met deze Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten. Je vrienden of vriendinnen komen hiervoor graag op de koffie.

Lees Meer

Brownie met salted caramel – Huisgemaakt

Brownie met salted caramel is even een ander recept dan de vele brownie recepten die in omloop zijn. Brownie met salted caramel bakken is echter niet moeilijker! Je moet ze een keer maken maar eet ze wel met mate.

Lees Meer

Peren chocolade crumble – Zet het seizoen op tafel

Van oktober tot in ieder geval maart zijn er Hollandse peren. Gebruik ze bij het ontbijt, bij het dessert, in een taart of in deze Peren chocolade crumble.

Lees Meer