Tag: Curry

Curry van kip en aubergine

Een goed gevulde curry met kippendijen, veel kruiden en aubergine. Serveer de curry van kip en aubergine met rijst, couscous of geraspte bloemkool.

Kipcurry met kikkererwten

Deze Oosterse kipcurry met kikkererwten is een feest om te maken. Zonder kant-en-klaar oplossingen maak je deze curry. Serveer met rijst.

Kip Korma

Kip Korma is een mild Indiaas gerecht bestaande uit o.a. vlees, yoghurt en veel specerijen waaronder kardemom. We delen het recept van zelfgemaakte Kip Korma graag met jullie. Niet met kipfilet, maar met heerlijk malse kippendijen.

The Curry Guy van Dan Toombs

The Curry Guy is het kookboek van één van Engelands best gelezen foodblogs. Wij mochten hem voor je recenseren en vertellen graag waarom dit boek een aanrader is.

Rundercurry madras uit de tajine

Slowcooking, en zoveel mogelijk behoud van smaken. De Tajine is daarvoor een ideaal hulpmiddel. Mijn Rundercurry madras uit de tajine serveer je met rijst.

Curry met zoete aardappel en kip

Er zijn soms momenten dat het maken van je eigen curry niet zo goed wil. Omdat er ingrediënten in een currypasta-recept zitten die je niet in je omgeving kunt kopen of omdat gewoonweg de tijd er niet is. Maar wat is dan een goed alternatief?

Kip tikka masala, zo lekker is ‘India’

Kip tikka masala, zo lekker is 'India' Een aantal van de hoogst aangeschreven Indiase chefs ter wereld droegen als gastschrijver hun steentje bij aan het kookboek India, van auteur Pushpesh Pant. Het 1,5 kilo wegende boek bevat meer dan 1000 authentieke recepten uit heel India. Het recept voor deze kip ...

Indiase Mughal curry met cashewnoten

Indiase Mughal curry met cashewnoten - Het noorden van India werd lange tijd overheerst door de Mughals, (islamitische) koningen die van oorsprong uit Centraal-Azië kwamen en die het zogenaamde Mongolenrijk stichtten. Het recept, waar ik een losse interpretatie van geef, stamt van oorsprong uit de Mughal keuken. De keuken staat bekend ...

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten - Mijn zoon genoot van een vegetarische schotel in een Indiaas restaurant. Omdat hij het gerecht zo lekker vond, liet hij mij ook een hapje proeven. Ik was het met eens, echt lekker- romig, vol van smaak en voedzaam. In een poging om het thuis ...

Pagina 1 van 2 1 2

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten