Recepten om zelf te maken



Onderwerp "chocolade"

Terug naar homepage


Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Met een zak vol hazelnoten in huis zelf mijn hazelnootpasta maken. Dat werd een aangename verrassing op mijn boterham, zo lekker at ik hem nog niet eerder.

Lees Meer

Sinaasappel bavaroise taart

Sinaasappel bavaroise taart. Vraag me niet waarom, maar bij de maand December horen voor mij toch ook altijd wel sinaasappelen, of dit nu komt door die ene regel ik het alom bekende Sinterklaasliedje (“Appeltjes van Oranje”) of gewoon omdat de geur

Lees Meer

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren met de biologische perenlikeur van William Pouw uit Schalkwijk. Lokaal, duurzaam en feestelijk!

Lees Meer


Chocolade-schuimtaart met limoen curd

Het recept voor een Chocolade-schuimtaart met limoen curd die je met ieder feestje graag op tafel zet. Chocolade met de heerlijke frisse tonen van limoen!

Lees Meer

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Een echte winterse tulband die, bestrooid met poedersuiker, ook een echt heerlijke winterse uitstraling heeft. Tulband met cranberry’s voor de feestdagen

Lees Meer

Eenvoudig een heerlijke chocoladerol maken

Deze chocoladerol gooit hoge ogen bij de buuf die op de koffie komt. Kijk eens naar de ingrediëntenlijst. Zo simpel, en met zo’n groots resultaat.

Lees Meer

Merveilleux; Een klassieker uit de Patisserie

Merveilleux; een bekend gebakje. Gemaakt met slechts 4 ingrediënten. 2 merinques met slagroom ertussen. Gerold in chocolade en gegarneerd met room en fruit.

Lees Meer

Chocolademelk, verwarmend lekker

Warme chocolademelk ken je al wel toch? Gecombineerd met warme specerijen als gember en cayennepeper worden de laatste maanden van het jaar extra warm en feestelijk

Lees Meer

Sint Rocky road

Oei, voor deze lekkernij komt Sinterklaas zelf misschien wel even op de thee. Bovendien vinden de kinderen het geweldig om te maken.

Lees Meer


Zelf chocolade letters maken – een heerlijke bezigheid

Zelf chocolade letters maken – een heerlijke bezigheid Houd je ook zo van die gespoten chocolade letters? Heerlijk romig en zacht van structuur. Je kunt ze zelf maken, het is een werk waar je je vingers bij aflikt. Erg leuk om

Lees Meer

Chocoladetruffels in vele variaties

Deze chocoladetruffels zijn heerlijk om te maken en verbluffend eenvoudig. Heerlijk voor bij een feestelijk moment.

Lees Meer

Brownie met witte chocolade stukken

Zelfgebakken brownie met witte chocolade. Heerlijk bij de koffie maar ook leuk om cadeau te geven. Bak ze niet te lang dan blijven ze een beetje klef.

Lees Meer

Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten

Zet het herfstgevoel echt op tafel met deze Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten. Je vrienden of vriendinnen komen hiervoor graag op de koffie.

Lees Meer

Brownie met salted caramel – Huisgemaakt

Brownie met salted caramel is even een ander recept dan de vele brownie recepten die in omloop zijn. Brownie met salted caramel bakken is echter niet moeilijker! Je moet ze een keer maken maar eet ze wel met mate.

Lees Meer

Peren chocolade crumble – Zet het seizoen op tafel

Van oktober tot in ieder geval maart zijn er Hollandse peren. Gebruik ze bij het ontbijt, bij het dessert, in een taart of in deze Peren chocolade crumble.

Lees Meer

Oreo brownies met een topping van roomkaas

Troostvoedsel of een guilty pleasure? Deze Oreo brownnies met een topping van roomkaas zijn natuurlijk zalig, maar je zet ze niet wekelijks op tafel.

Lees Meer

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Wat een heerlijke rijk gevulde chocoladecake is dit, een betere manier om de herfst te verwelkomen is er niet. Alleen de geur van deze taart is al genieten!

Lees Meer

“Ile flottante” met witte chocoladesaus en atsina cress

De ile flottante is een oud klassiek Frans dessert bestaande uit een schuimpje van opgeklopt eiwit welke drijft in een bodempje van crème anglaise.

Lees Meer

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen

Gooi geen overrijpe bananen weg, je kunt ze perfect gebruiken voor dit heerlijke bananenbrood met chocolade. Er zijn nog veel meer variaties mogelijk.

Lees Meer