Gekonfijte eendenbout; De sfeer van Frankrijk op tafel
Deze gekonfijte eendenbout wordt langzaam gegaard in veel vet en bewaard onder datzelfde vet. Conserveren dus.
Deze gekonfijte eendenbout wordt langzaam gegaard in veel vet en bewaard onder datzelfde vet. Conserveren dus.
Eend wordt vooral gewaardeerd om zijn fijne smaak, meestal worden dan tamme eenden gekocht. Wij maakten een wilde eend met kersensaus en witlofpuree.
Canard ala orange oftewel eendenborstfilet in sinaasappelsaus, een klassieker uit de Franse keuken. Maak hem eens zelf in je eigen keuken.
Echt een mooi gerecht. Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier serveren we met gele rijst met geroosterde pastinaak en pompoen.
Deze Vietnamese salade met eend is een heerlijke (maaltijd)salade. Fris, licht pittig en kruidig en vol van smaak, licht verteerbaar. Om te smullen!
Eendenborstfilet met zoete honing-sojasaus - Hoewel eend in het westen eigenlijk meer als een luxe gerecht wordt gezien, is eend in het oosten één van de veel gegeten vleessoorten. Het deel van de eend, dat het meeste wordt gegeten is eendenborstfilet. Het is goed om te weten dat er als het ...
De Nederlandse dokter Parmentier zo wil de overlevering leerde de Fransen aardappel eten. Of de naam van dit gerecht, eendenbout onder een laagje puree daarmee verband houdt weet ik niet zeker. In ieder geval noemen Fransen gerechtjes onder een vers laagje puree een parmentier.
Wilde eend uit de oven: een koud kunstje Ik woon in een het prachtige groene hart van Nederland, in een waterrijke omgeving met veel kleine slootjes, de rivier De Lek en een overload aan eenden. Ik ben gek van eenden, niet zozeer omdat ze zo smakelijk zijn maar omdat het ...
Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen Eendenborst is een steeds populairder wordend stukje vlees. Het wordt op verschillende manieren bereid; je kunt het vlees bijvoorbeeld bakken, pocheren of stoven. Daarnaast is er gerookte eendenborstfilet in de handel. Eend klaarmaken is net zo gemakkelijk als kip bereiden, vooral als het om eendenfilet ...
Ik vind eend heerlijk! Vooral in de herfst is het een geweldig gerecht. Serveer er lekkere herfstgroenten bij. Pompoen en kastanjechampignons lenen zich uitstekend hiervoor. Je kunt de truffelolie weglaten, maar als je hem wél gebruikt, zorg dan voor een mooie witte truffelolie met een goede smaak. Koop niet zomaar ...
Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.
Check het recept of lees de infoKippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!
Check het recept of lees de infoEen hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!
Check het recept of lees de infoWaar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers