Zelf chocolade letters maken – een heerlijke bezigheid
Chocolade letters kun je ook zelf maken. Dat is niet alleen creatief, maar ook geweldig leuk om te doen. Durf jij je chocolade letters ook zelf te maken?
Chocolade letters kun je ook zelf maken. Dat is niet alleen creatief, maar ook geweldig leuk om te doen. Durf jij je chocolade letters ook zelf te maken?
Zelf gebakjes maken is makkelijk mits je een goed recept voor handen hebt. Bovendien is gebakjes maken vaak veel origineler dan gebakjes kopen. Het is leuk om de seizoenen erin te verwerken. Wat dacht je van gebakjes maken met pomelo? Echt winters, maar toch fris en zo lekker dat je ...
De streek rond Luik zit vol met wijngaarden, bierbrouwerijen, kaasboerderijen en plekken waar je de lekkerste chocolade kan proeven. Streekproducten zoet of hartig, bbq-plekken, restaurants en terrasjes, alles voor een lekkerbek is hier te vinden. En op heel veel plekken kan je proeven en binnenkijken. En dat Frans? Ach met ...
Luik, de stad waar vele met mij, vaak doorheen gereden zijn op weg naar het zuiden, maar nooit gestopt zijn. Tijd voor een ontdekkingstocht in Luik.
Warme witte chocolademelk op de piste. Maak hem lekker stout met een shot echte Amaretto erin óf alcoholvrij met een amandelsmaakje uit een ander flesje. Witte chocolademelk zie je maar zelden, maar aan de hand van deze beschrijving serveer jij op koude winterdagen deze verrukkelijke witte chocolademelk gewoon thuis.
Van oktober tot in ieder geval maart zijn er Hollandse peren. Gebruik ze bij het ontbijt, bij het dessert, in een taart of in deze Peren chocolade crumble.
Lekker knapperig zoet schuim met fris zure rabarber en witte chocolade. De schuimtaart met rabarber en witte chocolade is heerlijk bij een kop koffie of thee. Tip: De taart invriezen, bevroren in stukjes snijden, even laten ontdooien en dan e schuimtaart met rabarber en witte chocolade als dessert serveren.
Eigenlijk is er altijd wel een gelegenheid te bedenken om een lekkere cheesecake te bakken, hoewel bakken met een cheesecake natuurlijk niet altijd nodig is want ook zonder oven kan er een cheesecake "gebakken" worden.
Mijn guilty pleasure van het moment is vanille-ijs met – zelfgemaakte, dat dan weer wel – chocoladesaus en verkruimelde (Bastogne)koek. Belangrijk vind ik wel dat je echt lekker vanille-ijs gebruikt. De chocolade hoeft, opvallend genoeg, niet van super kwaliteit te zijn.
Zelf een chocoladereep maken is een leuk klusje om met de kinderen te doen. En je kunt er van alles doorroeren waar je van houdt. Of dat nu noten zijn of gummibeertjes bijvoorbeeld... Stap voor stap, met foto, uitgelegd.
Chocolade-noten koek - snel, simpel en zo lekker Deze keer een recept die zo simpel en tegelijktijd zo lekker is dat iedereen het eigenlijk eens zou moeten maken. Het leuke aan dit recept is dat het geheel naar eigen smaak en keuze gemaakt kan worden er zijn slechts een aantal basis ...
Cheesecake met witte chocolade, geitenkaas, roomkaas en Calvados Om je vingers bij op te eten, zo lekker is deze cheesecake. Tijdens een Calvadosbijeenkomst serveerde Bart van Berkel, winnaar Masterchef 2014, dit taartje gemaakt met onder andere witte chocolade en natuurlijk Calvados. Te lekker om maar één keer te eten, dus ...
Chocolade crinkle cookie - een klein simpel koekje met een leuk effect - Een lekker chocolade koekje welke eigenlijk heel simpel om te maken is. De toegevoegde bakpoeder in het koekje maakt dat het koekje flink gaat uitlopen tijdens het bakken hierdoor geeft de poedersuiker waarmee het koekje is bedekt, na het bakken een hele mooie ...
Tijdens koude dagen wordt je absoluut weer lekker warm van deze chocolademelk. De romige smaak van de marshmallows maken je warme chocolademelk onweerstaanbaar. Je kunt deze chocolademelk maken door de chocolade au bain marie te smelten, het is echter veel handiger om dit in de magnetron te doen. Breek 100 ...
Het weekend van 15-17 mei vond in Amsterdam voor de tweede keer het Amsterdam Coffee Festival plaats. Op de bij deze exotische producten passende locatie, de Amsterdamse NDSM-werf, konden koffie-, thee- en chocoladeliefhebbers en professionals een weekend lang genieten van de beste malingen, verschillende brandingen, bijzondere thee soorten en de ...
Zonder er bij na te denken in ons mandje of karretje gelegd. Zo kopen we denk ik de meeste van onze chocolade. Deze keer meer over de reis van boon naar reep. De kunst van het chocolade maken.
Laat maar komen die zon. Deze cheesecake misstaat niet op je tuintafel en met de tips en trucs van Anne-Marij is succes zo goed als gegarandeerd.
Mustread column over koken met chocolade, geinspireerd op de trailer van de film Chef, waarin chef-kok Carl Casper ontslag neemt en met zijn eigen Foodtruck al kokend rond trekt
Chocolade, het ultieme bewijs van liefde Binnenkort is het weer zover; Valentijnsdag. In veel winkels duiken de cadeauverpakkingen met hartjes al weer op en er is vooral veel chocolade te koop. Chocolade lijkt het ultieme bewijs van liefde te zijn. Daarnaast wordt het vooral cadeau gedaan aan vrouwen en hoor ...
Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?
Check het recept of lees de infoEen favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!
Check het recept of lees de infoEet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers