“Ile flottante” met witte chocoladesaus en atsina cress
De ile flottante is een oud klassiek Frans dessert bestaande uit een schuimpje van opgeklopt eiwit welke drijft in een bodempje van crème anglaise.
De ile flottante is een oud klassiek Frans dessert bestaande uit een schuimpje van opgeklopt eiwit welke drijft in een bodempje van crème anglaise.
Geen wortelcake maar een courgettecake. En nog een stapje leuker... een chocolade courgette tulband. Dit is liefde die je met trots serveert.
Echt chocoladeproeven. Iedereen kan het! U kent het vast wel. Het is rond vier uur ’s middags en de zin in chocolade is bijna niet meer te weerstaan. Snel een reep uit de kast gegrist, stukje afgebroken en dan maar genieten van die heerlijke zoete smaak. Als het stukje op ...
Chocoladetaart met mascarpone vulling. Een taart van biscuitdeeg, een extra vulling van gepureerde aardbeien met een klein beetje pit van een rood pepertje
De profiterole is het ultieme gerechtje om je dierbaren te verwennen. Bovendien is deze profiterole op geheel eigen wijze gevuld.
Zodra thuis de barbecue aangaat, dan staan deze bananenbootjes standaard op het menu!
Deze romige chocolade desserttaart is makkelijk te maken, goed te bewaren en een droom voor chocoladeliefhebbers.
Geen bruine- maar witte chocolademousse. Mierzoet? Dat valt mee door de toevoeging van roomkaas en het achterwege laten van extra suiker.
Warme chocolademelk gecombineerd met warme specerijen als gember en cayennepeper maken de eerste- en laatste maanden van het jaar extra warm en feestelijk.
Deze chocoladerol gooit hoge ogen bij de buuf die op de koffie komt. Kijk eens naar de ingrediëntenlijst. Zo simpel, en met zo’n groots resultaat.
Een leuk toetje om uw diner mee af te sluiten is een chocoladefondue. Niet alleen is het lekker en niet moeilijk, het is ook nog eens gezellig om met z'n allen allerlei heerlijkheden te bedekken met chocolade en hiervan te smullen.
Deze chocoladetaart, guilty pleasures, dit kan er maar zo één zijn, een chocolade bodem gevuld met karamel en overgoten met een ganache van pure chocolade.
Wil je een High Tea organiseren voor je vriendinnen? Dat vergt wel wat voorbereiding. We geven je tips & trucs om dat makkelijker te maken.
Panna cotta betekend letterlijk gekookte room. Wij doen daar nog een schepje bovenop. Deze panna cotta met witte chocolade is een voortreffelijk dessert!
Deze fluweelzachte chocolademousse met een volle pure smaak is een ware traktatie voor de echte chocolade liefhebber. Met slechts drie ingrediënten.
Deze muffin met pistache en chocolade is heerlijk om warm te eten. De gesmolten chocolade zit dan middenin. Lekker bij de koffie maar ook bij een high tea
Voor valentijnsdag een cake bakken? Bak dan deze hemelse chocoladecake. De heerlijke glazuur op deze chocoladecake maakt dit echt een topper.
Deze chocoladetruffels zijn heerlijk om te maken en verbluffend eenvoudig. Heerlijk voor bij een feestelijk moment.
Chocolade letters kun je ook zelf maken. Dat is niet alleen creatief, maar ook geweldig leuk om te doen. Durf jij je chocolade letters ook zelf te maken?
Het Oosterscheldekreeft seizoen is eind maart weer begonnen. Dat wordt thuis genieten met een grote G. Ontdek deze info & recepten.
Check het recept of lees de infoHoe geef je soep heel veel extra smaak? Door de groenten eerst te roosteren in de oven. Geroosterde tomatensoep, dat moet je geproefd hebben!
Check het recept of lees de infoJe soep of saus heerlijk romig en fluweelzacht maken? Voeg een liaison toe en upgrade je gerecht heel makkelijk naar restaurant kwaliteit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers