Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Chocolade

Chocolademousse

Deze fluweelzachte chocolademousse met een volle pure smaak is een ware traktatie voor de echte chocolade liefhebber. Chocolademousse op klassieke wijze met slechts drie ingrediënten. Serveer met vers fruit. Liefhebbers kunnen ook een likeur aan de chocolademousse toevoegen. Volg de instructies - Gegarandeerd succes!

Gebakjes maken van chocolade en pomelo

Zelf gebakjes maken is makkelijk mits je een goed recept voor handen hebt. Bovendien is gebakjes maken vaak veel origineler dan gebakjes kopen. Het is leuk om de seizoenen erin te verwerken. Wat dacht je van gebakjes maken met pomelo? Echt winters, maar toch fris en zo lekker dat je ze allemaal lekker zelf opeet.

Schwarzwalder Kirschtorte

De Schwarzwalder Kirschtorte oftewel de Zwarte Woud taart is een echte klassieker. In 1934 wordt de Schwarzwälder kirschtorte voor het eerst genoemd. Daarna werd het recept bekend in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De Schwarzwalder Kirschtorte bestaat uit chocolade biscuit, slagroom, kersen en kirsch likeur.

Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Met een zak vol hazelnoten in huis zelf hazelnootpasta maken. Dat werd een aangename verrassing op mijn boterham, zo lekker at ik hazelnootpasta nog niet eerder. Door gebruik te maken van kokosolie geef je er je eigen draai aan. De hazelnootpasta krijgt zo een heerlijk lichte kokossmaak.

Chocolademousse met gepocheerde peren (in perenlikeur)

Een met liefde en passie gemaakt dessert. Chocolademousse met gepocheerde peren. De peren zijn gepocheerd in ambachtelijk gemaakte perenlikeur van William Pauw. Het is meer werk dan een beker chocolademousse omkeren, maar dat zie en proef je terug in het resultaat. Volg gewoon het stappenplan in dit recept.

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

Het recept voor een Chocolade-schuimtaart met limoen curd die je met ieder feestje graag op tafel zet. Chocolade met de heerlijke frisse tonen van limoen! Vergeet de monchou-taart en zet deze chocolade-schuimtaart tijdens een verjaardag op tafel. Iedereen gaat hiervan smullen!

Smullen in Wallonië; omgeving Luik

De streek rond Luik zit vol met wijngaarden, bierbrouwerijen, kaasboerderijen en plekken waar je de lekkerste chocolade kan proeven. Streekproducten zoet of hartig, bbq-plekken, restaurants en terrasjes, alles voor een lekkerbek is hier te vinden. En op heel veel plekken kan je proeven en binnenkijken. En dat Frans? Ach met handen en voeten kom je een heel eind.

Muffin met pistache en chocolade

Muffin’s worden normaliter gemaakt van bloem, maar gemalen noten kunnen heel goed gebruikt worden als vervanging van een deel van de bloem, in dit recept verving ik een deel van de bloem door gemalen pistache noten. De muffin met pistache en chocolade is heerlijk om warm te eten. De gesmolten chocolade zit dan middenin.

Warme Chocolademelk met geurige specerijen

Warme chocolademelk ken je al wel toch? Gecombineerd met warme specerijen als gember en cayennepeper worden de eerste- en laatste maanden van het jaar extra warm en feestelijk. Van deze warme chocolademelk krijg je een serieuze energieboost tijdens koude winterdagen.

Warme witte chocolademelk op de piste

Warme witte chocolademelk op de piste. Maak hem lekker stout met een shot echte Amaretto erin óf alcoholvrij met een amandelsmaakje uit een ander flesje. Witte chocolademelk zie je maar zelden, maar aan de hand van deze beschrijving serveer jij op koude winterdagen deze verrukkelijke witte chocolademelk gewoon thuis.

Zelf chocolade letters maken – een heerlijke bezigheid

Zelf chocolade letters maken - een heerlijke bezigheid Houd je ook zo van die gespoten chocolade letters? Heerlijk romig en zacht van structuur. Je kunt ze zelf maken, het is een werk waar je je vingers bij aflikt. Erg leuk om te doen en nog leuker is het om iemand te verrassen met een zelfgemaakte chocolade letter. Wat je nog moet weten over chocolade Als eerste wil ik je vertellen dat…