Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Een rijk gevulde chocoladecake met peren om de herfst te verwelkomen. Alleen de geur van de taart is al genieten! Met peren, noten en dadels.
--
Een rijk gevulde chocoladecake met peren om de herfst te verwelkomen. Alleen de geur van de taart is al genieten! Met peren, noten en dadels.
Serveer je de bekende dadels met roomkaas? Of laat je iets spannenders zien met deze dadels met knoflook en serranoham. Een smaaksensatie!
Zet het herfstgevoel op tafel met deze chocolade-vanillecake met dadels en walnoten. Je vriendinnen komen hiervoor graag op de koffie.
Een rouleau is een mooi klassiek gerecht uit de Franse keuken. Probeer het eens uit met dit recept voor rouleau van kip met dadel.
Ken je de verschillen al tussen gedroogde, verse en gesuikerde dadels? Hier lees je het hele verhaal over de zo populaire dadels.
Een dadelchutney als deze smaakt heerlijk met een blokje kaas of lekker met een broodstengel. Voor lange winteravonden of feestelijke momenten.
Ook van dadels kun je heerlijke dingen maken. Heb je al wel eens een dadeltaart gebakken bijvoorbeeld? Deze dadeltaart is lekker voor bij de koffie maar ook als dessert niet te versmaden. Serveer dan een kleiner stukje en doe er een lekker bolletje ijs bij.
Panforte nero bakken In het najaar en rond de kerstperiode bak ik graag een panforte. Deze panforte wordt ook wel panforte nero genoemd. Panforte is een Italiaanse “dolce tipico” uit Siena. Dolce betekent zacht of zoet en de term wordt onder andere gebruikt om (zoet) banket en desserts mee aan ...
Panforte uit Siena De bladeren komen met kliko’s tegelijk mijn tuin in waaien. Herfst, ineens is het volop herfst. Voor mij betekent de herfst, meer dan de andere seizoenen: koken en bakken met noten. Je ziet de verse notenoogst nu in de winkels liggen en dat brengt me bij de panforte, ...
Tafel lekker !!
Een nagerecht uit de Franse keuken: de Crêpe suzette. Dit zijn superdunne flensjes geserveerd met een goddelijke sinaasappel-karamelsaus.