Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Curry

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Een curry hoeft niet heel moeilijk of veel werk te zijn. Met een paar basis ingrediënten bereik je al heel veel. Dit is een vereenvoudigde versie van de oorspronkelijke curry waar veel kruiden en specerijen met een vijzel worden vermalen. Bak de kruiden wel eerst aan, zo komen de smaken goed vrij en krijg je de lekkerste curry.
Lees verder...

Kip Korma

Kip Korma is een mild Indiaas gerecht bestaande uit o.a. vlees, yoghurt en veel specerijen waaronder kardemom. We delen het recept van zelfgemaakte Kip Korma graag met jullie. Niet met kipfilet, maar met heerlijk malse kippendijen.

Rundercurry madras uit de tajine

Slowcooking, en zoveel mogelijk behoud van smaken. De Tajine is daarvoor een ideaal hulpmiddel. Mijn Rundercurry madras uit de tajine serveer je met rijst en een frisse komkommersalade.

Curry met zoete aardappel en kip

Er zijn soms momenten dat het maken van je eigen curry niet zo goed wil. Omdat er ingrediënten in een currypasta-recept zitten die je niet in je omgeving kunt kopen of omdat gewoonweg de tijd er niet is. Maar wat is dan een goed alternatief?

Aardappelcurry met sperziebonen en tomaat

Bij een curry wordt maar al te vaak gedacht aan rijst, noedels en andere oosterse gerechten. Komt het wel eens in je op om een curry van aardappel te maken? Vandaag, een Oosterse curry met een Hollandse twist.

Kip tikka masala, zo lekker is ‘India’

Kip tikka masala, zo lekker is 'India' Een aantal van de hoogst aangeschreven Indiase chefs ter wereld droegen als gastschrijver hun steentje bij aan het kookboek India, van auteur Pushpesh Pant. Het 1,5 kilo wegende boek bevat meer dan 1000 authentieke recepten uit heel India. Het recept voor deze kip tikka masala (Murg Tikka Masala) is een…

Indiase Mughal curry met cashewnoten

Indiase Mughal curry met cashewnoten - Het noorden van India werd lange tijd overheerst door de Mughals, (islamitische) koningen die van oorsprong uit Centraal-Azië kwamen en die het zogenaamde Mongolenrijk stichtten. Het recept, waar ik een losse interpretatie van geef, stamt van oorsprong uit de Mughal keuken. De keuken staat bekend om haar delicate geur en smaak. De kip wordt gemarineerd in…
Lees verder...

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten - Mijn zoon genoot van een vegetarische schotel in een Indiaas restaurant. Omdat hij het gerecht zo lekker vond, liet hij mij ook een hapje proeven. Ik was het met eens, echt lekker- romig, vol van smaak en voedzaam. In een poging om het thuis na te maken, ontstond het gerecht waarvan ik het recept  nu…

Eenvoudige curry vol verse groenten en kip

Nog niet zo thuis in de vele mogelijkheden om zelf curry te maken? Begin dan eens met deze eenvoudige curry. Verse groenten, scharrelkip en op smaak gebracht met je eigen kruidenmelange. Deze curry is geschikt voor de beginnende curry-chef. Door de rijke smaak van kaneel en kokos is dit een mooi recept voor een regenachtige en koude dag.…

Thaise Vis-Garnalencurry (pittig en SLANK)

Met warm weer is een curry altijd lekker. Daarom eten mensen dat graag in die warme sub-tropiche landen. Dit is de Thaise versie van een vis-garnalen curry. Eten uit de Thaise keuken staat voor heet, ik bedoel lekker pittig. Veel mensen houden wel van deze smaken en met warm weer knap je er helemaal van op. Lekker, voedzaam en slank. Dit gerecht eet je met gekookte witte rijst want is een mooie…
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More